Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
PUIK HERFSTIG

Weet je niet wat je moet koken, laat Puik je dan helpen koken met de 4 recepten die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

HERFSTIG(E)
GERECHTEN

bron:

Rachel Khoos Kookschift: Meer dan 100 heerlijke gerechten

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes, en houd de witte groene delen apart van elkaar. verwarm de olie in een grote pan op hoog vuur. Doe de witte delen van de lente-uitjes in de pan, samen met de rozemarijn, het gerookte paprikapoeder en de kikkererwten. En bak 2 minuten

Snijd de chorizo in plakjes van 1 cm dik, doe ze in de pan en bak ze 2 minuuten. Voeg de sherry-azijn toe, zet het vuur op laag en laat 5 minuten onafgedekt sudderen. Roer af e toe door.

Voeg de tomaten uit blik toe en laar nog een 10 minuten sudderen. Proef of er zout of peper bij moet.

Strooi net vor het opdienen de groene ringetjes lente-ui over de stoofpot

Recept voor circa 4-6 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Oventijd: 20 min.

       BENODIGDHEDEN:

  • 8 Lente-uitjes
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld (uitgelekt gewicht 250 g)
  • 2 Chorizoworstjes
  • 1 blik Kersttomaten (400 g) verkrijgbaar bij de biologische winkel
  • 2 el sherry-azijn
  • Zout en peper

SNEL STOOFPOTJE VAN 

KIKKERERWTEN EN CHORIZO

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

       BENODIGDHEDEN:

Pastinaakpuree

Materialen  Staafmixer Aardappelstamper

Recept voor circa 4 personen
Tijd: 30 min 

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/paddenstoelenstoof/

Begin met al het snijwerk en start dan pas met koken. Halveer de uien en snijd er halve ringen van. Pers de knoflook uit of snijd fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en houd apart. Snijd de steeltjes fijn.

Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Kook de pastinaken voor ongeveer 10 minuten of totdat je er met je vork in kunt prikken.

Ga ondertussen verder met de stoof. Neem een grote koekenpan en zet op het vuur. Bak de uien en paddenstoelen eerst een paar minuten in een droge pan zodat de nootachtige smaken van paddenstoelen vrijkomen. Voeg na een paar minuten wat olijfolie toe. Bak nog 5 minuten op hoog vuur. Alles begint inmiddels te slinken. 

Snijd ondertussen de verse rode peper en de paprika uit pot. Voeg de knoflook, rode peper, paprika, kappertjes, de whiskey, de helft van de peterselie en alle gedroogde kruiden toe en bak voor ongeveer 10 minuten. Zet het vuur medium hoog en roer er regelmatig doorheen.

Giet ondertussen de pastinaken af. Pureer de pastinaken met een stamper of met een staafmixer voor een extra smooth effect. Voeg de gedroogde rozemarijn, salie en een klontje boter toe aan de puree en roer het goed door elkaar. Laat met een deksel op de pan staan totdat de paddenstoelenstoof klaar is.

Ga verder met de paddenstoelenstoof. Voeg de slagroom of haver cuisine toe en roer tot alles goed gemengd is.

Serveer de paddenstoelenstoof met de pastinaakpuree en bestrooi met de rest van de verse peterselie.

BEREIDINGSWIJZE:

PADDENSTOELENSTOOF

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/maissoep/

BEREIDINGSWIJZE:

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie.

Laat de maïs uitlekken (bewaar eventueel een aantal voor garnering) en doe de maïs ook in de pan. Voeg de snuf komijn toe en vervolgens ook de bouillon en kokosmelk.

Kook zachtjes door voor 5 minuutjes.

Pureer de soep fijn. Ik gebruikte een blender waardoor ik weinig last had van velletjes van de maïs in de soep. Maar gebruik je een staafmixer dan kun je eventueel de soep nog even zeven om de velletjes eruit te halen, mocht je dat niet lekker vinden.

Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of komijn toe.

Serveer de maïssoep in kommen of bordjes en garneer deze met wat extra maïs, een paar druppels olie, chilivlokken (naar smaak) en eventueel wat tuinkers.

Serveer de soep met lekkere wraps, een quiche of een knoflookbroodje.

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 20 min

       BENODIGDHEDEN:

MAÏSSOEP

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/bruschettas-met-paddenstoelen/

Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hier in licht krokant. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met 1 teentje knoflook.

Hak het andere teentje knoflook fijn samen met het uitje. Fruit dit aan in de pan. Hak de paddenstoelen grof. Bak deze ook mee in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout en voeg wat fijngehakte peterselie toe. Blus af met de balsamico azijn en laat iets inkoken.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta’s. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met wat extra peterselie. Serveer lauwwarm of koud.


BEREIDINGSWIJZE:

       BENODIGDHEDEN:

Recept voor circa 10 stuks
Tijd: 25 min

BRUSCHETTA'S MET PADDENSTOELEN

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

PUIK HERFSTIG

Weet je niet wat je moet koken laat Puik je dan helpen koken, met de 4 recepten die wij voor jou op een rijtje hebben gezet

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

HERFSTIG(E)
GERECHTEN

bron:

Rachel Khoos Kookschift: Meer dan 100 heerlijke gerechten

Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes, en houd de witte groene delen apart van elkaar. verwarm de olie in een grote pan op hoog vuur. Doe de witte delen van de lente-uitjes in de pan, samen met de rozemarijn, het gerookte paprikapoeder en de kikkererwten. En bak 2 minuten

Snijd de chorizo in plakjes van 1 cm dik, doe ze in de pan en bak ze 2 minuuten. Voeg de sherry-azijn toe, zet het vuur op laag en laat 5 minuten onafgedekt sudderen. Roer af e toe door.

Voeg de tomaten uit blik toe en laar nog een 10 minuten sudderen. Proef of er zout of peper bij moet.

Strooi net vor het opdienen de groene ringetjes lente-ui over de stoofpot

BEREIDINGSWIJZE:

       BENODIGDHEDEN:

  • 8 Lente-uitjes
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld (uitgelekt gewicht 250 g)
  • 2 Chorizoworstjes
  • 1 blik Kersttomaten (400 g) verkrijgbaar bij de biologische winkel
  • 2 el sherry-azijn
  • Zout en peper

Recept voor circa 4-6 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Oventijd: 20 min.

SNEL STOOFPOTJE VAN 

KIKKERERWTEN EN CHORIZO

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/paddenstoelenstoof/

Begin met al het snijwerk en start dan pas met koken. Halveer de uien en snijd er halve ringen van. Pers de knoflook uit of snijd fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en houd apart. Snijd de steeltjes fijn.

Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Kook de pastinaken voor ongeveer 10 minuten of totdat je er met je vork in kunt prikken.

Ga ondertussen verder met de stoof. Neem een grote koekenpan en zet op het vuur. Bak de uien en paddenstoelen eerst een paar minuten in een droge pan zodat de nootachtige smaken van paddenstoelen vrijkomen. Voeg na een paar minuten wat olijfolie toe. Bak nog 5 minuten op hoog vuur. Alles begint inmiddels te slinken. 

Snijd ondertussen de verse rode peper en de paprika uit pot. Voeg de knoflook, rode peper, paprika, kappertjes, de whiskey, de helft van de peterselie en alle gedroogde kruiden toe en bak voor ongeveer 10 minuten. Zet het vuur medium hoog en roer er regelmatig doorheen.

Giet ondertussen de pastinaken af. Pureer de pastinaken met een stamper of met een staafmixer voor een extra smooth effect. Voeg de gedroogde rozemarijn, salie en een klontje boter toe aan de puree en roer het goed door elkaar. Laat met een deksel op de pan staan totdat de paddenstoelenstoof klaar is.

Ga verder met de paddenstoelenstoof. Voeg de slagroom of haver cuisine toe en roer tot alles goed gemengd is.

Serveer de paddenstoelenstoof met de pastinaakpuree en bestrooi met de rest van de verse peterselie.

BEREIDINGSWIJZE:

       BENODIGDHEDEN:

Pastinaakpuree

Materialen  Staafmixer Aardappelstamper

Recept voor circa 4 personen
Tijd: 30 min 

PADDENSTOELENSTOOF

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie.

Laat de maïs uitlekken (bewaar eventueel een aantal voor garnering) en doe de maïs ook in de pan. Voeg de snuf komijn toe en vervolgens ook de bouillon en kokosmelk.

Kook zachtjes door voor 5 minuutjes.

Pureer de soep fijn. Ik gebruikte een blender waardoor ik weinig last had van velletjes van de maïs in de soep. Maar gebruik je een staafmixer dan kun je eventueel de soep nog even zeven om de velletjes eruit te halen, mocht je dat niet lekker vinden.

Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of komijn toe.

Serveer de maïssoep in kommen of bordjes en garneer deze met wat extra maïs, een paar druppels olie, chilivlokken (naar smaak) en eventueel wat tuinkers.

Serveer de soep met lekkere wraps, een quiche of een knoflookbroodje.

BEREIDINGSWIJZE:

       BENODIGDHEDEN:

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 20 min

MAÏSSOEP

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/maissoep/

bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/bruschettas-met-paddenstoelen/

Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hier in licht krokant. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met 1 teentje knoflook.

Hak het andere teentje knoflook fijn samen met het uitje. Fruit dit aan in de pan. Hak de paddenstoelen grof. Bak deze ook mee in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout en voeg wat fijngehakte peterselie toe. Blus af met de balsamico azijn en laat iets inkoken.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta’s. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met wat extra peterselie. Serveer lauwwarm of koud.

BEREIDINGSWIJZE:

       BENODIGDHEDEN:

Recept voor circa 10 stuks
Tijd: 25 min

BRUSCHETTA'S MET PADDENSTOELEN