PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Beste inwoners van gemeente Beesel, Het zijn bijzondere tijden en ik kan me goed indenken dat dat veel mensen onzeker maakt. Laten we elkaar een hart onder de riem steken. Laten we elkaar helpen.

Samen

Ik wil vooral mantelzorgers, mensen werkzaam in de zorg, hulpverleners, mensen die fabrieken, onderwijs en logistiek draaiende houden, werkenden in de voedselketen, van boer tot winkelier bedanken voor hun inzet. Laten we vooral zorgen voor elkaar. Houd elkaar in de gaten, ga goed met de maatregelen om en steun elkaar. De maatregelen rondom Corona hebben een grote impact op onze gemeenschap. Ik wil jullie vragen je aan de regels en richtlijnen te houden. Houd 1,5 meter afstand, vermijd groepen, werk thuis als het kan en was regelmatig je handen. Geef elkaar de ruimte maar help elkaar ook. Ga niet hamsteren en help een ander als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan oudere buren die vanwege hun fragiele gezondheid niet de deur uit kunnen. Het is tijd voor goede nabuurschap en dat kunnen we Oppe Ruiver, in Beesel en in Offenbeek. We doen het #gewoonsamen.

Anders

De gemeenschap laat juist haar kracht zien als bij dreiging of gebrek ieder zijn of haar verantwoordelijkheid kent en neemt. Ik zie daar nu al voorbeelden van in onze gemeente. Ik zie mooie initiatieven ontstaan, zoals inwoners die boodschappen voor elkaar willen doen. Dat is geweldig! Word lid van FB Groep ‘Corona durf hulp te vragen Gemeente Beesel’ en kijk hoe je een ander kunt helpen of geef aan wanneer je wel wat hulp zou kunnen gebruiken. Het is geen gemakkelijke tijd, maar we ervaren nú de kracht van #gewoonsamen, #gewoonanders.

Help elkaar

Mensen, samen kunnen we deze bijzondere tijd overwinnen! Gemeente Beesel heeft een speciaal team ingesteld om in nauw overleg met het gemeentebestuur de gevolgen van het Corona virus in kaart te brengen. Actuele informatie staat op www.beesel.nl/inwoners/coronavirus. We proberen ook onze niet online burgers zo goed als mogelijk te informeren. Helaas is informatie per post snel achterhaald in deze tijd. Heeft u familie, vrienden of kennissen die laaggeletterd zijn of niet online? Help hen dan door informatie van genoemde pagina met hen te delen. Een telefoontje van uw kant helpt hen uit hun eenzaamheid en u kunt er zo toe bijdragen dat ook zij weten wat de actuele informatie is met betrekking tot bijvoorbeeld het ophalen van oud papier of afval. Met hartelijke groet, Bob Vostermans Burgemeester gemeente Beesel

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: