Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Een lekkere zoete toevoeging aan de bruch tafel is deze. De kinderen zullen er dol op zijn en de ouders vast ook!

Ingrediënten

220 gr ongezouten roomboter, 200 gr pure chocolade, 100 gr melkchocolade, 4 eieren, 220 gr donkere basterdsuiker, 160 gr zelfrijzend bakmeel en 175 gr chocolade paaseitjes (naar eigen smaak) of eventueel de gekleurde Paaseitjes van M&M

Materialen

Mixer, Bakpapier, Bakvorm of ovenschaal (26 x 18 cm of vierkant)

Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel erdoor. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de oven. Halveer ondertussen de paaseitjes. Haal de brownie uit de oven en verdeel de eitjes over de bovenzijde en druk ze er iets in. Bak de schaal nog 10 minuten. Controleer met een saté prikker of ze goed gaar zijn. De brownies moeten nog lekker smeuïg zijn van binnen maar niet meer vloeibaar.

BROWNIE MET PAASEIEREN

De allerbekendste zijn toch wel deze eieren en daarom mogen ze zeker niet ontbreken bij jou op tafel.

Ingrediënten

8 Middelgrote eieren, 3 el mayonaise, 1 tl kerriepoeder, ½ el dijonmosterd en ¼ bakje tuinkers.

Keukenspullen

Spuitzak

Bereiden

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de ei helften mee. Bestrooi met de tuinkers.

Bereidingstip

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

GE­VUL­DE EI­E­REN

Dit idee is leuk voor heel het gezin. Ik denk dat iedereen die dit op zijn bord krijgt hier vrolijk van wordt.

Ingrediënten

8 Plakken gerookt ontbijtspek, 1 el milde olijfolie, 4 middelgrote eieren, 1 el ketchup en 12 sprietjes kaas.

Bereiden

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en breek de eitjes voorzichtig een voor een boven de pan. Duw met een spatel het uitgelopen eiwit een beetje terug zodat het eigeel zo veel mogelijk in het midden blijft. Bak de eieren in ca. 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de gebakken eieren over borden. Maak oortjes van de gebakken spekreepjes en oogjes van de ketchup. Halveer de sprietjes kaas en leg ze aan de zijkanten van het eigeel als snorharen.

PAAS­HAAS­JES VAN SPEK EN EI

Een Paasbrunch kan natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Juist nu we weer met de familie samen kunnen zitten kunnen we er wat meer aandacht aan besteden. Wij hebben een paar paasbrunch recepten voor je uitgekozen. 

PAASBRUNCH RECEPTEN

De Paastak kennen de meeste mensen wel. Deze tak kan je leuk versieren met Paaseieren. In de winkels kan je kale eitjes kopen die je zelf kan gaan schilderen. Op deze manier geef je een vrolijke sfeer aan de Paastak en kan jij je creativiteit kwijt.

EIEREN VOOR IN EEN PAASTAK

BLOEMPOT PAASHAAS

De Paashaas bloempot is een leuke toevoeging voor in de tuin of in huis. Met een beetje verf maak je hem de kleur die jij leuk vindt. Je knipt oren uit karton en die steek je in de grond. Je schildert ogen, wenkbrauwen en een mond. Als je nog wat papier over hebt kun je daar een strikje van maken en snorharen. Op deze simpele manier heb je een bijzondere bloempot.

PAASSLINGERS

De paasslinger kan het huis een vrolijke Paassfeer geven. Je kan de slinger met één kleur doen of met meerdere kleuren. Op internet staan veel konijntjes, die kan je printen en/of overtekenen. Neem dan gekleurd papier en knip de afbeelding uit.

Als je alle konijntjes hebt uitgeknipt kan je ze aan een touwtje vastplakken / vastlijmen. Om het af te maken kan je met een kleine pompon een staart maken. Je doet een beetje lijm of plakband op de plek van de staart en plakt dan de pompon.

Het is bijna Pasen. Wat kan je nou doen voor Pasen? Wij hebben een aantal leuke versieringen en lekkere recepten voor je gevonden om helemaal in de Paassfeer te komen. De versieringen en de recepten kun je zelf maken of met het hele gezin. Doe hier je inspiratie op en ga aan de slag!

PAASKRIEBELS

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Een lekkere zoete toevoeging aan de bruch tafel is deze. De kinderen zullen er dol op zijn en de ouders vast ook!

Ingrediënten

220 gr ongezouten roomboter, 200 gr pure chocolade, 100 gr melkchocolade, 4 eieren, 220 gr donkere basterdsuiker, 160 gr zelfrijzend bakmeel en 175 gr chocolade paaseitjes (naar eigen smaak) of eventueel de gekleurde Paaseitjes van M&M

Materialen

Mixer, Bakpapier, Bakvorm of ovenschaal (26 x 18 cm of vierkant)

Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel erdoor. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de oven. Halveer ondertussen de paaseitjes. Haal de brownie uit de oven en verdeel de eitjes over de bovenzijde en druk ze er iets in. Bak de schaal nog 10 minuten. Controleer met een saté prikker of ze goed gaar zijn. De brownies moeten nog lekker smeuïg zijn van binnen maar niet meer vloeibaar.

BROWNIE MET PAASEIEREN

De allerbekendste zijn toch wel deze eieren en daarom mogen ze zeker niet ontbreken bij jou op tafel.

Ingrediënten

8 Middelgrote eieren, 3 el mayonaise, 1 tl kerriepoeder, ½ el dijonmosterd en ¼ bakje tuinkers.

Keukenspullen

Spuitzak

Bereiden

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de ei helften mee. Bestrooi met de tuinkers.

Bereidingstip

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

GE­VUL­DE EI­E­REN

Dit idee is leuk voor heel het gezin. Ik denk dat iedereen die dit op zijn bord krijgt hier vrolijk van wordt.

Ingrediënten

8 Plakken gerookt ontbijtspek, 1 el milde olijfolie, 4 middelgrote eieren, 1 el ketchup en 12 sprietjes kaas.

Bereiden

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en breek de eitjes voorzichtig een voor een boven de pan. Duw met een spatel het uitgelopen eiwit een beetje terug zodat het eigeel zo veel mogelijk in het midden blijft. Bak de eieren in ca. 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de gebakken eieren over borden. Maak oortjes van de gebakken spekreepjes en oogjes van de ketchup. Halveer de sprietjes kaas en leg ze aan de zijkanten van het eigeel als snorharen.

PAAS­HAAS­JES VAN SPEK EN EI

Een Paasbrunch kan natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Juist nu we weer met de familie samen kunnen zitten kunnen we er wat meer aandacht aan besteden. Wij hebben een paar paasbrunch recepten voor je uitgekozen. 

PAASBRUNCH RECEPTEN

De Paastak kennen de meeste mensen wel. Deze tak kan je leuk versieren met Paaseieren. In de winkels kan je kale eitjes kopen die je zelf kan gaan schilderen. Op deze manier geef je een vrolijke sfeer aan de Paastak en kan jij je creativiteit kwijt.

EIEREN VOOR IN EEN PAASTAK

BLOEMPOT PAASHAAS

De Paashaas bloempot is een leuke toevoeging voor in de tuin of in huis. Met een beetje verf maak je hem de kleur die jij leuk vindt. Je knipt oren uit karton en die steek je in de grond. Je schildert ogen, wenkbrauwen en een mond. Als je nog wat papier over hebt kun je daar een strikje van maken en snorharen. Op deze simpele manier heb je een bijzondere bloempot.

PAASSLINGERS

De paasslinger kan het huis een vrolijke Paassfeer geven. Je kan de slinger met één kleur doen of met meerdere kleuren. Op internet staan veel konijntjes, die kan je printen en/of overtekenen. Neem dan gekleurd papier en knip de afbeelding uit.

Als je alle konijntjes hebt uitgeknipt kan je ze aan een touwtje vastplakken / vastlijmen. Om het af te maken kan je met een kleine pompon een staart maken. Je doet een beetje lijm of plakband op de plek van de staart en plakt dan de pompon.

Het is bijna Pasen. Wat kan je nou doen voor Pasen? Wij hebben een aantal leuke versieringen en lekkere recepten voor je gevonden om helemaal in de Paassfeer te komen. De versieringen en de recepten kun je zelf maken of met het hele gezin. Doe hier je inspiratie op en ga aan de slag!

PAASKRIEBELS