PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Kroetactie Trommel- en Fluiterkorps Sint Barbara Reuver

Zaterdag 3 oktober zou Trommel- & Fluiterkorps Sint Barbara hun jaarlijkse huis-aan-huis "Kroetactie" houden. In verband met het Coronavirus en de daarbij geldende richtlijnen is het niet verantwoord om een huis-aan-huis actie te houden. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om de huis-aan-huis actie te annuleren, maar niet de ‘Kroetactie’ zelf. Je kunt het alom bekende "Kruutje" uit Beesel namelijk bij het TFK bestellen, zodat je boterham toch verrijkt kan worden met deze lekkernij.


- Advertentie -


PDV Duivensport Reuver

Dit weekend vonden er twee prijsvluchten plaats. Donderdag 3 sptember werden de jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht Troyes, op een afstand van 363 km. Oorspronkelijk zouden de duiven naar Melun in Frankrijk gaan, maar door de corona perikelen ter plaatse mocht hier niet gelost worden en moest er oost waarts uitgeweken worden naar Troyes. Hier werden zaterdagmorgen om 11.30 uur provinciaal 5248 duiven van 241 liefhebbers gelost. Hiertussen zaten 194 duiven van 12 liefhebbers van onze vereniging. Na vier uur en drie kwartier vliegen, viel de eerste duif, zijn eerstgetekende, op het hok van THIJS SMEETS met een gemiddelde snelheid van 76 km per uur! Één minuut later viel bij Dick Boer een duif en weer een minuut later meldde zich een duif bij Jos Smeets, voordat de tweede duif van Thijs viel. De vijfde prijs ging naar Jan Op het Veld. De 49 prijzen waren binnen een half uur verspeeld en speelt Thijs 6 van zijn 8 ingezette duiven in de prijzen en Dick 4 van de 5! In Samenspel de Grensstreek, met 246 duiven van 16 liefhebbers, zien we Thijs op plaats 3 en 6, Dick op 4, Jos op plaats 5 en 8, Jan op 7 en 10 en de combinatie Hoezen & Steinhage op plek 9. In de Noord Limburgse Unie, met 610 duiven van 31 liefhebbers zien we Thijs op plaats 7 en Jos op een mooie plek 10! In samenspel Roerstreek-Grensstreek met 666 duiven van 43 liefhebbers zien we genoemde liefhebbers Thijs op 3 en 8, Dick op 4, Jos op 6 en Jan op plaats 10! Hier stond de vlucht bijna een kwartier langer open en hier speelt Thijs zelfs 7 van zijn 8 ingezette duiven in de prijzen! Provinciaal vielen de meeste kopprijzen in het zuiden van de provincie en Thijs begint hier met prijs 68. De eerste 10 prijzen van de vereniging: Thijs Smeets 1-4, Dick Boer 2, Jos Smeets 3-6, Jan Op het Veld 5-8, Hoezen & Steinhage 7, Tonnie Stappers-Nancy Verkaart 9, Toon Smeets 10.

Zaterdag 5 september, net nadat de prijzen van Troyes verspeeld waren, kon er voor de eerste prijsvlucht van de natoer ingekorfd worden. Hiervoor konden zowel jonge als oude duiven ingezet worden en het werden totaal 411 duiven van 22 liefhebbers. Bij uitstekend duivenweer werden deze afgelopen zondag om 09.00 uur in Mettet op een afstand van 148 km gelost. Nu viel om 10.36 uur bij TOON SMEETS de eerste duif en deze behaalde een gemiddelde snelheid van 91 km per uur! Herm Janssen uit Belfeld volgde op de tweede plaats vóór Sjaak Cuypers uit Venlo op drie en hij versloeg nipt Jan Op het Veld op plaats vier. Binnen 12 minuten waren de 103 prijzen verspeeld en in samenspel de Grensstreek met 1000 duiven ingezet door 47 liefhebbers, zien we Toon op plaats twee, Herm op vier en Sjaak op tien. Hier speelt Toon 18 prijzen van zijn 25 ingezette duiven én Sjaak zelfs 24 van zijn 28 ingezette duiven, een formidabele prestatie! Hier in dit samenspel stond de vlucht 2 minuten langer open en hadden we 11 prijzen over. De eerste 10 prijzen van de vereniging: Toon Smeets 1-5-6-8-, Herm Janssen 2-9, Sjaak Cuypers 3, Jan Op het Veld 4, Jos Smeets 7, Coen Killaars 10.

Donderdag 10 september Inzetten voor de laatste vlucht van de jonge duiven: Sens van 20.30-21.00 uur en zaterdag 12 september voor de natoer vlucht Chimay van 16.30-17.30 uur. Bestellen voet- en chipringen vóór woensdag 9 september! Zaterdag na het inkorven kan er nog afgerekend worden bij onze penningmeester Roy.

Windjbuujels en Windjbuujelinnekes

Naar aanleiding van de laatste maatregelen omtrent COVID-19 die zijn aangekondigd, hebben Liedjeskemissie, Blageliedjeskemissie en Bestuur van v.v. de Windjbuujels overleg gehad. Uit dit overleg bleek dat de jaarlijkse liedjesaovend en blageliedjesmiddig niet op een verantwoorde en veilige manier gepresenteerd kan worden. Na de afweging van allerlei alternatieve invullingen is besloten om de liedjesaovend en blageliedjesmiddig dit jaar niet door te laten gaan. Geen mensen samenbrengen Volgens de op dit moment geldende regels is het niet verstandig om met veel mensen bij elkaar te komen en de Liedjesaovend of Blageliedjesmiddig (zelfs in digitale vorm) nodigen hier wel toe uit. De vereniging kan en wil geen katalysator zijn in het samenbrengen van mensen als dat volgens de regelgeving afgeraden wordt. Wat dit betekent voor de overige activiteiten van v.v. De Windjbuujels is op dit moment nog niet besloten. 2021 Vastelaovesvereiniging de Windjbuujels hoopt het volgend jaar de draad weer op te kunnen pakken met een mooie Liedjesaovend en Blageliedjesmiddig. Net zoals dat afgelopen jaren het geval is geweest. Ben jij er in 2021 ook weer bij? Misschien met een eigen nieuw liedje, zodat de Reuverse liedjescultuur kan blijven bloeien?

Foto- en tekstbron: Trommel- & Fluiterkorps/ PDV duivensport / v.v. de Windjbuujels

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: