Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
HERFSTIG(E)
RECEPTEN

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Inspiratie nodig voor recepten voor dit najaar? Wij hebben er 4 voor je op een rijtje gezet. Een lekkere soep, heerlijke quiche, vegetarisch stoofpotje en een lekkere kaneelcake.


Laat je inspireren door een van de uitgelichte recepten!

PUIK HERFSTIG

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

ZOETE AARDAPPEL LINZEN SOEP

       BENODIGDHEDEN:

  • 300 gr zoete aardappels
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr gedroogde rode linzen
  • 1 liter bouillon (tuinkruiden)
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 tl peterselie

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 35 min.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook. Voeg dan een paar minuten de kruiden en stukjes zoete aardappel toe.

Meng alles door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 20-25 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren, want anders plakken de linzen aan de bodem van de pan.


Na 20-25 minuten zijn de rode linzen gaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een scheutje kookroom/kokosmelk en een snufje chili.

BEREIDINGSWIJZE:

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

POMPOENQUICHE

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de knoflook fijn en de uien in ringen. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de uien en knoflook even aan. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze ongeveer 15 min. Verwarm de oven op 180 graden.


Als je het quichedeeg nog niet klaar hebt dan kun je deze nu maken. Bekleed de bakvom met bakpapier en vet de randen in. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm hiermee. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren los met de ricotta en breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep de helft van de pompoen over de quichevorm en verdeel wat geitenkaas en hazelnoten er over.


Schep de rest van de pompoen er over en verdeel de laatste beetjes geitenkaas en hazelnoten er over. Giet het eiermengsel gelijkmatig over de quiche. Scheur de parmaham in stukjes en leg deze er boven op. Zet de quiche ongeveer 40 min in de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.

Recept voor circa 4 personen
Tijd: 35 min bereiden, 40 min over

Materialen                       Springvorm

       BENODIGDHEDEN:

  •  1 mix voor hartige taart of zelfgemaakte             quiche deeg
  • 800gr pompoen in blokjes
  • 3 rode uien
  • 50gr hazelnoten, heel
  • 125gr verse geitenkaas
  • 250gr ricotta
  • 4 eieren
  • 1 tl salie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetl paneermeel
  • peper en zout
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 eetl olijfolie

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

VEGETARISCH STOOFPOTJE

MET PADDENSTOELEN EN AARDAPPELPUREE

       BENODIGDHEDEN:

  • 30gr Royal funghi gedroogde paddenstoel
  • 250ml heet water
  • 800gr Kastanjechampignon
  • 50gr Ongezouten roomboter
  • 2 Verse preien
  • 2 Tenen knoflook
  • 3el Tarwebloem
  • 2el Dijonmosterd
  • 500ml Halfvolle melk
  • 1kg Kruimige aardappel
  • 20gr Selderij

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 50 min bereiden, 30 min oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover.

Halveer de champignons. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen.

Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en 350ml melk (per 4 personen) toe en breng al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.

Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree. Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.

BEREIDINGSWIJZE:

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

KANEELCAKE

Recept voor circa 8 personen
Tijd: 60 min bereiden, 30 min oven

       BENODIGDHEDEN:

  • 200gr zachte roomboter
  • 4 eieren 
  • 200gr bloem
  • 150gr lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 50gr kandijsuiker/suikerparels
  • 2 tl kaneel
  • poedersuiker
  • zout

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de zachte boter, basterdsuiker en een snufje zout in een kom. Mix dit met een elektrische mixer goed door elkaar (ongeveer 5 minuten). Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledige is opgenomen.

Als de eieren goed door het botermengsel zijn gemengd, schep je de bloem, kaneel en het bakpoeder erbij. Als laatste voeg je de kandijsuiker toe en schep je dit door het beslag. Meng dit kort door elkaar. Vet in een cakevorm of een springvorm in met een beetje boter.

Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm. Bak de kaneelcake ongeveer 60 minuten in de oven (hetelucht stand). Als de bovenkant te bruin wordt, kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Haal de cake na ongeveer 60 minuten uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Daarna kun je er nog wat poedersuiker overheen strooien.

Let op: iedere oven werkt net even anders. Het kan zijn dat de cake bij jou iets langer/korter in de oven moet.

HERFSTIG(E)
RECEPTEN

Klik hier om je gratis in te  schrijven voor Puik | Deel deze pagina:

Inspiratie nodig voor recepten voor dit najaar? Wij hebben er 4 voor je op een rijtje gezet. Een lekkere soep, heerlijke quiche, vegetarisch stoofpotje en een lekkere kaneelcake.

Laat je inspireren door een van de uitgelichte recepten!

PUIK HERFSTIG

ZOETE AARDAPPEL LINZEN SOEP

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 35 min.

       BENODIGDHEDEN:

  • 300 gr zoete aardappels
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr gedroogde rode linzen
  • 1 liter bouillon (tuinkruiden)
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 tl peterselie

BEREIDINGSWIJZE:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook. Voeg dan een paar minuten de kruiden en stukjes zoete aardappel toe.

Meng alles door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 20-25 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren, want anders plakken de linzen aan de bodem van de pan.

Na 20-25 minuten zijn de rode linzen gaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een scheutje kookroom/kokosmelk en een snufje chili.

POMPOENQUICHE

Recept voor circa 4 personen
Tijd: 35 min bereiden, 40 min over

Materialen                       Springvorm

       BENODIGDHEDEN:

  •  1 mix voor hartige taart of zelfgemaakte             quiche deeg
  • 800gr pompoen in blokjes
  • 3 rode uien
  • 50gr hazelnoten, heel
  • 125gr verse geitenkaas
  • 250gr ricotta
  • 4 eieren
  • 1 tl salie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetl paneermeel
  • peper en zout
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 eetl olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook. Voeg dan een paar minuten de kruiden en stukjes zoete aardappel toe.

Meng alles door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 20-25 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren, want anders plakken de linzen aan de bodem van de pan.

Na 20-25 minuten zijn de rode linzen gaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een scheutje kookroom/kokosmelk en een snufje chili.

VEGETARISCH STOOFPOTJE

MET PADDENSTOELEN EN AARDAPPELPUREE

Recept voor circa 3 personen
Tijd: 50 min bereiden, 30 min oven

       BENODIGDHEDEN:

  • 30gr Royal funghi gedroogde paddenstoel
  • 250ml heet water
  • 800gr Kastanjechampignon
  • 50gr Ongezouten roomboter
  • 2 Verse preien
  • 2 Tenen knoflook
  • 3el Tarwebloem
  • 2el Dijonmosterd
  • 500ml Halfvolle melk
  • 1kg Kruimige aardappel
  • 20gr Selderij

BEREIDINGSWIJZE:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook. Voeg dan een paar minuten de kruiden en stukjes zoete aardappel toe.

Meng alles door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 20-25 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren, want anders plakken de linzen aan de bodem van de pan.

Na 20-25 minuten zijn de rode linzen gaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een scheutje kookroom/kokosmelk en een snufje chili.

KANEELCAKE

Recept voor circa 8 personen
Tijd: 60 min bereiden, 30 min oven

       BENODIGDHEDEN:

  • 200gr zachte roomboter
  • 4 eieren 
  • 200gr bloem
  • 150gr lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 50gr kandijsuiker/suikerparels
  • 2 tl kaneel
  • poedersuiker
  • zout

BEREIDINGSWIJZE:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook. Voeg dan een paar minuten de kruiden en stukjes zoete aardappel toe.

Meng alles door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 20-25 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren, want anders plakken de linzen aan de bodem van de pan.

Na 20-25 minuten zijn de rode linzen gaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een scheutje kookroom/kokosmelk en een snufje chili.