PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Puik Beesel, Offenbeek, Reuver onderweg naar 150e publicatie

Wat vliegt de tijd! Volgende week publiceren we onze 150e uitgave. We zijn dan bijna 3 jaren onderweg en willen hier graag kort aandacht aan schenken. Deze keer niet met de schijnwerper op de redactie, maar op onze lezers. Maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig.

Het idee is om een pagina te publiceren met quotes bestaande uit jullie ervaringen over het digitale magazine Puik Beesel, Offenbeek, Reuver. Wat vind jij van ons magazine? Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je je quote mailt naar redactie@puiklokaal.nl met vermelding van je naam.

Bij voldoende reacties maken we een feestelijke pagina op met een verzameling van alle inzendingen. Tip, maak je quote niet te lang, 2-3 zinnen met daarbij je naam. Alvast dank voor het inzenden.


- Advertentie -


Drie weken achter elkaar overwinning voor Jos Smeets!

Na Rethel, met 586 duiven van 28 liefhebbers speelt Jos niet alleen de eerste prijs in de vereniging maar speelt er ook nog 17 van zijn 21 ingezette duiven in de prijzen! Ook van de wedvlucht Chalons-en-Champagne voert hij de ranglijst aan van 602 duiven ingezet door 29 liefhebbers én ook hier behaalde hij een hoog prijspercentage met 15 van zijn 21 ingezette duiven in de prijzen!

Prijzen

Nu op de eerste provinciale midfondvlucht vanuit Melun, herhaalde Jos dit huzarenstukje in de vereniging van 550 duiven ingezet door 26 liefhebbers. In Samenspel de Grensstreek zien we hem op de tweede plaats van 918 duiven ingezet door 49 liefhebbers, in de Noord Limburgse Unie een derde plaats van 1017 duiven ingezet door 48 liefhebbers én een vijfde plek provinciaal van 15360 duiven ingezet door 681 liefhebbers! Een geweldige start van het vliegseizoen voor Jos met nu 13 prijzen in de vereniging van zijn 21 ingezette duiven.

Melun

De duiven werden in Melun om 08.30 uur gelost en na ruim vier en een half uur vliegen viel in de bekende "Smeets hoek" de eerste duif en wel bij Jos met een gemiddelde snelheid van bijna 82 km per uur; zoals eerdergenoemd goed voor de derde keer op rij de eerste plaats in de vereniging. Vader Toon en broer Thijs moesten toen nog ruim twintig minuten wachten om bij hun de eerst aankomende duif te zien arriveren, welke toch nog plaats acht en negen op leverden in de vereniging. De vlucht stond ruim één uur open, voordat alle 118 prijzen verspeeld waren

De eerste 25 van de vereniging

J.Smeets 1-13-22-24, J.Cuypers 2-20, H.Heines 3, Hoezen&Steinhage 4-7-10-11-21, P.Schreurs 5, Stappers-Verkaart 6-17, A.Smeets 8-18-23, Th.Smeets 9, Smits-Ottenheim 12-15-19, M.Nooijen 14, J.Op het Veld 16, D.Boer 25. Donderdag 25 juni inkorven voor de tweede midfond vlucht Sens.

Foto- en tekstbron: Puik / PDV Duivensport Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: