

Vorst Mark Selen (2019- heden)
Ik herinner het mij nog goed. Juni 2017 tijdens een bestuursvergadering bij mij thuis. Uit het niets werd ik gevraagd door mijn voorganger Harald Boots en voorzitter Marcel Aspers of ik de nieuwe vorst van de Drake wilde worden met ingang van het seizoen 2020. Ik had er nooit over nagedacht, maar het maakte mij enthousiast.
De eerste sleuteloverdracht voor mij was ook de eerste voor onze toenmalige burgemeester Bob Vostermans. Wat was dat spannend, mijn broek rammelde letterlijk aan mijn kont.
Helaas was het daarna door corona passen en meten. Geen nieuwe Drakeprins en geen echt carnavalsprogramma. Het prins raden met onze onlangs overleden kastelein Rob Rutten. Iets wat vanaf nu alleen nog maar een waardevolle herinnering is. Wij zeggen wel vaker ‘Vastelaovend het feest van een lach en een traan’. En zo is het maar net en daar word je je weer bewust van als een waardevolle Vastelaoves vriend je ontvalt.
Als Drake gaan wij door en kijken wij langzaam vooruit naar het 7x11 jarig jubileum dat wij in 2028 gaan vieren. Wij hopen ook de komende jaren weer een mooi programma te kunnen neerzetten en met alle Beeselse Drakinne en Drake groot en klein Vastelaovend te kunnen vieren.
Want veur zien d’r tensjlotte om de miense te ammuseren.
Alaaf,
Vors Mark
Ik hoefde dan ook niet lang na te denken. Maar zo’n rol doe je niet alleen. Janne was zwanger van Fiene, was dit wel te combineren? Maar Janne gaf aan er volledig achter te staan en wist natuurlijk ook wat de Vastelaovend voor mij betekent. Zelf komt ze uit een echte carnavalsfamilie als kleindochter van onze Opperdraak, eerste Drakeprins en ook oudvorst Jan. En zo besloten wij samen dit geweldige avontuur aan te gaan.
Op 11 oktober 2019 werd ik geïnstalleerd als Vorst van de Drake. Vol energie en met een gezonde dosis spanning ging ik van start. Geweldig was het om de eerste keer de nieuwe Drakeprins te vragen en samen met de PKC op pad te mogen gaan om de nieuwe prins en zijn adjudant voor te bereiden. Ik voel mij bevoorrecht als vorst ieder jaar waar de eervolle vraag te mogen stellen of degene de Drake voor wil gaan, deze persoon voor een bomvolle zaal te mogen uitroepen, de jeugdprins(es) te mogen uitroepen, met onze Bacchus vrienden een waardevolle band op te bouwen en het steekspel tijdens de sleuteloverdracht te mogen doen.
In ons 6x11-jubileumjaar werden we uitgenodigd op ’t Knoevelemint van de Provincie en waren we te gast bij L1 Vastelaovend-Gaste. Activiteiten die je maar incidenteel mee mag maken en die daardoor onvergetelijk zijn.
Uniek was het gesprek met Sinterklaas in 2019, met wie ik in het Grote Boek, keek wie dat jaar waardige Prinskandidaten zouden zijn.
Helaas is de mij toegemeten ruimte op, ik zou nog veel meer memorabele momenten kunnen noemen. Het was hoe dan ook een periode waar ik nog héél vaak aan terugdenk…
Mijn persoonlijk motto leende ik van oud-Vorst Jan Geraets: “wij zijn er om de mensen te amuseren”. Dat mes snijdt aan twee kanten: door samen met de Raad van Elf en de Drakekapel een goed programma voor het dorp neer te zetten, konden wij zelf ook een geweldig feest bouwen.
In al die jaren maakte ik als Vorst diverse hoogtepunten mee. Ik zal er enkele de revue laten passeren.
Het jaarlijks uitroepen van de Drakeprinsen zal ik nooit meer vergeten. Elk jaar weer gierde dan de adrenaline door mijn lijf en was het fantastisch te ervaren, hoe een volle zaal kolkte van enthousiasme bij het bekend worden van de nieuwe Prins.
Ook uit de sleuteloverdracht haalde ik veel voldoening. En Petra Dassen was natuurlijk een goede tegenspeelster! Speciaal moment was dat ik haar bij haar afscheid in 2019 tot Ere-Draak mocht benoemen.
Vorst Harald Boots (2014 - 2019)
Beeselse Drake zien veur hiej van groeët toet klein,
Beeselse Drake door de Draak en ziene sjtein…
Mijn naam is Harald Boots en ik was Vorst van de Drake vanaf mei 2014 tot en met oktober 2019. De hiervoor weergegeven regels van het refrein van de Drakemars zeggen alles over de Beeselse Vastelaovend. Als Vorst heb ik dat letterlijk doorleefd. Met de hele Drakenfamilie het carnavalsfeest vieren, was elk jaar weer bijzonder.




De verbinding met de Windjbuujels heb ik altijd als een mooie uitdaging gezien. Zeker tijdens de revue “Veur pakke de draod weer op” 2006 waarin ik een bescheiden rol heb gehad als Vorst van de Drake. Maar ook de Prins recepties oppe Ruiver was altijd een feest, het was alsof Mozes de zee deed splitsen als de Drakekapel Beeselse draak inzette en de Sjakel introk, geweldig.
Als Vorst genoot ik als de mensen zich amuseerde om de meest kleinste details. Trouwens dat doe ik nog steeds, want Vastelaovend zit in mijn hart en in het hart van ons gezin.
Aad Vors Huub
Een van de onvergetelijk moment was ons 5 x 11 jarig jubileum waarin er door Beesel een prachtige leechoptoch door het dorp trok. Duizenden mensen kwamen hierop af en het startschot voor deze optocht heb ik vanuit een kraanbak op 40 meter boven de grond mogen doen. Gauw genoeg merkten wij dat het langzaam tijd was voor verandering in het programma. Zo stapten wij af van de boerebroelof (door vele toch ook nog omarmt) omdat het steeds lastiger werd om verenigingen hiervoor warm te krijgen om dit te organiseren. Het vissen in de welbekende vijver brak ons op. Het heeft ons destijds ook een mooi nieuw programma onderdeel opgeleverd en wel Rosenmontag dat tot op heden niet is weg te denken.
De sjleuteleuverdrachte waren net als voor elke Vorst een van de hoogte punten tijdens de vastelaovenden. Maar ook het rondtrekken naar de cafés, Drakebôch, De Troubadour, Aaij Mert, Hane Michel, ’t Sjpick, ’t Poshoes, Maashaof en Sèf. Dat waren nog eens tijden.
Ook de vooravonden in het geheim met de nieuwe Prins zijn juweeltjes om aan terug te denken.
Vorst Huub Geerlings (2003 - 2011)
In 2003 heb ik het stokje overgenomen van Har Reijnders. Niet zomaar iemand om te vervangen met jarenlange staat van dienst en ervaring. Toch heb ik geprobeerd er een eigen draai aan te geven en de verbinding met onze verenigingen in ons dorp maar ook met Zjwame en Ruiver nieuw leven in te blazen.

Maar wat heb ik een mooie tijd mee gemaakt bij De Drake en juist in de afgelopen periode, toen wij afscheid hebben moeten nemen van onze carnavalsvrienden Herman Ottenheim en Rob Rutten, heb ik mij maar weer eens gerealiseerd dat ik mijn vrienden en kennissenkring nagenoeg in zijn geheel te danken heb aan het rijke verenigingsleven in ons Drakeriek. Koester deze rijkdom…..
En spannend was het ook: je zegje doen in een bomvolle Drakebȏch, het uitroepen van de Drakeprins, proberen met een originele toespraak te komen tijdens de Prinsenmis, de sleuteloverdrachten met burgemeester Nuytens (een ‘Hollenjer’ die het spel begreep als geen ander) en in het hol van de leeuw (want zo keken wij aan tegen het bezoek van de recepties in Reuver) de draak steken met onze Reuverse carnavalsvrienden. Mooi vond ik het dat Jan Stinges en ik een stilzwijgende afspraak met elkaar hadden om niet langer de confrontatie maar de humor op te zoeken tijdens onze onderlinge uitwisselingen.
Mooi ook het ‘gesjtechel’ bij Sef Janissen met Buurt Bussereind, de onderlinge band tussen de leden van de carnavalsvereniging, de bezoekjes aan de ouderen en de basisschool en zeker ook de grappen en grollen tijdens het stappen. Ik geloof dat mijn schaterlach in die periode is geboren. Blij ben ik zeker ook met de steun van Wilma want in die tijd moest wel heel erg veel wijken voor het welslagen van onze carnaval.
Vorst Har Reijnders (1988 - 2003)
Ik zie ze nog bij mij thuis op de bank zitten: Herman Ottenheim en Piet van Herten, zij vonden mij de ideale opvolger van Vorst Piet van De Drake. Vanaf mijn 16ewas ik lid van de Drakekapel en zij hadden mij van nabij meegemaakt als carnavalist en, toen ook al, als medeorganisator van diverse activiteiten in Beesel. En natuurlijk had ik mijn twijfels: pas 30 lentes jong en dan zo’n verantwoordelijke rol in het Drakeriek. Maar ik was snel overgehaald want stiekem vond ik het toch ook een eer en een uitdaging.

PUIK VORSTEN

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina:




Vorst Piet van Herten (1979- 1988)
Al op jonge leeftijd viel het Carnavalslot al bij mij thuis op de deurmat en werd ik in 1962 Jeugd Prins. Hierna ging de carrière als een sneltrein. Na het aftreden was ceremoniemeester bij de jeugd mijn volgende stap. Goed geproefd aan de jeugdvastelaovendj kreeg ik vervolgens in 1969 de kans om mee te mogen spelen bij de Bontje Aovendj wat er toe leidde dat ik in 1970 de echte grote veren op de Muts kreeg als grote Beeselse Drake Prins. Wat een speciale beleving, ik zie het nog voor me, je wordt op de schouders van sterke Draken rond gedragen in de zaal bij Theelen op muziek van de Drake Kapel of het aanwezige orkest. Geweldig.
Nog steeds kriebelt het als het richting de Vastelaovendj gaat en je weer al die prachtige momenten mee mag maken. Wat speciaal dat je dit met alle Drake en Drakinne hebt mogen delen en doen. Langzaam ga je naar de achtergrond als oud Vorst maar gezien mijn Drake titel mag ik nog bij diverse hoogte punten aanwezig zijn zoals de sleutel overdracht wat elk jaar weer een feest is om hierbij te mogen zijn.
Gelukkig mag ik als oud Prins, tegenwoordig aanschuiven bij de Aad Prinse Kompenie die super actief zijn tijdens de carnavals dagen. Een hoogte punt is altijd na de Prinse Mis het verzorgen van de drie kanons “sjeut “ met de loop gericht richting Reuver??
Dus Drake en Windjbuujels, maak er dit jaar weer iets moois van en dan zingen we samen weer “zónne goeije höbbe veur nag noeëts gehad”. En mocht het ooit zover komen dat Beesel en Reuver samengaan!! dan is de verenigingsnaam al bekend: C.V. Drakewindj ??
Vastelaoves same allemaol.
Oud Vorst – Prins en – Voorzitter.
Piet van Herten
Van 1979 t/m 1988 was ik de Drake Vorst en van 1984 tot 2000 mocht ik zelfs een dubbelle functie bekleden, Vorst en voorzitter te gelijk. Dit was alleen maar mogelijk dankzij de geweldige ondersteuning en medewerking van mijn thuisfront in de persoon van Nel.
Veel Prinsen heb ik mogen uitroepen waarvan prachtige momenten die in mijn geheugen zijn opgeslagen en nog vaak ter tafel komen als de “Mutsen” met een glasbier aan het buffet terug kijken in de tijd. Jubileumjaren en het treffen van zusterverenigingen was elke keer weer een feest. Boerebroelofte, optochten, jeugdcarnaval, Bontje aovende, sleuteloverdrachten, de krant, joekskapelle en ga zo maar door, allemaal hoogtepunten.
En zeker ook in die jaren het rondtrekken met onze super Drakekapel, alle Beeselse locaties werd met veel bombarie en muziek geweld bezocht en werd gefeest tot in de kleine uurtjes. Als hoogtepunt voor onze kapel, later het winnen van het LKZH, wat een feest. Een speciaal gebeuren was elk jaar het toepen bij Sef, Drake Kapel tegen de Carnavals vereniging wat een gefoetel en gesteuk. Vaak liep de spanning zo hoog op dat de toepkaart door de café vlogen.
Net zoals bij alle Vastelaovesvereinigingen is het gesproken woord een belangrijk onderdeel van het spel. Dit geldt voor een buuttereedner, voor een speech bij een receptie, maar zeker ook bij alle gelegenheden waar de spreekstalmeester een woord richt aan het publiek. In de Carnavalswereld is dit voorbehouden aan de Vorst van de vereniging. In het Drakerriek heeft Mark Selen momenteel de eer om deze taak uit te voeren. Maar zijn illustere voorgangers zijn ook nog volop betrokken bij de lokale Vastelaovend. PUIK heeft Piet van Herten, Har Reijnders, Huub Geerlings, Harald Boots en Mark Selen gevraagd om hun gevoel en herinneringen in een aantal zinnen op papier te zetten.
De eerste sleuteloverdracht voor mij was ook de eerste voor onze toenmalige burgemeester Bob Vostermans. Wat was dat spannend, mijn broek rammelde letterlijk aan mijn kont.
Helaas was het daarna door corona passen en meten. Geen nieuwe Drakeprins en geen echt carnavalsprogramma. Het prins raden met onze onlangs overleden kastelein Rob Rutten. Iets wat vanaf nu alleen nog maar een waardevolle herinnering is. Wij zeggen wel vaker ‘Vastelaovend het feest van een lach en een traan’. En zo is het maar net en daar word je je weer bewust van als een waardevolle Vastelaoves vriend je ontvalt.
Als Drake gaan wij door en kijken wij langzaam vooruit naar het 7x11 jarig jubileum dat wij in 2028 gaan vieren. Wij hopen ook de komende jaren weer een mooi programma te kunnen neerzetten en met alle Beeselse Drakinne en Drake groot en klein Vastelaovend te kunnen vieren.
Want veur zien d’r tensjlotte om de miense te ammuseren.
Alaaf,
Vors Mark

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken. Maar zo’n rol doe je niet alleen. Janne was zwanger van Fiene, was dit wel te combineren? Maar Janne gaf aan er volledig achter te staan en wist natuurlijk ook wat de Vastelaovend voor mij betekent. Zelf komt ze uit een echte carnavalsfamilie als kleindochter van onze Opperdraak, eerste Drakeprins en ook oudvorst Jan. En zo besloten wij samen dit geweldige avontuur aan te gaan.
Op 11 oktober 2019 werd ik geïnstalleerd als Vorst van de Drake. Vol energie en met een gezonde dosis spanning ging ik van start. Geweldig was het om de eerste keer de nieuwe Drakeprins te vragen en samen met de PKC op pad te mogen gaan om de nieuwe prins en zijn adjudant voor te bereiden. Ik voel mij bevoorrecht als vorst ieder jaar waar de eervolle vraag te mogen stellen of degene de Drake voor wil gaan, deze persoon voor een bomvolle zaal te mogen uitroepen, de jeugdprins(es) te mogen uitroepen, met onze Bacchus vrienden een waardevolle band op te bouwen en het steekspel tijdens de sleuteloverdracht te mogen doen.
Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina:
Vorst Piet van Herten
(1979- 1988)
Al op jonge leeftijd viel het Carnavalslot al bij mij thuis op de deurmat en werd ik in 1962 Jeugd Prins. Hierna ging de carrière als een sneltrein. Na het aftreden was ceremoniemeester bij de jeugd mijn volgende stap. Goed geproefd aan de jeugdvastelaovendj kreeg ik vervolgens in 1969 de kans om mee te mogen spelen bij de Bontje Aovendj wat er toe leidde dat ik in 1970 de echte grote veren op de Muts kreeg als grote Beeselse Drake Prins. Wat een speciale beleving, ik zie het nog voor me, je wordt op de schouders van sterke Draken rond gedragen in de zaal bij Theelen op muziek van de Drake Kapel of het aanwezige orkest. Geweldig.
Vorst Mark Selen (2019- heden)
Ik herinner het mij nog goed. Juni 2017 tijdens een bestuursvergadering bij mij thuis. Uit het niets werd ik gevraagd door mijn voorganger Harald Boots en voorzitter Marcel Aspers of ik de nieuwe vorst van de Drake wilde worden met ingang van het seizoen 2020. Ik had er nooit over nagedacht, maar het maakte mij enthousiast.

In ons 6x11-jubileumjaar werden we uitgenodigd op ’t Knoevelemint van de Provincie en waren we te gast bij L1 Vastelaovend-Gaste. Activiteiten die je maar incidenteel mee mag maken en die daardoor onvergetelijk zijn.
Uniek was het gesprek met Sinterklaas in 2019, met wie ik in het Grote Boek, keek wie dat jaar waardige Prinskandidaten zouden zijn.
Helaas is de mij toegemeten ruimte op, ik zou nog veel meer memorabele momenten kunnen noemen. Het was hoe dan ook een periode waar ik nog héél vaak aan terugdenk…

Mijn persoonlijk motto leende ik van oud-Vorst Jan Geraets: “wij zijn er om de mensen te amuseren”. Dat mes snijdt aan twee kanten: door samen met de Raad van Elf en de Drakekapel een goed programma voor het dorp neer te zetten, konden wij zelf ook een geweldig feest bouwen.
In al die jaren maakte ik als Vorst diverse hoogtepunten mee. Ik zal er enkele de revue laten passeren.
Het jaarlijks uitroepen van de Drakeprinsen zal ik nooit meer vergeten. Elk jaar weer gierde dan de adrenaline door mijn lijf en was het fantastisch te ervaren, hoe een volle zaal kolkte van enthousiasme bij het bekend worden van de nieuwe Prins.
Ook uit de sleuteloverdracht haalde ik veel voldoening. En Petra Dassen was natuurlijk een goede tegenspeelster! Speciaal moment was dat ik haar bij haar afscheid in 2019 tot Ere-Draak mocht benoemen.

Vorst Harald Boots (2014 - 2019)
Beeselse Drake zien veur hiej van groeët toet klein,
Beeselse Drake door de Draak en ziene sjtein…
Mijn naam is Harald Boots en ik was Vorst van de Drake vanaf mei 2014 tot en met oktober 2019. De hiervoor weergegeven regels van het refrein van de Drakemars zeggen alles over de Beeselse Vastelaovend. Als Vorst heb ik dat letterlijk doorleefd. Met de hele Drakenfamilie het carnavalsfeest vieren, was elk jaar weer bijzonder.

De verbinding met de Windjbuujels heb ik altijd als een mooie uitdaging gezien. Zeker tijdens de revue “Veur pakke de draod weer op” 2006 waarin ik een bescheiden rol heb gehad als Vorst van de Drake. Maar ook de Prins recepties oppe Ruiver was altijd een feest, het was alsof Mozes de zee deed splitsen als de Drakekapel Beeselse draak inzette en de Sjakel introk, geweldig.
Als Vorst genoot ik als de mensen zich amuseerde om de meest kleinste details. Trouwens dat doe ik nog steeds, want Vastelaovend zit in mijn hart en in het hart van ons gezin.
Aad Vors Huub


Een van de onvergetelijk moment was ons 5 x 11 jarig jubileum waarin er door Beesel een prachtige leechoptoch door het dorp trok. Duizenden mensen kwamen hierop af en het startschot voor deze optocht heb ik vanuit een kraanbak op 40 meter boven de grond mogen doen. Gauw genoeg merkten wij dat het langzaam tijd was voor verandering in het programma. Zo stapten wij af van de boerebroelof (door vele toch ook nog omarmt) omdat het steeds lastiger werd om verenigingen hiervoor warm te krijgen om dit te organiseren. Het vissen in de welbekende vijver brak ons op. Het heeft ons destijds ook een mooi nieuw programma onderdeel opgeleverd en wel Rosenmontag dat tot op heden niet is weg te denken.
De sjleuteleuverdrachte waren net als voor elke Vorst een van de hoogte punten tijdens de vastelaovenden. Maar ook het rondtrekken naar de cafés, Drakebôch, De Troubadour, Aaij Mert, Hane Michel, ’t Sjpick, ’t Poshoes, Maashaof en Sèf. Dat waren nog eens tijden.
Ook de vooravonden in het geheim met de nieuwe Prins zijn juweeltjes om aan terug te denken.
Vorst Huub Geerlings (2003 - 2011)
In 2003 heb ik het stokje overgenomen van Har Reijnders. Niet zomaar iemand om te vervangen met jarenlange staat van dienst en ervaring. Toch heb ik geprobeerd er een eigen draai aan te geven en de verbinding met onze verenigingen in ons dorp maar ook met Zjwame en Ruiver nieuw leven in te blazen.
Maar wat heb ik een mooie tijd mee gemaakt bij De Drake en juist in de afgelopen periode, toen wij afscheid hebben moeten nemen van onze carnavalsvrienden Herman Ottenheim en Rob Rutten, heb ik mij maar weer eens gerealiseerd dat ik mijn vrienden en kennissenkring nagenoeg in zijn geheel te danken heb aan het rijke verenigingsleven in ons Drakeriek. Koester deze rijkdom…..


Vorst Har Reijnders (1988 - 2003)
Ik zie ze nog bij mij thuis op de bank zitten: Herman Ottenheim en Piet van Herten, zij vonden mij de ideale opvolger van Vorst Piet van De Drake. Vanaf mijn 16ewas ik lid van de Drakekapel en zij hadden mij van nabij meegemaakt als carnavalist en, toen ook al, als medeorganisator van diverse activiteiten in Beesel. En natuurlijk had ik mijn twijfels: pas 30 lentes jong en dan zo’n verantwoordelijke rol in het Drakeriek. Maar ik was snel overgehaald want stiekem vond ik het toch ook een eer en een uitdaging.

En spannend was het ook: je zegje doen in een bomvolle Drakebȏch, het uitroepen van de Drakeprins, proberen met een originele toespraak te komen tijdens de Prinsenmis, de sleuteloverdrachten met burgemeester Nuytens (een ‘Hollenjer’ die het spel begreep als geen ander) en in het hol van de leeuw (want zo keken wij aan tegen het bezoek van de recepties in Reuver) de draak steken met onze Reuverse carnavalsvrienden. Mooi vond ik het dat Jan Stinges en ik een stilzwijgende afspraak met elkaar hadden om niet langer de confrontatie maar de humor op te zoeken tijdens onze onderlinge uitwisselingen.
Mooi ook het ‘gesjtechel’ bij Sef Janissen met Buurt Bussereind, de onderlinge band tussen de leden van de carnavalsvereniging, de bezoekjes aan de ouderen en de basisschool en zeker ook de grappen en grollen tijdens het stappen. Ik geloof dat mijn schaterlach in die periode is geboren. Blij ben ik zeker ook met de steun van Wilma want in die tijd moest wel heel erg veel wijken voor het welslagen van onze carnaval.
Nog steeds kriebelt het als het richting de Vastelaovendj gaat en je weer al die prachtige momenten mee mag maken. Wat speciaal dat je dit met alle Drake en Drakinne hebt mogen delen en doen. Langzaam ga je naar de achtergrond als oud Vorst maar gezien mijn Drake titel mag ik nog bij diverse hoogte punten aanwezig zijn zoals de sleutel overdracht wat elk jaar weer een feest is om hierbij te mogen zijn.
Gelukkig mag ik als oud Prins, tegenwoordig aanschuiven bij de Aad Prinse Kompenie die super actief zijn tijdens de carnavals dagen. Een hoogte punt is altijd na de Prinse Mis het verzorgen van de drie kanons “sjeut “ met de loop gericht richting Reuver??
Dus Drake en Windjbuujels, maak er dit jaar weer iets moois van en dan zingen we samen weer “zónne goeije höbbe veur nag noeëts gehad”. En mocht het ooit zover komen dat Beesel en Reuver samengaan!! dan is de verenigingsnaam al bekend: C.V. Drakewindj ??
Vastelaoves same allemaol.
Oud Vorst – Prins en – Voorzitter.
Piet van Herten

Van 1979 t/m 1988 was ik de Drake Vorst en van 1984 tot 2000 mocht ik zelfs een dubbelle functie bekleden, Vorst en voorzitter te gelijk. Dit was alleen maar mogelijk dankzij de geweldige ondersteuning en medewerking van mijn thuisfront in de persoon van Nel.
Veel Prinsen heb ik mogen uitroepen waarvan prachtige momenten die in mijn geheugen zijn opgeslagen en nog vaak ter tafel komen als de “Mutsen” met een glasbier aan het buffet terug kijken in de tijd. Jubileumjaren en het treffen van zusterverenigingen was elke keer weer een feest. Boerebroelofte, optochten, jeugdcarnaval, Bontje aovende, sleuteloverdrachten, de krant, joekskapelle en ga zo maar door, allemaal hoogtepunten.
En zeker ook in die jaren het rondtrekken met onze super Drakekapel, alle Beeselse locaties werd met veel bombarie en muziek geweld bezocht en werd gefeest tot in de kleine uurtjes. Als hoogtepunt voor onze kapel, later het winnen van het LKZH, wat een feest. Een speciaal gebeuren was elk jaar het toepen bij Sef, Drake Kapel tegen de Carnavals vereniging wat een gefoetel en gesteuk. Vaak liep de spanning zo hoog op dat de toepkaart door de café vlogen.

PUIK VORSTEN
Net zoals bij alle Vastelaovesvereinigingen is het gesproken woord een belangrijk onderdeel van het spel. Dit geldt voor een buuttereedner, voor een speech bij een receptie, maar zeker ook bij alle gelegenheden waar de spreekstalmeester een woord richt aan het publiek. In de Carnavalswereld is dit voorbehouden aan de Vorst van de vereniging. In het Drakerriek heeft Mark Selen momenteel de eer om deze taak uit te voeren. Maar zijn illustere voorgangers zijn ook nog volop betrokken bij de lokale Vastelaovend. PUIK heeft Piet van Herten, Har Reijnders, Huub Geerlings, Harald Boots en Mark Selen gevraagd om hun gevoel en herinneringen in een aantal zinnen op papier te zetten.