PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Eerste plaatsingswedstrijden turnseizoen

Zaterdag mocht Jackie (junior div. 2) de spits afbijten op de eerste plaatsingswedstrijd. Ondanks haar blessures en een verkoudheid, heeft Jackie toch een mooie 6e plaats weten te bemachtigen. Daarna hadden Vive en Flore (instap N3) hun allereerste plaatsingswedstrijd ooit, heel spannend natuurlijk! Ondanks hier en daar wat wiebeltjes, hebben de meiden hard gewerkt en zijn ze mooi 6de en 7de geworden. Tot slot mochten Kindah en Isabel (jeud 2 div. 2) turnen, ze hadden allebei een mooie wedstrijd, op de brug na. Gelukkig gingen balk, vloer en sprong goed en hebben ze een mooie 18e en 8e plaats. Goed gedaan meiden!

Jeugd N3

Op zondag turnden Laure en Natalia (jeugd N3) beide een balkoefening zonder val, super knap! Natalia had een goede brugoefening en Laure turnde mooi strak tijdens haar vloeroefening. Laure eindigde als 13de en Natalia als 9de.

Senior divisie 2

Bij de senior divisie 2 turnde Lotte en Kiki een hele goede wedstrijd. Lonne had pech op balk, maar herpakte zich heel goed! Joy had een super balk! Kiki werd 8ste, Lotte 10de, Lonne 28ste en Joy 41ste! Bij de pupil 2 N3 kon Bo helaas niet turnen vanwege een blessure. Kai startte de wedstrijd met een goede balk, turnde de wedstrijd goed uit en werd 5de. Bij de pupil 2 N2 kon Renske helaas vanwege een blessure niet turnen. In de jeugd N4 turnde Maartje en Esmee. Maartje bleef heel knap op de balk staan en turnde daarna een super vloeroefening. Esmee bleef ook super knap op de balk staan en liet een mooie streksalto van de brug zien. Maartje behaalde hiermee een mooie 1ste plaats en Esmee werd knap 5de!

Senioren 3ds

Ook de senioren 3ds divisie mochten zondag aantreden. Larissa ging er helemaal voor, ze kampt al langere tijd met een blessure aan haar schenen maar het is voor haar alles of niks en ze turnde 3 toestellen heel stabiel. Ze had alleen een kleine stop aan de brug en dat leverde haar een hele mooie 5de plaats op. Sanne turnde zich op vloer naar het hoogste punt van de wedstrijd. Balk en sprong gingen heel stabiel, met alleen maar een klein foutje aan de brug: het levert haar een mooie 13de plaats op.


Sylvana maakt een comeback binnen het turnen. Na 1 jaar helemaal niet geturnd te hebben heeft ze haar pakje weer aangetrokken en stond ze er vandaag. Met heel veel zenuwen turnt ze de vier toestellen naar kunnen en ze wordt 22ste. Kiki V wilde ondanks haar blessure gaan voor een brugfinale, dus heeft ze alleen brug geturnd. Loes heeft door haar blessure geen sprong kunnen doen maar de andere 3 toestellen heeft ze helemaal prima geturnd, met helaas op balk twee keer een val. En nu weer hard aan het werk om de de puntjes op de i te zetten en te kunnen knallen op de tweede plaatsingswedstrijd in het nieuwe jaar!!

Huldiging duivensport kampioenen Samenspel

Zondag 8 december werden de kampioenen van het samenspel gehuldigd in Feestzaal Karé in Reuver. In dit samenspel spelen 60 liefhebbers, wonend in Swalmen, Beesel, Reuver, Belfeld, Tegelen, Venlo en Blerick. Op bijgaande foto zien we van links naar rechts: bestuurslid Miel Clerx, sponsor Ré van de ploegwinnaars van Feestzaal Karé, Toon Smeets, tweede algeheel- én derde aangewezen generaal kampioen, Jan Pansters tweede kampioen grote fond, THIJS SMEETS, vier eerste kampioenschappen én eerste algemeen- én eerste aangewezen generaal kampioen, Jannie van Denzen, Rogier Nijs eerste kampioen grote fond, Heinz Heines en voorzitter Herm Geerlings.


- advertentie -


Orbit reunie concert

Eenmalig  reünieconcert

Op 14 december a.s geeft de offebekse band Orbit na 40 jaar afwezigheid een eenmalig  reünieconcert in de cafe De Paertssjtal in Offebek. Orbit, een band met 4 echte Offebekse jongluuj, speelde van 1977 tot 1981 op verschillende podia van oppe Ruiver en omstreken. Ton, Herm, Mat en Bert waren toen nog tieners, maar dat weerhield hen er - eigenwijs als ze waren - niet van zich vanaf het prille begin te wagen aan eigen nummers. Ton, Herm en Bert kregen hun vroege muzikale vorming in de Reuverse Harmonie, waar ze vanaf hun achtste actief waren op klarinet en hoorn. Als vroege pubers stortten ze zich op gitaar en basgitaar. Mat bekwaamde zich op het drumstel op zolder boven Cafe ’t Heukske, waarvan zijn ouders de uitbaters waren.

Zaterdag 14 december

Orbit speelde regelmatig in het toenmalig jongerencentrum Piejus, en ook voormalig danspaleis Monopole werd met een bezoek vereerd. Hoogtepunt was Orbit’s uitverkiezing in 1980 als ‘Band van de Week’ bij de KRO-Noenshow op Hilversum 3, waar de band voor de Reuverse Schakel in een live-uitzending werd geïnterviewd en een van hun nummers werd uitgezonden. Eenmalig bereikte Orbit daar via Hilversum 3 hun eigen ‘miljoenen’-publiek. In 1981 was de koek op en ging ieder zijn eigen weg. De bandleden bleven in de jaren daarna zeer actief in allerlei bands en projecten en nu, na 40 jaar, is het tijd voor een eenmalig reunieconcert, waarbij de jaren ‘70 en ’80 herleven. Voor de gelegenheid wordt de band bijgestaan met diverse bevriende muzikanten uit het Ruiverse. De avond begint om 21.00 uur met een jamsessie en rond 22.30 zal Orbit het podium betreden.

Tekst en fotobron: De Bibliotheek Reuver / Brigitta van Mil & Karin Oijen / Kernoverleg Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: