PUIK VERHAAL

Internationale Dag van de Baard – 5 September

De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

De Dag van de Baard

De Dag van de Baard is een eerbetoon aan alle mannen met een volle baard, een ring, of een sik. Op deze Dag moet je verplicht onder de indruk zijn van stoere mannen die wél een volle bos op hun kin hun wangen kunnen kweken.


- advertentie -

image

Baardtrends

Puik heeft Wilco Muller van Muller Kappers uit Reuver gevraagd wat de baardtrends voor het najaar zijn. Wilco: “De baard van nu is netjes en verzorgd. Dit is iets wat echt wel blijft. De lengte van de baard is steeds minder een trend maar juist een persoonlijke voorkeur. Waar je voorheen duidelijke trends zag op de lengte is de baard in 2020 vooral heel netjes. Wij als kappers zijn dus belangrijker voor de mannen met baarden geworden. Met trimmen en verzorgen zou je niet langer moeten wachten dan 2 weken. Wanneer je de baard netjes wilt houden maar het niet erg vindt dat hij iets uitgroeit dan is 3 tot 4 weken prima. Ook bij de verzorging van de baard is het belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Hier zijn tegenwoordig diverse accessoires voor te verkrijgen, denk aan een baardolie die het verzorgt en netter laat uitzien, maar ook een baardshampoo, borstel, baardolie en verschillende scheerproducten behoren tot het assortiment.”

Fotobron: Wilco's

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: