PUIK VALENTIJN

Valentijns-weetjes

In Japan geven vrouwen op Valentijnsdag chocolaatjes cadeau aan hun geliefde, vrienden en aan hun mannelijke collega’s. Mannen daarentegen geven een kadootje aan hun geliefde of vriendin op 14 maart, de dag die gekend staat als Witte Dag. Typische geschenken zijn witte chocolaatjes, lingerie en juwelen.

14 februari 1979 was een ijskoude Valentijnsdag. Het noorden van Nederland raakte ondergesneeuwd tijdens één van de zwaarste sneeuwstormen ooit. Dat is vast een mooi excuus geweest om thuis te blijven en samen met je lief onder een dikke deken te kruipen.

Valentijnsdag bestaat in feite al sinds het jaar 496. Een paus riep 14 februari uit tot de dag van de heilige Sint Valentijn. Wie precies die heilige Sint Valentijn was en wat hij heeft gedaan, is niet helemaal duidelijk.

Leraren ontvangen de meeste Valentijnskaarten.

In Maleisië, Iran, Rusland, Saudi-Arabië, Indonesië en Pakistan is Valentijnsdag verboden! Valentijn vieren met bloemen, chocolaatjes of een glas wijn kan zware straffen opleveren.


-Advertentie-

www.loeknatuurlijk.nl


Valentijnscadeau's

Op zoek naar leuke en bijzondere valentijnscadau's voor jouw geliefde, vriendin of vriend? Vind hier de inspiratie die je zoekt!

Love teddybeer van rozen

Zelf ontworpen mok

Choco
telegram

Bak ideeën voor valentijn

Een lekker zoet hapje voor op valentijnsdag om samen van te genieten!

Hartvormige taart

Jamkoekjes in hartjesvorm

Appel-roosjes muffins

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: