PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Afgelasting Sint Maarten Reuver 11-11-2020

Het bestuur van personeelsvereniging “de Sjoemtrekkers” heeft de afgelopen weken contact gehad met de gemeente over de organisatie van Sint Maarten en dan met name hoe dit te doen in de COVID-19 periode. Helaas Het is een evenement met meer dan 250 personen (+/- 850 in de voorgaande jaren), waardoor de organisatie tegen enkele onoplosbare problemen aanloopt. Na uitgebreid beraad heeft personeelsvereniging “de Sjoemtrekkers” moeten vaststellen dat er geen mogelijkheden zijn om binnen de gestelde eisen en zonder versoepelingen, dit volksfeest in samenwerking met Gemeentewerken, Brandweer, Harmonie, Fluiterkops, St Maarten en toneelvereniging te organiseren. Verantwoordelijkheid nemen Daarnaast niet onbelangrijk is het feit dat het bestuur niet de verantwoordelijkheid kan en wil nemen betreffende een mogelijke coronabesmetting. Zeker ten aanzien van de oudere leden. Meer dan 50% van de 42 leden is namelijk 64 jaar of ouder. Het bestuur wil deze oudere leden niet verplichten om in Coronatijd mee te werken aan dit evenement temeer zij een risicogroep zijn. Ook kan er geen beroep gedaan worden op de brandweerpost Beesel-Reuver als onderdeel van de veiligheidsregio Limburg-Noord ter ondersteuning. Goed nieuws voor oliebollenliefhebbers De begeleiding, lees regulering van de optocht, in combinatie met het uitdelen van de oliebollen en het regelen van de brandstapel is onder deze omstandigheden simpelweg niet te doen. Helaas moeten “de Sjoemtrekkers” dus constateren dat ze dit jaar geen Sint Maartensfeest kunnen organiseren. Voor de liefhebbers van de oliebollen is er wel goed nieuws. De oliebollenkraam zal gewoon vanaf 11 november een stek op de markt in Reuver innemen zodat eenieder toch oliebollen kan kopen.

Super uitslag voor de combinatie Hoezen&Steinhage!

Zondagmorgen werden in Chalons en Champagne, op een afstand van 287 km, om 08.15 uur van onze vereniging 331 duiven van 14 liefhebbers gelost. Met een gemiddelde snelheid van bijna 94 km per uur, viel de eerste duif van de vereniging om 11.22 uur bij de combinatie Hoezen&Steinhage uit Belfeld en bovendien spelen zij totaal 6 duiven bij de eerste 10 van de vereniging! In ons Samenspel de Grensstreek, met 715 duiven ingezet door 25 liefhebbers, betekende dit de eerste prijs gevolgd door de derde én vierde plaats en spelen zij 25 van hun 36 ingezette duiven in de prijzen! De 83 prijzen waren in de vereniging binnen een goed kwartier verspeeld.

Met bijna 20 seconden werd Thijs Smeets geklopt voor de eerste plaats. De eerste vier prijzen van de vereniging zien we ook op de eerste vier plaatsen in het samenspel waar de vlucht 2 minuten langer open stond, zodat wij hier nog 10 prijzen over hadden! Ook Dick Boer haalde goed uit met een vijfde, zevende én achtste plaats en met 14 duiven mee, speelt hij er 7 in de prijzen beginnend met zijn eerst getekende! Zelfs in het samenspel Roerstreek-Grensstreek met 1530 duiven van 69 liefhebbers, bezetten genoemde liefhebbers de eerste vier plaatsen en Dick volgt met plek 7 en 9.

In de Noord Limburgse Unie met 958 duiven van 37 liefhebbers begint de combinatie met een mooie dertiende prijs en Thijs met prijs 15. De eerste 25 plaatsen in de vereniging: Hoezen & Steinhage 1-3-4-6-9-10-14-18-19, Th.Smeets 2-17, D.Boer 5-7-8-12-23, J.Smeets 11-13-21-24, M.Nooijen 15, J.Op het Veld 16, M.Theunissen 20, C.Killaars 22, Smits-Ottenheim 25. Dinsdag 25 augustus inkorven voor de natoervlucht Hannut van 17.45-18.45 uur en zaterdag 28 augustus jonge duiven Sezanne van 12.00-13.00 uur.

Foto- en tekstbron: Martin van der Avoort & Digivaria / PDV Duivensport Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: