PUIK DE ROOS

In deze tijd van afstand houden, is Kinder- en Jeugdpraktijk de Roos steeds dichtbij

Kinder- en Jeugdpraktijk de Roos biedt laagdrempelige, eigentijdse en persoonlijke deskundigheid vanuit een psychologisch kader aan kinderen, jeugdigen en opvoeders, waarbij de focus ligt op gedrags-, ontwikkelings- en opvoedingsproblemen. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op snelle en goede hulpverlening, ook ten tijde van de coronacrisis.

De coronacrisis treft de gehele samenleving, zo ook de gezinnen in Reuver en omstreken. Deze situatie kan voor velen spannend, eng, raar of onzeker voelen. Zo is iedereen ineens thuis bij elkaar, maken kinderen opdrachten voor school aan de eetkamertafel, naast hun ouders die bezig zijn met werk of juist niet meer kunnen werken. Kinderen spelen in en om het huis en zien vrienden en familie via beeldbellen. In het ene gezin brengt dit rust, omdat we even niet meer van werk, naar opvang, avondeten en sportclub hoeven te rennen. In het andere gezin levert dit (nog meer) spanningen, angsten en onzekerheden op door beweeglijke, verveelde, ongeduldige kinderen in huis, ouders die nauwelijks tijd voor zichzelf hebben, meerdere rollen tegelijkertijd uitoefenen en zich enkel terug kunnen trekken op het toilet. Elk gezin staat voor nieuwe uitdagingen, die niet altijd makkelijk op eigen kracht te overwinnen zijn.

Wij als Praktijk de Roos helpen deze gezinnen hier, ook in deze tijd, graag mee via onze (flexibele) digitale deuren. De mogelijkheden zijn groot door middel van telefonisch contact, e-mail, videobellen en andere online tools om gesprekken met kinderen (in spelvorm) individueel te voeren over hoe hun dag was, de reguliere behandeling voort te zetten of gewoon om ouders even te ontlasten. Met ouders denken we graag mee over de uitdagingen die de huidige situatie met zich meebrengt, sparren we over allerlei zaken, geven we opvoedkundige tips of zetten we therapeutische technieken of programma’s in om hun hulpvragen te beantwoorden. Ook zijn we bereikbaar voor verwijzers, scholen of andere betrokkenen om samen te bekijken wat nodig is. Zo maken we gebruik van werkbladen, video’s, audio-opnamen, een digitaal whiteboard en andere illustraties om zaken te visualiseren. Waar dit voor iedereen in het begin nieuw is, zowel voor kinderen, jongeren en ouders, als voor de medewerkers binnen onze praktijk, merken we dat het ook verrijkingen brengt. Zo raken we op een laagdrempelige manier met elkaar in contact, staan we even stil bij hoe het met de ander gaat, gaan we terug naar onze belangrijkste basiswaarden en blijven we creatief zorg voor elkaar dragen.

Tevens willen we jullie vragen om samen met ons zorg voor elkaar te blijven dragen. Let op elkaar, zwaai even naar die ene overbuurvrouw, vraag aan een voorbijganger hoe het gaat of bel een ander op of je ergens mee kan helpen. Mocht je signalen opmerken waar wij iets in kunnen betekenen, neem contact met ons op, dan helpen wij je verder. De hulp die wij bieden, bieden we, zeker nu, ook graag aan voor de gezinnen die minder of niet bekend bij ons zijn! Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 11:30 uur en 12:30 uur en tussen 15:00 uur en 16:00 uur op onderstaande nummers. Lukt het niet om in deze tijd te bellen, stuur ons een bericht via het contactformulier op de website of spreek de voicemail in, dan plannen we samen een ander moment.

Locatie Reuver

Pastoor Vranckenlaan 2 5953 CP Reuver 077-4009255 www.praktijkderoos.nl

Locatie Roermond

Deemselstraat 2 6041KR Roermond 0475-475558 info@praktijkderoos.nl

Tekstbron: Praktijk de Roos