Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Zin om iets lekkers te bakken? Klik op de button om 2 lekkere recepten te zien!

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Zin in een lekkere borrelplank?

Doe wat inspiratie op uit de afbeeldingen die je hier ziet.

Pak er in de avond een spannende film bij en geniet ondertussen van je lekkere borrelplank!

Bron: Pinterest

Maak leuke sfeer mummies door verband om een glazen potje te wikkelen en wat oogjes te plakken

Maak spooky spookjes door een propje-papier om te wikkelen met wat wit stof en een touwtje om te knopen en vervolgens mond en ogen te tekenen met zwarte stift

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Op zoek naar leuke decoratie voor in je huis of tuin? Klik op de knop hier langs om te zien wat je kan doen om je huis in Halloween sferen te krijgen!

HALLOWEEN
PUIK HERFSTIG

Puik heeft een speciale Halloween pagina gemaakt! Hierdoor ben je op de hoogte van leuke Halloween trends en leuke dingen die je tijdens Halloween kan doen.

In Nederland en België wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het halloweenfeest/allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen, halloweenfeesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een trick-or-treat-tocht. In België en Nederland wordt Halloween ook gevierd in pretparken.

Niet zo van het griezelen? Zet dan een leuke variatie aan pompoenen voor de voordeur en kleed het aan met leuke bloemen

VERSIERINGEN

Pak uit met een griezelfiguur aan de voordeur, omringt door pompoenen

Pak uit met ballonnen, nep spinnen en nep vleermuizen en maak een griezel hoekje in huis.

Leuke halloween slingers doen het altijd goed!

Ook dit is een leuk tafelstukje. Met tissuepapier een mooi glazen potjes en een watervaste stift maak je zelf je eigen creatie voor op tafel

Lekker griezelen, pak je pompoenen er bij, snij er een gezicht in en zet er kaarsjes in, zo heb je je eigen pompoentuin

Simpel tafelstukje, verzamel wat leuke spulletjes en zet het leuk op tafel

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Je huis en tuin in Halloween sferen brengen? Op deze pagina vind je inspiratie om je huis om te toveren!

6. Stap 

Als de meringues zijn afgekoeld, gebruik je een glazuurpen om er gezichten op te tekenen. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en zet op een bord of taartplateau. Schik de geesten er vlak voor het opdienen bovenop. In de koelkast maximaal twee dagen houdbaar.

5.Stap

Schep de meringue in een spuitzak met een grote ronde spuitmond. Houd het mondstuk recht boven de beklede bak en spuit kleine klodders om de meringue-geesten te maken. Bak gedurende 1 uur 30 minuten, laat dan afkoelen.

4. Stap 

Verwarm de oven voor op 120C/100C hetelucht/gas 1 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten in een grote, schone kom met een snufje zout en klop ze met een elektrische garde tot ze schuimig zijn - ze moeten zachte pieken bevatten als je de kloppers eruit haalt. Klop de suiker er met 1 el per keer door tot het volledig is opgenomen en de meringue dik, glanzend is en stijve pieken vasthoudt.

3. Stap

Doe de zachte kaas, room en vanille-extract in een grote kom en klop met een elektrische garde door elkaar. Giet het nog warme marshmallowmengsel erbij en meng opnieuw tot een gladde massa. Haal de gekoelde koekjesbodem uit de koelkast en schraap de marshmallow cheesecake vulling erdoor. Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Blijft tot een dag gekoeld bewaard.

2. Stap

Doe de marshmallows en melk in een steelpan die op een laag tot middelhoog vuur staat en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen.

1. Stap

Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Giet de gesmolten boter erbij en blitz opnieuw om te combineren. Bekleed de zijkant van een diepe springvorm van 20 cm of een cakevorm met losse bodem met bakpapier. Schep het kruimelmengsel erin en druk het met de achterkant van een lepel in de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Je zou het mengsel ongeveer halverwege de zijkant moeten kunnen aandrukken, maar maak je geen zorgen als de rand een beetje ongelijk is - dit zal een spookachtig grillig effect aan de cheesecake geven. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

STAPPEN

3. Spooky spincookies versieren  

Om de spinkoekjes te maken, leg je 10 van de afgekoelde koekjes voor je neer. Schep de gesmolten chocolade in een spuitzak en de royal icing in een andere en knip de uiteinden eraf met een schaar. Spuit een stipje royal icing op de rug van twee Maltesers en schik deze op een van de koekjes om de kop en het lijf van de spin te maken. Herhaal met de overige negen koekjes en de rest van de Maltesers. Spuit met de chocolade acht spinpoten om de lijfjes van de spinnen. Spuit twee kleine stippen royal icing op de hoofden om ogen te creëren en spuit dan heel kleine stippen chocolade over de ogen om pupillen te maken. Versier de lichamen eventueel met de royal icing.

4. Spooky vleermuiscookies versieren

Om de vleermuiskoekjes te maken, legt u de resterende 10 koekjes voor u neer. Scheid de met room gevulde chocoladesandwichkoekjes en schraap voorzichtig de roomvulling van de chocoladekoekjes. Snijd de stukjes chocoladekoek in halve cirkels met een klein gekarteld mes. Plak een met karamel gevulde chocolade op het midden van elk afgekoeld koekje met behulp van de royal icing, gebruik dan een beetje meer om een halve cirkel chocoladekoekje aan weerszijden van de chocolaatjes te plakken om de vleermuisvleugels te maken. Spuit ogen op de chocolaatjes met behulp van de royal icing en gesmolten chocolade.

2. Koekjes bereiden 

Verdeel het deeg in 20 stukken en rol er balletjes van. 

Leg ze op de voorbereide bakplaten, ruim uit elkaar zodat er ruimte is om te spreiden (het kan zijn dat je ze in porties moet bakken). Druk de bovenkant van de koekjes heel licht naar beneden met de palm van je hand of de bodem van een glas. 

Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn aan de randen en laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen op de bakplaten. Breng over naar roosters en laat volledig afkoelen.

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180C/160C hetelucht/gasstand 4 en bekleed twee bakplaten met bakpapier. 

Klop de boter en de suikers met een elektrische garde licht en luchtig. Voeg de vanille en het ei toe en klop opnieuw om te combineren. Roer met een houten lepel de bloem en het bakpoeder erdoor tot je een stevig deeg hebt en spatel dan de chocoladeschilfers erdoor.

Versieringen

60 g pure chocolade, gesmolten

60 g koninklijke poedersuiker, gemengd met 2 tl water

20 Maltesers

5 met room gevulde chocolade sandwich koekjes

10 bonbons gevuld met karamel

Ingrediënten

150 gram boter, zacht

50g  basterdsuiker

100g lichtbruine zachte suiker

1 theelepel vanille-extract

1 groot ei

250 gram bloem

¼ tl bakpoeder

100 g melk- of pure chocoladeschilfers


25 min bereidingstijd 

20 min baktijd. 

20 Stuks

LEKKERE BAKSELS

STAPPEN
SPOOKY CHEESECAKE

Voor de meringue-geesten

eiwitten

200 g basterdsuiker

zwart schrijvende glazuur of eetbare inktpen

Ingrediënten

300 g crème gevulde chocolade sandwich koekjes

75 g boter, gesmolten

180 g witte mini- marshmallows 

50 ml melk

500 g volle zachte kaas

200 ml slagroom

1 tl vanille-extract




30 min bereidingstijd 

90 min baktijd. 

12 porties

SPOOKY COOKIES

Op deze pagina vind je 2 lekkere baksels om te maken, enorm leuk (en lekker) voor de kids!

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Zin om iets lekkers te bakken? Klik op de button om 2 lekkere recepten te zien!

Bron: Pinterest

Zin in een lekkere borrelplank?

Doe wat inspiratie op uit de afbeeldingen die je hier ziet.

Pak er in de avond een spannende film bij en geniet ondertussen van je lekkere borrelplank!

Maak leuke sfeer mummies door verband om een glazen potje te wikkelen en wat oogjes te plakken

Maak spooky spookjes door een propje-papier om te wikkelen met wat wit stof en een touwtje om te knopen en vervolgens mond en ogen te tekenen met zwarte stift

Op zoek naar leuke decoratie voor in je huis of tuin? Klik op de knop hier langs om te zien wat je kan doen om je huis in Halloween sferen te krijgen!

Puik heeft een speciale Halloween pagina gemaakt! Hierdoor ben je op de hoogte van leuke Halloween trends en leuke dingen die je tijdens Halloween kan doen.

In Nederland en België wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het halloweenfeest/allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen, halloweenfeesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een trick-or-treat-tocht. In België en Nederland wordt Halloween ook gevierd in pretparken.

PUIK HERFSTIG
HALLOWEEN

Niet zo van het griezelen? Zet dan een leuke variatie aan pompoenen voor de voordeur en kleed het aan met leuke bloemen

Pak uit met een griezelfiguur aan de voordeur, omringt door pompoenen

Pak uit met ballonnen, nep spinnen en nep vleermuizen en maak een griezel hoekje in huis.

Leuke halloween slingers doen het altijd goed!

Ook dit is een leuk tafelstukje. Met tissuepapier een mooi glazen potjes en een watervaste stift maak je zelf je eigen creatie voor op tafel

Lekker griezelen, pak je pompoenen er bij, snij er een gezicht in en zet er kaarsjes in, zo heb je je eigen pompoentuin

Simpel tafelstukje, verzamel wat leuke spulletjes en zet het leuk op tafel

Je huis en tuin in Halloween sferen brengen? Op deze pagina vind je inspiratie om je huis om te toveren!

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

VERSIERINGEN

6. Stap 

Als de meringues zijn afgekoeld, gebruik je een glazuurpen om er gezichten op te tekenen. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en zet op een bord of taartplateau. Schik de geesten er vlak voor het opdienen bovenop. In de koelkast maximaal twee dagen houdbaar.

5.Stap

Schep de meringue in een spuitzak met een grote ronde spuitmond. Houd het mondstuk recht boven de beklede bak en spuit kleine klodders om de meringue-geesten te maken. Bak gedurende 1 uur 30 minuten, laat dan afkoelen.

4. Stap 

Verwarm de oven voor op 120C/100C hetelucht/gas 1 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten in een grote, schone kom met een snufje zout en klop ze met een elektrische garde tot ze schuimig zijn - ze moeten zachte pieken bevatten als je de kloppers eruit haalt. Klop de suiker er met 1 el per keer door tot het volledig is opgenomen en de meringue dik, glanzend is en stijve pieken vasthoudt.

3. Stap

Doe de zachte kaas, room en vanille-extract in een grote kom en klop met een elektrische garde door elkaar. Giet het nog warme marshmallowmengsel erbij en meng opnieuw tot een gladde massa. Haal de gekoelde koekjesbodem uit de koelkast en schraap de marshmallow cheesecake vulling erdoor. Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Blijft tot een dag gekoeld bewaard.

2. Stap

Doe de marshmallows en melk in een steelpan die op een laag tot middelhoog vuur staat en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen.

1. Stap

Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Giet de gesmolten boter erbij en blitz opnieuw om te combineren. Bekleed de zijkant van een diepe springvorm van 20 cm of een cakevorm met losse bodem met bakpapier. Schep het kruimelmengsel erin en druk het met de achterkant van een lepel in de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Je zou het mengsel ongeveer halverwege de zijkant moeten kunnen aandrukken, maar maak je geen zorgen als de rand een beetje ongelijk is - dit zal een spookachtig grillig effect aan de cheesecake geven. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de meringue-geesten

eiwitten

200 g basterdsuiker

zwart schrijvende glazuur of eetbare inktpen

Ingrediënten

300 g crème gevulde chocolade sandwich koekjes

75 g boter, gesmolten

180 g witte mini- marshmallows 

50 ml melk

500 g volle zachte kaas

200 ml slagroom

1 tl vanille-extract




30 min bereidingstijd 

90 min baktijd. 

12 porties

SPOOKY CHEESECAKE

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

4. Spooky vleermuiscookies versieren

Om de vleermuiskoekjes te maken, legt u de resterende 10 koekjes voor u neer. Scheid de met room gevulde chocoladesandwichkoekjes en schraap voorzichtig de roomvulling van de chocoladekoekjes. Snijd de stukjes chocoladekoek in halve cirkels met een klein gekarteld mes. Plak een met karamel gevulde chocolade op het midden van elk afgekoeld koekje met behulp van de royal icing, gebruik dan een beetje meer om een halve cirkel chocoladekoekje aan weerszijden van de chocolaatjes te plakken om de vleermuisvleugels te maken. Spuit ogen op de chocolaatjes met behulp van de royal icing en gesmolten chocolade.

3. Spooky spincookies versieren  

Om de spinkoekjes te maken, leg je 10 van de afgekoelde koekjes voor je neer. Schep de gesmolten chocolade in een spuitzak en de royal icing in een andere en knip de uiteinden eraf met een schaar. Spuit een stipje royal icing op de rug van twee Maltesers en schik deze op een van de koekjes om de kop en het lijf van de spin te maken. Herhaal met de overige negen koekjes en de rest van de Maltesers. Spuit met de chocolade acht spinpoten om de lijfjes van de spinnen. Spuit twee kleine stippen royal icing op de hoofden om ogen te creëren en spuit dan heel kleine stippen chocolade over de ogen om pupillen te maken. Versier de lichamen eventueel met de royal icing.

2. Koekjes bereiden 

Verdeel het deeg in 20 stukken en rol er balletjes van. 

Leg ze op de voorbereide bakplaten, ruim uit elkaar zodat er ruimte is om te spreiden (het kan zijn dat je ze in porties moet bakken). Druk de bovenkant van de koekjes heel licht naar beneden met de palm van je hand of de bodem van een glas. 

Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn aan de randen en laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen op de bakplaten. Breng over naar roosters en laat volledig afkoelen.

STAPPEN

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180C/160C hetelucht/gasstand 4 en bekleed twee bakplaten met bakpapier. 

Klop de boter en de suikers met een elektrische garde licht en luchtig. Voeg de vanille en het ei toe en klop opnieuw om te combineren. Roer met een houten lepel de bloem en het bakpoeder erdoor tot je een stevig deeg hebt en spatel dan de chocoladeschilfers erdoor.

Versieringen

60 g pure chocolade, gesmolten

60 g koninklijke poedersuiker, gemengd met 2 tl water

20 Maltesers

5 met room gevulde chocolade sandwich koekjes

10 bonbons gevuld met karamel

Ingrediënten

150 gram boter, zacht

50g  basterdsuiker

100g lichtbruine zachte suiker

1 theelepel vanille-extract

1 groot ei

250 gram bloem

¼ tl bakpoeder

100 g melk- of pure chocoladeschilfers


25 min bereidingstijd 

20 min baktijd. 

20 Stuks

STAPPEN
SPOOKY COOKIES

Op deze pagina vind je 2 lekkere baksels om te maken, enorm leuk (en lekker) voor de kids!

LEKKERE BAKSELS