PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Woonwenz bouwt 35 nieuwe woningen aan Parklaan Reuver

Woningcorporatie Woonwenz gaat 27 appartementen en 8 levensloopbestendige woningen bouwen en verhuren op de plek van de voormalige VMBO-school Broekhin aan de Parklaan in Reuver. Woonwenz won de tender die de gemeente Beesel daarvoor in februari uitschreef. Naar verwachting zijn de woningen medio 2022 klaar. Meteen na de zomer gaan de nodige procedures van start, onder meer voor wijziging van het bestemmingsplan. Het worden allemaal Nul-op-de-meter-woningen, voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en WTW-units (warmteterugwin) die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nauwelijks energielasten. Ook de woonomgeving wordt duurzaam ingericht. Tussen de woningen en het appartementencomplex wordt een woonerf aangelegd met veel groen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. Het hemelwater wordt op eigen terrein geïnfiltreerd. Naast deze duurzame aspecten heeft het college ook zwaar laten wegen dat het Woonwenz-plan voorziet in de bouw van zowel goedkopere huurwoningen voor starters als woningen in het middenhuursegment. “Duurzaam bouwen voor een gedifferentieerde doelgroep”, vat wethouder Debbie Heesakkers samen. “Dat is was dit college wil.” Te zijner tijd worden de woningen verhuurd via het platform www.thuisinlimburg.nl. Belangstellenden kunnen zich nu nog niet aanmelden voor de nieuwe woningen aan de Parklaan. Wel kunnen zij alvast een profiel aanmaken op deze site en zo inschrijfduur opbouwen. Naar verwachting komen de woningen medio volgend jaar online. “Ik kijk uit naar de samenwerking met Woonwenz”, zegt wethouder Heesakkers.

Stichting Leergeld Beesel ontvangt ‘laptops’ van de Rabobank

Eind vorig jaar werd de Stichting Leergeld Beesel verrast met een schenking door de Rabobank Venlo e.o. van € 7.500,00.

Het geld zou bestemd moeten worden voor kinderen en jongeren die in gezinnen opgroeien waar gebrek aan financiële middelen belemmerend kan werken op hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld doordat noodzakelijke of gewenste leermiddelen niet aangeschaft kunnen worden. Door de Corona-crisis zijn van het ene op het andere moment jongeren aangewezen geweest op thuis-onderwijs. Daarbij is een laptop bijvoorbeeld onmisbaar. Er is de afgelopen maanden heel vaak een beroep gedaan op Leergeld Beesel om daarin te voorzien. In die gevallen waarin geen andere mogelijkheid tot financiering voorhanden was heeft Leergeld de aanschaf mogelijk gemaakt. Echter niet dan nadat onderzocht was of andere opties haalbaar waren. Er is steeds geïnformeerd, bij de betreffende school bijvoorbeeld, of de aanschaf van een laptop echt noodzakelijk en geïndiceerd was. Mede in naam van de jongeren en hun ouders is Leergeld Beesel de Rabobank Venlo e.o. zeer erkentelijk dat ze deze actie mogelijk heeft gemaakt!

Jos Smeets pakt weer de overwinning!

Vrijdag 3 juli werden de duiven ingekorfd voor de wedvlucht Rethel op een afstand van 231 km. Op zaterdag waren de weersomstandigheden zeer slecht, zodat pas zondagmorgen om 10.00 uur de 281 duiven van 27 liefhebbers van ons samenspel gelost konden worden. Met de sterke zuidwestenwind bereikten de eerste duiven snelheden van meer dan 117 km per uur en deze kopduiven waren weer te vinden in de bekende "Smeets hoek"! Wederom viel hier de eerste duif, na bijna twee uur vliegen, bij Jos Smeets gevolgd door een duif van broer Thijs en twee duiven van hun vader Toon. Binnen 8 minuten waren de 71 prijzen verdeeld. De verenigingsuitslag: J.Smeets 1-18-20-21-36, Th.Smeets 2-11-15-17-28-30-33-34-41-42, A.Smeets 3-4-6-16-29-35, D.Boer 5-7-27-43, J.Cuypers 8-44, M.Nooijen 9-14-26-40, Smits-Ottenheim 10-23, J.Op het Veld 12-32, Stappers-Verkaart 13-19-38, H.Janssen 22-24, J.Theunissen 25-31, H.Heines 37-39.

Ine de Rijck schrijft de overwinning van de eerste fondvlucht op haar naam! Donderdag 2 juli werden de duiven ingekorfd voor de wedvlucht Issoudun op een afstand van 566 km. Ook hier kon zaterdag niet gelost worden, zelfs niet op zondag en pas maandag waren de weergoden goed gestemd, zodat om 07.00 uur na vier nachten mand de 7.587 duiven van 410 Limburgse liefhebbers gelost konden worden. Hiertussen zaten 95 duiven van onze liefhebbers en door de sterke westenwind, konden wij een goede provinciale klassering wel vergeten; de snelste duiven vielen in het zuiden van de provincie. Van de vereniging viel de eerste duif na ruim 6 uur en drie kwartier vliegen, met een gemiddelde snelheid van ruim 82 km per uur, bij Ine de Rijck. Haar naam staat mede voor haar man Louis en zoon Roy, liefhebbers én verenigingsmensen pur sang! (Foto met kleizoon Yari) Hun drie eerstgetekenden werden voorop binnen drie minuten geklokt; goed voor plaats 1, 4 en 5 in de vereniging! In samenspel de Grensstreek met 269 duiven van 18 liefhebbers, zien we hen op plaats 2, 5 en 6 met totaal 18 prijzen van hun 34 ingezette duiven. In de top drie van de vereniging zien we Toon Smeets op plaats twee en Math Nooijen op drie. Provinciaal begint Ine op plaats 107 en in de Noord Limburgse Unie op plaats 13 van 429 duiven, ingezet door 36 liefhebbers, gevolgd door Toon op plek 14. In samenspel Grensstreek-Roerstreek met 689 duiven van 54 liefhebbers begint Ine met de 10e prijs. Ondanks de zeer slechte weersomstandigheden en de vier nachten mand, waren er weinig of geen verliezen: een groot compliment voor de verzorgers tijdens het verblijf op de losplaats!

De verenigingsuitslag: I.de Rijck 1-4-5-21-22-23-24, A.Smeets 2-12, M.Nooijen 3-15-19, Th.Smeets 6-13-14-20, J.Smeets 7-10, I.Cuypers 8, J.Op het Veld 9, Hoezen&Steinhage 11, M.Theunissen 16-18, Stappers-Verkaart 17.

Donderdag 9 juli inkorven voor de midfondvlucht Melun van 17.30-18.45 uur.

Foto- en tekstbron: Gemeente Beesel / Stichting Leergeld / PDV Duivensport Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: