PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel, handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Aanwijzing regionale toezichthouder rechtmatigheid Wmo en Jeugdwet

Het toezicht rechtmatigheid voor de gemeenten Beesel, Bergen (L), Gennep, Horst aan de Maas, Peel & Maas, Venlo en Venray wordt uitgevoerd door een daartoe bij de regionale sociale recherche aangestelde toezichthouder in dienst van de gemeente Venlo. Op 31 augustus 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders van Beesel besloten aan het college van burgemeester en wethouders van Venlo het mandaat te verlenen om ten behoeve van de gemeenten die deelnemen aan de Samenwerkingsovereenkomst toezicht rechtmatigheid Wmo en Jeugdwet regionale sociale recherche Noord Limburg 2020-2021 een toezichthouder rechtmatigheid Wmo en Jeugdwet aan te wijzen als bedoeld in artikel 6.1 Wmo, artikel 9 van de Verordening Jeugdhulp gemeente Beesel juncto artikel 5.11 Awb. Hiermee wordt het besluit tot aanwijzing toezichthouders rechtmatigheid Jeugdwet en Wmo dd. 7 januari 2019 ingetrokken. Het besluit treedt in werking op 1 september 2020.

Duurzaamheidstrefpunt weer van start

In verband met het coronavirus moesten wij het Duurzaamheidstrefpunt een aantal maanden sluiten. Inmiddels is het weer mogelijk om het trefpunt te openen.

  • Op maandagavonden is het trefpunt geopend in de hal van het gemeentehuis van 16:30 uur tot 19:30 uur.
  • Op vrijdagmiddagen is het trefpunt geopend in de bibliotheek van 13:30 uur tot 16:30 uur. Uiteraard gelden ook bij het Duurzaamheidstrefpunt alle geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook mag u uw vragen over duurzaamheid mailen naar duurzaam@beesel.nl.

Tijdelijke wegafsluiting gedeelte Pastoor Vranckenlaan

Gedurende de periode van zaterdagmorgen 5 september 10.00 uur tot dinsdagmorgen 8 september 06.00 uur zal in het centrum van Reuver één zijde van het Raadhuisplein tijdelijk worden afgesloten in verband met de tijdelijk uitbreiding van een terras. Het gaat om het stuk van de Pastoor Vranckenlaan vanaf de Karel Doormanlaan tot aan het Raadhuisplein. De weg voor het gemeentehuis blijft toegankelijk. Via borden zal het verkeer worden omgeleid. De parkeerplaats van supermarkt Plus is gewoon bereikbaar.

Het Duurzaamste Huis van Nederland

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Daarnaast is het een kans om anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Troste huiseigenaren in heel Nederland kunnen hun woning aanmelden op het platform van de Duurzame Huizen Route en tot 8 september deelnemen aan de verkiezing. Een deskundige jury kiest vervolgens per categorie een winnaar. De prijscategorieën zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het (online) verkiezingsevent op 20 november 2020. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland.

Van afval tot grondstof: Geef je oude spijkerbroek een tweede leven!

In de containers bij de milieustraatjes kun je verschillende grondstoffen gescheiden aanbieden. Ook textiel kun je er gratis kwijt. Maar wat mag er eigenlijk in de textielcontainer? En waar komt jouw oude spijkerbroek daarna terecht? We vertellen je er graag meer over.

Maas Cleanup: 19 september

Onder het motto “Clean rivers, better business” neemt het IVN samen met Limburgse bedrijven het voortouw om het groeiende zwerfafvalprobleem aan te pakken. Op zaterdag 19 september 2020 steken zij samen de handen uit de mouwen om de Maas één dag plasticvrij te maken. Het IVN streeft er samen met het bedrijfsleven naar om minstens 5.000 vrijwilligers te enthousiasmeren om zwerfaval op te ruimen in en rond de Maas. Door zelf het goede voorbeeld te geven, roepen zij andere bedrijven op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Het weten waard

Mondkapjes, wegwerphandschoenen en andere beschermingsmiddelen tegen corona kunt u na gebruik weggooien bij het restafval. Of ze nou gemaakt zijn van textiel, plastic of een ander materiaal.

Sportevenement LCW coronaproof en zonder publiek

Nagenoeg zonder publiek gaat het Long Course Weekend in het Limburgse Reuver door ondanks de coronacrisis. Organisator Extra Leisure doet daarmee wat onmogelijk leek: een veilig zwem-, fiets- en hardloopevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. De gemeente Beesel heeft de vergunning verleend voor het multisportweekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval 9 sept: GFT-afval Restafval zone A (oranje) 16 sept: GFT-afval Restafval zone B (blauw) Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat. Het inzameltijdstip van het restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval. Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl. Oud papier Beesel: 4 september Reuver: 10 september Offenbeek: 30 september

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: