PUIK VERHAAL

Dagopvang ’t Spick in Beesel

Bij dagopvang ’t Spick in Beesel zijn we heel erg blij met al onze vrijwilligers. Zonder hun kon deze dagopvang helemaal niet bestaan. Nu werd mij gevraagd om één vrijwilliger in de spotlight te zetten maar eigenlijk verdienen ze dit allemaal.

Een dag uit het vrijwilligersleven van Wies Rutten

Onze 82 jarige Wies Rutten is al 8 jaar vrijwilligster bij onze dagopvang. Iedere vrijdag haalt en brengt zij met haar auto onze deelnemers naar ons lokaal in bassischool ’t Spick in Beesel, waar we nu al 4 jaar met de dagopvang gevestigd zijn. Aangezien het aantal leerlingen terugliep in Beesel op school is er 4 jaar geleden een leslokaal verbouwd tot ruimte voor onze dagopvang met daarin een open keuken.

Jong en oud gaat goed samen

Nadat alle deelnemers binnen zijn drinkt Wies gezellig met hun een kopje koffie en ook begroet ze 2 leerlingen van groep 7 en of 8 die iedere vrijdag komen meehelpen met koken. Als de koffie op is helpt ze de leerlingen samen met de kookvrijwilligers op weg met het schoonmaken en snijden van alle groente, aardappelen en vlees. Als dit klusje weer klaar is, worden door Wies de spellen uit de kast gehaald en wordt er samen met de deelnemers en de andere vrijwilligers een potje gekaart, gesjoeld of een spelletje Rummikub gespeeld. Maar als het lekker weer is en er iemand graag een wandeling wil maken dan springt Wies meteen op en haalt een rollator of rolstoel uit de berging en zegt ik ga wel mee hoor! Zij is van alle markten thuis. Ze doet er, samen met alle andere vrijwilligers, alles aan om de deelnemers weer een mooie dag te verzorgen. Tussen de middag worden door Wies, de leerlingen en de andere vrijwilligers de tafels keurig gedekt en het eten geserveerd. Een heerlijke 3 gangenmaaltijd vers bereidt gaat er dan ook bij iedereen inclusief Wies goed in. Het harde werken is weer goed beloond. Als iedereen zijn buik vol heeft en de tafels weer leeg zijn en de vuile vaat is opgeruimd gaat Wies naar huis om vervolgens 3 uur later weer present te zijn met haar auto om de deelnemers weer veilig naar huis te brengen! Wies is niets teveel. Invallen op een andere dag, ja hoor Wies doet het gewoon.

Corona en wat nu…

Een bijzondere tijd voor ons allemaal. Ook tijdens sluiting is er, in samenwerking met de vrijwilligers, wekelijks telefonisch contact geweest met deelnemers. Na een sluiting van 3 maanden konden we vanaf 15 juni gelukkig weer open. Wel anders dan anders, met minder deelnemers dan normaal en de 1,5 meter afstand. Maar de deelnemers zijn blij dat ze weer naar de dagbesteding kunnen komen. Ook nu staat Wies en een team van vrijwilligers weer voor hun klaar!

Een topteam van vrijwilligers

Een vrijwilliger als Wies is onmisbaar, net zoals alle andere vrijwilligers die op een of andere manier een steentje bijdrage aan het welzijn van de deelnemers van Dagbesteding ’t Spick. Hier zijn we dan ook trots. De mooiste beloning is een dank je wel of een glimlach van de deelnemers. Uiteraard worden de vrijwilligers ook door ons beloond door bijvoorbeeld een vrijwilligersavond.

Wil je ook een steentje bijdragen?

We kunnen ons gelukkig prijzen met een team van vrijwilligers, maar uitbreiding van het team is zeer welkom. De dagbesteding is geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Heb je mogelijk interesse? Kom dan gerust een keertje aan en neem contact op met Moniek Hebben (coördinator Dagbesteding ’t Spick) op telefoonnummer 06 4857 2530 of via e-mail moniek@saamdagbesteding.nl.

Foto/tekstbron: Saam Dagbesteding

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: