PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Belastingaanslag 2020
Gemeente & waterschap

In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

U ontvangt de belastingaanslag van BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Gemeente Beesel werkt op het gebied van belastingen in BsGW samen met nog 27 andere Limburgse gemeenten en Waterschap Limburg.

Week van de Circulaire Economie; het verhaal van Helcosol

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 stond Nederland in het teken van de circulaire economie. In het kader van De Week van de Circulaire Economie heeft gemeente Beesel twee bedrijven bezocht die bezig zijn met het hergebruiken van grondstoffen. Hieronder leest u het verhaal van Helcosol.

Meld u nu aan voor de gratis asbest-actie

Op woensdag 11 en woensdag 18 maart kunt u tussen 15.00 uur en 17.30 uur gratis asbest aanbieden bij het milieupark in Reuver. U moet zich hiervoor wel tijdig aanmelden. En er gelden enkele spelregels. Hieronder leest u hierover meer.

Euregionale speeddate voor verenigingen

Verenigingen zorgen voor een prettige en leefbare samenleving in onze gemeente. Of het nou om sport, muziek, cultuur of andere sociale activiteiten gaat. Er is nog veel onbekend over het verenigingsleven aan weerskanten van de grens. Verenigingen uit de gemeenten Niederküchten, Brüggen, Schwalmtal, Beesel, Peel en Maas, Roermond en Roerdalen kunnen elkaar ontmoeten. In een ongedwongen sfeer leren we elkaar beter kennen en kunnen gezamenlijke ideeën worden ontwikkeld.

Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde

De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt dan (in februari) een aanslagbiljet van BsGW waarop de WOZ-waarde van uw huis staat aangegeven. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval

19 februari:GFT-afval

Restafval zone D (roze)


Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval


Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl


Oud papier

Reuver 13 februari

Offenbeek 26 februari

Beesel 6 maart

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: