PUIK VERHAAL

Ik vind het fijn om boeken te kunnen lenen en ik vind het ook leuk dat de bieb van die kleine leenbiebjes heeft

Lezersportret

In het kader van de actie Nederland Leest plaatst Stichting Goed Verhaal in november elke week een lezersportret, waarin een inwoner van onze gemeente vertelt over zijn/haar leesbeleving. Deze interviews zijn afgenomen vóór de sluiting van de bibliotheken.

Wie bent u en waar woont u? Ik heet Ellie Huybers en ik woon in Reuver.

Waarom bent u vandaag in de bieb en wat betekent de bieb voor u? Ik wil nog gauw wat te lezen halen voordat de bieb dicht gaat i.v.m. corona. Ik vind het fijn om boeken te kunnen lenen en ik vind het ook leuk dat de bieb van die kleine leenbiebjes heeft. Waar je zo een boek uit kunt pakken. Soms lees ik een tijdschrift, soms ga ik ook wel eens kijken naar de mensen die hier handwerken en knutselen. En de schilderijen die er altijd hangen, daar kijk ik ook altijd naar.

Welke soort boeken leest u graag? Hoe kiest u boeken ? Door wie laat u zich inspireren? Met wie deelt u uw verhalen over boeken? Lucinda Riley heb ik gelezen, dat zijn Romans. Daar kan ik niet mee stoppen met die boeken. Ze zijn wel dik maar dat geeft niet. Verder lees ik Nederlandse thrillers bijv. van Saskia Noort of Linda van Rijn. Het is leuk als het spannend is. Soms lees ik in een tijdschrift recensies. Dan kijk ik of die boeken er zijn. Of ik hoor wel eens van iemand over een boek dat een echte aanrader is. In de bieb staan ook geplastificeerde platen met titels en schrijvers. Daar kijk ik ook op. Mijn zussen lezen ook veel en met hen praat ik vaker over boeken die we gelezen hebben.

Heeft u het boek van Heel Nederland leest al eens gelezen? Nee ik kan er niets over zeggen. Zo op het eerst oog lijk het me iets dat gaat over relaties. Mag ik even op de achterkant kijken? [natuurlijk] Dat lijkt me wel interessant. Over een moeder met haar kinderen.

Als u volgend jaar mag mee beslissen welk boek er gekozen gaat worden, wel boek zou dat dan zijn en waarom? Ik vond het boek Haar naam was Sarah erg mooi. Ik heb het gelezen nadat ik de film heb gezien. Want die was heel mooi. Eigenlijk moet je een boek eerst lezen en dan pas de film zien. Dan kun je je er van alles bij voorstellen.

Tekstbron: Stichting Goed Verhaal

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: