PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Activiteitenweek Jong Nederland Reuver-Offenbeek

Normaal gesproken stonden in clubgebouw ‘t Anker de kampspullen klaar om het komende weekend op zomerkamp te gaan. Maar ja, ook hier is sprake van een nieuw normaal vanwege het coronavirus. Maar Jong Nederland zou Jong Nederland niet zijn als men niets anders zou bedenken. En dat wordt de Activiteitenweek die gaat plaatsvinden van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli. 132 jeugdleden hebben zich aangemeld om te gaan deelnemen aan deze actieve week. 36 vrijwilligers zijn al zo’n 2 maanden geleden met de voorbereidingen gestart om deze Activiteitenweek in goede banen te leiden.

Clubgebouw 't Anker

Centraal punt in deze week zal ons clubgebouw ‘t Anker zijn, maar ook in de directe omgeving zullen zich programma-onderdelen afspelen. De activiteiten zijn onder meer Crazy 50, zeskamp, vlotten bouwen, een stoere jongens- en meidentocht en een Moonwalk zónger moon. Eigenlijk gaan we een weekje op kamp in eigen dorp, maar dan zonder de overnachtingen. Het kan dus zijn dat u van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli de Jong Nederlanders tegen komt in Reuver-Offenbeek en in de omgeving daarvan.

In bijgaande foto’s nog enkele sfeerbeelden van de zomerkampen 2019. Deze beelden zullen nu ook weer te maken zijn, maar dan op bekend terrein.


- Advertentie -


Versoepelingen voor bezoek aan patiënten

Vanaf dinsdag 7 juli is de bezoekregeling voor patiënten die in VieCuri Medisch Centrum zijn opgenomen verder versoepeld. Veilige zorg blijft ons uitgangspunt.

Bezoek is dagelijks tussen 14.30 en 20.00 welkom. Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Bezoekers hoeven geen mondmaskers meer te dragen. Deze voorwaarden zijn van toepassing voor het bezoeken van onze patiënten:

 • Bezoek is iedere dag mogelijk tussen 14.30 en 20.00 uur.
 • U mag niet op bezoek komen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, koorts (38 graden of hoger), diarree, spierpijn in combinatie met één van de andere klachten. U mag ook niet op bezoek komen wanneer u in thuisisolatie bent en/of een huisgenoot heeft die positief is getest op corona de afgelopen twee weken.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Stem tijdstippen onderling af en wacht zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis.
 • Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer. Het gebruik van de koffieautomaten is niet toegestaan.
 • Bezoek houdt 1,5 meter afstand van de patiënt en neemt de hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en direct na gebruik weggooien, geen handen schudden.
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen elkaar zo min mogelijk hoeven te passeren en voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijgt u op de verpleegafdeling).
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • Voor enkele afdelingen gelden andere regels: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, Dialyse de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en in overleg met de hoofdbehandelaar.

Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het was een ingrijpende maatregel voor onze patiënten en hun dierbaren. We zijn dan ook blij dat we de bezoekregeling verder kunnen versoepelen. Normale zorg stapsgewijs opgestart De poli’s zijn weer open en de normale zorg wordt stapsgewijs opgestart. Maatregelen om het risico van verspreiding van het coronavirus te verkleinen, blijven van groot belang. Op de website van VieCuri is hier meer informatie over te vinden: www.viecuri.nl/corona.

Foto- en tekstbron: Jong Nederland / VieCuri

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: