PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel, handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Gewoon Samen Energie Besparen

Heeft u de brief al gezien? Vorige week ontvingen alle eigenaren van een koopwoning in gemeente Beesel een brief. In deze brief vindt u informatie over acties op het gebied van energie besparen. Wilt u graag uw huis verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? Dan kunt u een energiescan van uw woning laten uitvoeren. Ook kunt u meedoen met een collectieve inkoopactie van onder andere zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie en glas of een voucher inleveren bij de grotere bouwmarkt voor kleine duurzame maatregelen in huis. Gemeente Beesel heeft geld van het Rijk gekregen om eigenaren van een koopwoning te ondersteunen in het nemen maatregelen die energie besparen. Hiermee kunnen we als gemeente zo’n duizend inwoners helpen om hun woning energiezuiniger te maken en om daarmee energielasten te verlagen. Helaas is de regeling op dit moment nog niet beschikbaar voor mensen met een huurwoning. Dit zijn de regels vanuit het Rijk. Wilt u meer informatie? Neem dan eens een kijkje op duurzaam.beesel.nl onder de knop energiescan. Vragen? Mail naar duurzaam@beesel.nl.

Duurzaamheidskrant: Beesel Bewust Duurzaam

Er is weer een nieuwe duurzaamheidkrant uit. Heeft u hem nog niet ontvangen of heeft u een nee-nee sticker? U kunt de krant afhalen in de hal van het gemeentehuis Via de volgende link is de krant ook digitaal te lezen: www.themanieuws.nl/app/publication/DKBE201

Disclaimer

In verband met het coronavirus is het wellicht niet mogelijk om het gemeentenieuws wekelijks op papier uit te brengen. Bij voorbaat ons excuus daarvoor.

Maakt u zich zorgen over iemand? Bel gerust

Als inwoner van de gemeente Beesel valt mij op dat er regelmatig een man in verwarde toestand bij mij door de straat loopt. Ik maak mij zorgen om hem. Herkent u deze situatie? Neem dan contact op met onze lokale contactpersonen Anja en Debbie. Contactgegevens lokale contactpersonen Anja Berden: 06 11822753 / aberden@vvgi.nl Debbie Schmets: 06 40590022 / D.Schmets@synthese.nl Anja en Debbie zijn bereikbaar tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag. Voor meldingen buiten dit bereik kun je contact opnemen met het regionale Meldpunt Signaal via 0900-0116 (mag anoniem).

Nieuw! QR-codes in de gemeente Beesel om te sporten!

De gemeente Beesel is weer een initiatief rijker. Een initiatief dat is geïnitieerd door 2 jonge inwoners uit onze eigen gemeente: Joeri Meuter en Dirk Driessen van Outdoor Training Reuver. Extra oefeningen tijdens het wandelen of hardlopen Met de QR-codes wordt iedereen die in de buitenlucht actief is of wil zijn geprikkeld om extra oefeningen te doen tijdens het standaard rondje hardlopen of de dagelijkse wandeling. Deze oefeningen hoef je natuurlijk niet zelf te verzinnen. Outdoor Training Reuver heeft met hulp van gemeente Beesel, Routeplan bureau Limburg, Unplayed en de vrijwilligers van het wandelnetwerk QR-codes geplaatst op verschillende paaltjes van het wandelnetwerk. Deze QR-codes verwijzen je direct door naar de oefeningen.

Harde kunststoffen aanbieden op milieupark

Op het milieupark kun je verschillende soorten afval gescheiden inleveren. Ook harde kunststoffen kun je er gratis kwijt. Maar wat zijn harde kunststoffen nu precies? En welke harde kunststoffen kun je gratis aanbieden? We vertellen je er graag meer over. Wat zijn harde kunststoffen? Harde kunststoffen zijn producten van plastic die je moeilijk kunt vouwen of buigen. Er zijn verschillende soorten harde kunststoffen. Uw tuinmeubels zijn bijvoorbeeld gemaakt van PP (polypropyleen) en een jerrycan van PE (polyethyleen). Dit soort kunststoffen giet men in vrijwel elke denkbare vorm en kleur. Daarom kunnen hier gemakkelijk gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan emmers, gieters, kratten of kinderspeelgoed.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval 15 juli: GFT-afval Restafval zone A (oranje) Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat. Het inzameltijdstip van het restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval. Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl. Oud papier Reuver: 9 juli Offenbeek: 29 juli Beesel: 7 augustus

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: