PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Allein-biejein op Hemelvaart

De Allein Biejein borrel van zaterdag 21 maart krijgt aanstaande donderdag (Hemelvaart) een vervolg. Maak je op voor een anderhalf uur durende live-uitzending die je makkelijk online volgt (met en zonder Facebook account). De uitzending (lees: live-stream) start om 16.00 uur Facebook. Positiviteit (ook al is dat niet gemakkelijk in deze tijd) staat wederom centraal in deze uitzending.

Het concept blijft een kleine talkshow en het programma staat inmiddels weer in de steigers. Iedereen is welkom maar dan wel vanaf de zitbank thuis, in de eigen tuin of welke locatie. Je kunt de Facebook-pagina van Allein Biejein leuk vinden of rechtstreeks via deze link [https://www.facebook.com/alleinbiejein/live/] naar de uitzending kijken. In de anderhalf uur durende uitzending worden twee speciaal bieren toegelicht door bieroloog Niels Drissen. Likeurgoeroe Willem Veldman presenteert een biercocktail en wijnspecialist Toine Houterman vertelt je graag meer over wijn.

Anouk Huijs, Roel de Vlieger, Bram Jacobs en Pepijn van Helden

Ook dit keer hebben we tafelgasten uitgenodigd voor twee hoofdthema’s. Met Anouk Huijs (Leraar van het Jaar 2019) zoomen we in op het basisonderwijs en hoe het is om nu leraar en lerares te zijn op de basisschool. Het opstarten van het verenigingsleven is het tweede thema. Roel de Vlieger vertelt over hoe dat gaat bij HV Hercules ’81. En ook wethouder Bram Jacobs deelt zijn inzichten en ervaringen op dit gebied. Over bewegen gesproken... met de nieuwe pump-track, een initiatief van Pepijn van Helden, heeft de jeugd in gemeente Beesel binnenkort een extra plek om sportief bezig te zijn. De 9 jarige Pepijn vertelt zijn verhaal over fietscrossen en de pumptrack bij Allein Biejein.

Entertainment en knipsessie

Uiteraard hebben we ook muziek in de uitzending. Onder andere live muziek van Emiel Ketellapper. Hetzelfde geldt voor een sketch van de Pleeboys. Wederom hilarisch om te zien. Speciaal item deze uitzending is de live knipsessie van Wilco Muller. Wilco verlost live tijdens de uitzending iemand van zijn coronakapsel.

NB: Uiteraard zijn de RIVM maatregelen ook voor dit initiatief leidend. Dat betekent dat we ook rekening moeten houden dat in geval van verscherpte maatregelen de uitzending wordt gecanceled.

De Bibliotheken gaan weer open

Met ingang van maandag 18 mei maakt de Bibliotheek Maas en Peel een begin met de heropening van de bibliotheken in de gemeenten Peel en Maas en Beesel. De meeste locaties zijn maandag geopend m.u.v. de Bibliotheek Meijel. Deze is woensdag weer open.

Boeken omwisselen

De Bibliotheek kijkt ernaar uit om weer bezoekers te kunnen ontvangen. Iedereen die boeken wil omwisselen is weer welkom. De andere activiteiten worden pas later weer opgestart. De openingstijden wijken af van wat iedereen gewend was van voor de coronaperiode. Op de website zijn per locatie de aangepaste openingstijden te vinden. Tijdens de openingstijden kun je boeken inleveren en nieuwe halen. Aan de bezoekers wordt gevraagd zo kort mogelijk in de bibliotheek te verblijven. Daarom kan er geen gebruik gemaakt worden van de leestafels, werkplekken, computers en printvoorzieningen.

Medewerkers geven uitleg over maatregelen

De medewerkers van de bibliotheek hebben er hard aan gewerkt om klanten veilig te ontvangen. Zij zullen aanwezig zijn om uit te leggen wat de maatregelen binnen de bibliotheekvestiging is. Daarnaast worden natuurlijk ook de algemene RIVM-maatregelen aangehouden voor de toegang tot de bibliotheek. We vragen daarom iedereen om thuis te blijven die klachten heeft of waarvan gezinsleden klachten hebben. Kijk voor openingstijden en verdere informatie op de website van de bibliotheek. www.debibliotheekmaasenpeel.nl

Wandelen

Wandel Sport Centrum De Solberg Beesel heeft vanaf woensdag 13 mei de wekelijkse wandelingen hervat, uiteraard met inachtneming van de Corana-maatregelen. Dus 1,50m afstand houden, geen gebruik van de kantine, noch van de wc.

Dagen en kilometers

Wij wandelen weer op elke woensdag van 9:00u. tot 11:00u., op donderdag van 18:45u. tot 20:45u. en op vrijdag van 10:00u. tot 11:00u.. Op woens- en donderdag wandelen wij 10 km. en op vrijdag 5/6 km. Wij starten in principew vanaf De Solberg in Beesel, Sint Antoniusstraat 17. Ook niet-leden zijn van harte welkom ! Meer info ? Bel even Jo Mullenders 06 52307975.

Foto- en tekstbron: Allein-biejein / De Bibliotheek Maas en Peel / Wandel Sport Centrum De Solberg Beesel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: