PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

PUUR Theater Reuver verbindt met 'Drama op afstand'

Ondanks dat de repetities zo kort voor de geplande voorstellingen noodgedwongen stil kwamen te liggen, gingen de leden van PUUR Theater niet bij de pakken neerzitten. Er werd online via de app ZOOM verder gerepeteerd. De vereniging heeft ‘teamspirit’ hoog in het vaandel staan en hecht belang aan verbinding tussen de leden, ondanks de afstand. En dat juist de afstand zorgt voor creativiteit kunt u horen en zien in de videoclip die PUUR vandaag lanceert.

Videoclip op afstand

Ingefluisterd door de klanken die Arjen Lubach onlangs met zangeres Merol ten gehore bracht, ontstond het idee een eigen versie van de song te maken. Leden werd gevraagd op afstand deel te nemen aan de clip die werd geschreven door Pim Janissen, Jackie Verlinden en Yentl Evers van het PUUR Productieteam. In een online samenwerking met leadzanger Emiel Ketellapper van de band Net oët Bed werd - op afstand - samen met PUURs regisseur Yentl Evers ingezongen. Wanneer de leden de ‘echte’ repetities weer gaan hervatten is nog niet duidelijk; de geplande uitvoeringen zijn verschoven naar 6, 7 en 8 november van dit jaar in De Greswaren in Reuver. De kaartverkoop is in volle gang!

De clip ‘Drama op afstand’ is te vinden op:

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Terrassen Beesel en Reuver meteen open na positief kabinetsbesluit

Horeca-ondernemingen rond Raadhuisplein (Reuver), Markt (Beesel), Keulseweg (Offenbeek) en aan de Duitse grens ontwikkelen samen met de gemeente Beesel plannen om meteen hun deuren te kunnen openen zodra de horeca onder voorwaarden weer open mag.

De pleinen benutten

De horeca rond Raadhuisplein, Markt en Keulseweg heeft al aangegeven de pleinen daar graag voor een groter deel te willen benutten als terras. Zo kunnen gasten en bediening toch anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Voorwaarde is wel dat de verspreiding van het coronavirus dan nog steeds onder controle is. Het kabinet gaat tot nu toe uit van 2 juni, maar de horecabranche hoopt al met Pinksteren open te mogen. Wethouder Debbie Heesakkers (Economische zaken) wil niet wachten met de voorbereidingen totdat het kabinet de knoop doorhakt. “Onze horeca heeft het heel zwaar, de mensen verlangen ernaar weer op een terrasje te kunnen zitten en de lente is al lang begonnen. Het plan moet klaarliggen, zodat het gemeentebestuur liefst nog op de dag van het kabinetsbesluit formeel toestemming kan geven en de terrassen open kunnen.”

Naast de ondernemers rond Raadhuisplein (o.a. Luxor, ’t oude Huys, Effe, Kwalitaria, Ronckenstein, Bakker Bart), Markt (o.a. Troubadour) en Keulseweg (o.a. Heukske, X-Baze) praat de gemeente ook al met horecagelegenheden aan de grens (Witte Stein, De Grens). Heesakkers benadrukt dat natuurlijk de richtlijnen van het RIVM, kabinet en veiligheidsregio de kaders blijven bepalen. “Daarbinnen kijken we vooral naar wat er wél mogelijk is.” Ook met bedrijven die actief zijn in dag- en verblijfsrecreatie is of gaat de gemeente in gesprek. Net als in andere sectoren dienen de ondernemers zelf een protocol op te stellen, waarin staat hoe hun bedrijf weer open kan met in achtneming van de corona-richtlijnen.

Organisatie LCW kijkt uit naar september

Wat afgelopen weekend een mooi weekend vol sport en plezier had moeten worden, resulteerde helaas in een leeg en stil Raadhuisplein en parcoursen zonder atleten.

Hoewel dit voor velen een enorme tegenvaller is, is de organisatie ervan overtuigd dat het derde weekend van september (18 – 20 september 2020) een nóg groter feest gaat worden. Extra Leisure, organisator van Long Course Weekend Holland – Beesel, bedankt iedereen voor de steun in de afgelopen weken en ziet iedereen graag op de nieuwe datum op óf langs het parcours.

Foto- en tekstbron: PUUR Theater / Rik van Druten / Extra Leisure

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: