PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Puur Theater viert eerste lustrum met film over greswarenindustrie

Op dinsdag 1 september is het precies vijf jaar geleden dat de jubilerende theatervereniging voor de jeugd (7 tot 23 jaar) werd opgericht. Een prachtig visitekaartje gaf de club af met de shortfilm over de legende van de roversbende Schinderhannes. Mooie theaterproducties volgden. Het bekende ‘Spijt’ naar het boek van Carry Slee sierde de podia van zowel theater De Garage in Venlo als die van College Den Hulster en Bc Broekhin. Een antieke spiegeltent op de markt in Reuver vormde het decor van de musical Pinokkio. Louter lovende woorden ontvingen de spelers en het productieteam voor de zelfgeschreven productie ‘Schaduwspel’ die vorige zomer in de voormalige metaalgieterij Metaco werd opgevoerd.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Door de maatregelen rond het Coronavirus is de musical ‘Belle en het beest’ verplaatst naar november van dit jaar. Ondertussen wordt er gewerkt aan de jubileumproductie; net als bij de oprichting prijkt een shortfilm bovenaan het verlanglijstje. Eentje die de hele omgeving - op een verhalende manier - een inkijkje geeft in de geschiedenis van de kleiwarenindustrie. En dat is niet verwonderlijk; sinds de opening van De Greswaren - de oude greswarenfabriek Teeuwen in Reuver - is dit de vaste repetitieplek voor PUUR Theater. Het script ligt klaar, voor de financiën kan PUUR nog steun gebruiken.

Het zal ook op deze locatie zijn waar aanstaande dinsdag na precies vijf jaar - in het bijzijn van de leden en onder het genot van een hapje - op feestelijke wijze de voorzittershamer zal worden gewisseld. Sandra van den Brandt (51) draagt het stokje over aan de jongere garde. Yentl Evers (24) zal dan voor tenminste twee jaar deze creatieve vereniging gaan leiden.

Voor de jeugd die graag wil aansluiten bij PUUR Theater is er goed nieuws: er worden vanaf november 2020 nieuwe leden verwelkomd. Ook voor de nieuwe groep binnen PUUR - voor jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar - is er nog plek. Meer weten over PUUR Theater? Kijk op de website www.puurtheaterreuver.nl

Geachte bewoners,

Het is al een jarenlange traditie dat de jeugdleden van Scouting Lambertus Reuver op kermiszaterdag bij u aan de deur komen met de jaarlijkse gladiolenactie. Dit jaar heeft de coronacrisis helaas ons ook getroffen. Het is niet mogelijk om met de nu geldende maatregelen op een verantwoorde manier huis aan huis verkoop te doen.

Daarom zal de actie er dit jaar iets anders uitzien. Er zullen op zaterdag 5 september dit jaar vier kraampjes in Reuver en Offenbeek zijn waar u toch gladiolen kunt kopen, waar wij er uiteraard voor zorgen dat de coronamaatregelen volledig in acht genomen worden: - Plus Savelkoul Reuver - Passage Albert Heijn - Marktplein Offenbeek - Scouting gebouw Scouting Lambertus

Op deze verkooppunten zijn de gladiolen net als ieder jaar verkrijgbaar voor €2,- per bosje, of 3 bosjes voor €5,-. Let op: U kunt hier alleen contant betalen. Wij zorgen dat er geen fysiek contact hoeft te zijn tussen koper en verkoper.

We kunnen ons voorstellen dat u niet in de gelegenheid bent om een van onze kraampjes te bezoeken, maar dat u onze vereniging wellicht wel wilt steunen. Het is daarom mogelijk om via onderstaande QR-code of gewoon via het vermelde rekeningnummer een donatie te doen aan scouting Reuver. Uiteraard bepaalt u zelf het bedrag waarmee u onze vereniging wilt steunen.

We hopen op deze manier dit jaar toch een mooi bedrag bij elkaar te krijgen waarmee we onze jeugdleden weer een mooi scoutingjaar kunnen bieden.

NL30 RABO 0190 5083 88 t.n.v. Stg. Scouting Lambertus Reuver

Foto- en tekstbron: Puur Theater/ Scouting Lambertus

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: