PUIK VASTELAOVEND

VASTELAOVEND

- Advertentie -

www.snsbank.nl- Advertentie -

www.vaadviesgroep.nl


Prinsenpaar Len en Frenna, basisschool de Meander

Op basisschool Meander mogen Prins Len en Prinses Fenna dit jaar in de polonaise vooropgaan. Een prachtig stel die samen van de raad van 11 en de andere leerlingen veel lol en plezier gaan maken.


**Meer info, klik op Hoogheden 2020**

Prins Sjoerd II (Palmen)

van V.V. de Windjbuujels

Ik ben Sjoerd Palmen, 27 jaar oud. Ik ben werkzaam als Wijkagent van de Gemeente Peel & Maas. Mijn grootste hobby is het maken van muziek. Als slagwerker ben ik actief bij Prinsekapel Zuuver Zat, Wa’n Brass, Trommel- en Fluiterkorps Sint Barbara, Drumband Batterbraggel (horende bij schutterij Sint Barbara) en het Philharmonisch gezelschap Reuver.


**Meer info, klik op Hoogheden 2020**

Proklamasie Jeugprins Sem I

Jong Nederland Reuver/ Offenbeek

Ik ben Sem van den Brandt, ben 11 jaar en zit in groep 8 op basisschool Meander. Mijn hobby’s zijn voetballen (op het veld en in de zaal), gamen en afspreken met vrienden. Mijn adjudanten zijn Sven Franssen en Finn van Helden.


**Meer info, klik op Hoogheden 2020**

image

Team PuikLokaal wenst alle Vastelaovesvierders en alle Hoogheden in het bijzonder, een fantastische tijd en een puike Carnaval toe. Middels een klik op bovenstaande afbeelding krijg je een overzicht van alle voorgangers in Beesel, Offenbeek en Reuver.

Van De Kaart bijna van de kaart

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk is daar de langverwachte nieuwe carnavalskraker van de Reuverse boyband Van De Kaart. We krijgen een kijkje in de keuken van de mannen. Want hoe komen ze nu tot een liedje? En belangrijker: Hoe komt zo’n songtekst tot stand?

De eerste fase van een nummer is een lastige. Aangezien ze covers maken op liedjes die in Nederland weinig tot niet bekend zijn, is het een hele klus om iets te vinden wat goed aansluit op de rest van hun oeuvre. Vaak zoeken ze het in Scandinavische landen als Zweden en Noorwegen. Dit jaar is met ‘Si Por Mi Fuera’ van de Portugese Beret een exotischere kant van het spectrum aangehaald.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Miene boerekeel

Het zou mijn eerste “groeëte jônges vastenaovend” worden. Dat betekende ook dat ik me voor de eerste keer verkleed op straat en verder zou begeven. De vraag “Hoe?” werd amper gesteld.


In die tijd was het indiaan, cowboy of boer. Om een aantal praktische redenen werd dat de laatste optie. Wat precies de overwegingen van mijn moeder waren weet ik niet meer. Wel weet ik dat ze zelf achter de naaimachine ging zitten en zonder patroon aan de slag ging. Het leverde mij in meerdere opzichten een bijzonder exemplaar boerenkiel op. De lap stof waaruit de kiel gemaakt werd, was van een oerdegelijke kwaliteit. Ook om andere redenen ontstond een uniek exemplaar. Mijn moeder voorzag mogelijke problemen als ik niet tijdig enig vast voedsel tot me zou nemen. Daarom naaide ze aan de voorzijde een binnenzak. Daarin stopte ze voordat ik de deur uit ging enkele stukken droogworst en een aantal blokjes kaas… Om het risico dat ik mogelijk zoek zou raken zo gering mogelijk te maken, heeft ze in de binnenkant van de kraag mijn naam geborduurd.


Mede bij wijze van eerbetoon aan mijn moeder heb ik sindsdien nooit anders dan in deze boerenkiel carnaval gevierd! En het zal dit jaar al voor de 60e keer het geval zijn. Dat jubileum is voor mij aanleiding om eens een diepte-interview met mijn eigen boerenkiel te houden.

Windjbuujel Prins Sjoerd II is ‘gans van sjlaag’

Op zaterdag 8 februari vond bij vastelaovesvereiniging De Windjbuujels het traditionele Prinsebal plaats. Tijdens deze feestelijke avond werd bekend wie de nieuwe prins voor het komend seizoen is geworden.In 2020 gaat Prins Sjoerd II met zijn adjudanten Joppe en Tom de vastelaoves-vierders 'oppe Ruiver' voor.


Sjoerd Palmen (27 jaar) woont met zijn prinses Danique aan de Willem Vliegenlaan in Reuver en is in het dagelijks leven werkzaam als wijkagent in de gemeente Peel & Maas. Zijn motto heeft een duidelijk link met zijn grootste hobby, namelijk als slagwerker muziek maken. Dat doet hij al van kleins af aan bij het Trommel en Fluiterkorps St. Barbara, maar in de loop der jaren zijn daar nog vele muziekgroepen bijgekomen. Wa’nn Brass, Harmonie Reuver, Batter Braggel, en zeker niet te vergeten joekskapel ZuuverZat.


De kapel die tijdens de vastelaovend als prinsenkapel de hoogheid van de Windjbuujels overal naar binnenspeelt. In het jaar van hun 11 jarig jubileum leveren zij nu dus de Prins. Maar niet alleen de Prins komt uit de prinsenkapel Zuuver Zat, ook zijn twee adjudanten zijn hier actief lid. Op sax speelt Tom de Vlieger (31 jaar) en op trompet laat Joppe de Vlieger (27 jaar) graag van zich horen.


Dit muzikale trio zal de komende weken de boel regelmatig op stelten gaan zetten. De andere muzikale bezigheden, voor de adjudanten onder meer het spelen bij de bekende dialect-band Net Oet Bed, zullen voor hen op een iets lager pitje staan. Toch houden ze door hun motto de muzikaliteit hoog in het vaandel, ‘Gans van sjlaag!’ zal op menig feestje gaan klinken.

Ajerwetse bòntje middig 2020 Beesel

Op zondagmiddag 16 februari wordt voor de 10e keer de "Ajerwetse bòntje middig" opgevoerd in Herberg De Bongerd.


In samenwerking met de Ouderenvereniging Beesel, de commissie Ajerwetse Bòntje Middig en een vijftiental enthousiaste medewerkers wordt een Ajerwetse Bòntje Middig opgevoerd met sketches, buut, dorpspolitiek, zang, muziek en dans. De muziek, het geluid en de zitplaatsen zijn aangepast om "ajerwets" te kunnen genieten, lachen en meezingen. Het belooft weer een geweldige middag vol  humor te worden.


De entree bedraagt een kleine bijdrage en de middag begint om 13,30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Herberg de Bongerd, Els Ernst Kerkstraat 10 en bij Annemie Beeren, Mgr. Theelenstraat 10. Natuurlijk zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal.


Alle 55-plussers zijn van harte uitgenodigd om dit "ajerwetse" spektakel bij te wonen. Laat u verrassen!

Sjeije Boerebroedspaar 2019

Uitgerekend op Valentijnsdag zullen de beide boerebroedsparen (zowel de jeugd als de volwassenen) respectievelijk zowel ‘oetgezweijd’ als in de onecht gescheiden worden.


Dit zal plaatsvinden bij café-zalen De Paerssjtal. Vanaf 20.00 uur zal voor het jeugdboerebroedspaar Joy en Loek het ‘oetzweije’ beginnen. Later die avond zal ook afscheid worden genomen van het Boeregezelsjap 2019 en zullen het boerenpaar Celine en Ruud in de ‘onech’ gaan scheiden.


Op zaterdag 15 februari vindt bij café-zalen De Paerssjtal weer de jaarlijkse boerebal plaats. Om 18.30 uur is de zaal al geopend ter voorbereiding op de bekendmaking van het kinjerboerebroedspaar 2020. Rondom dit uitkomen zullen er optredens zijn van de succesvolle blagesjlaegers van de Ruiver, die met maar liefst 4 deelnemers in de finale van het KVL stonden.

Rond 21.30 uur zal ook het ‘groeëte boeregezelsjap’ gepresenteerd worden. Vanaf 20.30 uur zullen ‘De Badmötse’ zorgen voor de muzikale klanken, samen met joekskapel De Gresbuus.


- Advertentie -

www.penve.nl


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: