PUIK VERHAAL

Jukebox time met Gerrit

Jukebox muziek

Sinds  februari  2020 ben ik begonnen met jukebox muziek draaien, iedereen was thuis vanwege de coronacrisis, cafés gingen dicht, mensen bleven thuis van het werk en ik heb deze jukebox een jaar geleden gekocht en draai hier regelmatig zelf muziek mee.

Vooral oude muziek uit de jaren ’60, ik houd van deze tijd, heb zelf een Cadillac uit 1962, mijn huis is ingericht in de jaren '60 en organiseer elk jaar het Int.Classic USA Car treffen hier in Reuver.

“Als ik nu eens “live” op Facebook ga en dan draai ik wat plaatjes, vanuit mijn huis

Mensen kennen mij vroeger van Radio Tivoli (piratenzender) samen met mijn broer, en 35 jaar DJ op Bruiloften, partijen en feesten. Vooral wat “Sjaele wazel” vertellen, mensen begroeten, welkom heten, muziek draaien en hun even uit de sleur te halen.

Live op Facebook

Om even niet te denken aan het virus, maar hun uit die sleur te halen. Ik dacht; “Als ik nu eens “live” op Facebook ga en dan draai ik wat plaatjes, vanuit mijn huis, ik heb heel veel platen en dan draai ik die van mijn Jukebox. En van het een kwam het ander….de eerste dag keken er 30 en steeds werden dit meer mensen. Het zijn er nu al bijna 1500 die dagelijks luisteren.

Het werd gedeeld, ik werd bekeken, ik kreeg mooie reacties, lieve berichten, ontroerende berichten, kaartjes, cadeautjes, ze brachten me eten, ze vragen verzoekjes, er zijn erbij die thuis singles hebben, die dan dozen muziek brengen, om dit vanuit mijn oude Jukebox te draaien.

Elke avond om 19:00 uur

Elke avond om 19.00 uur, begin ik meestal met mijn eigen nummer; Booker T. & the M.G's  met Time is Tight en dan is er wel iemand jarig, ziek of herstellende, die ik dan benoem, of waar het verzoekje voor is.

Ik draai dan ongeveer een uurtje muziek, alleen singeltjes, vanuit de jukebox... Dit doe ik om mensen een hart onder de riem te steken, om even alles te vergeten, hun zorgen weg te nemen. Het ontroerd me hoeveel er geluisterd wordt en het maakt de mensen vrolijk. Elke dag kijken ze uit naar welke nummers ik uitgekozen heb. Begin van april kwam P & M live bij me thuis filmen tijdens mijn uitzending, hoe mooi.

Ik heb zelfs een kaartje van onze burgemeester van Gemeente Beesel die trots is op wat ik de mensen breng. En dat is waar ik het voor doe, de tijd doorkomen met muziek uit de Jukebox van Gerrit.....

Foto- en tekstbron: Leon Smolenaars / Gerrit Hillen

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: