PUIK VERHAAL

Harrie Willemsen 65 jaar lid van de Reuverse Harmonie

Zaterdag 23 november was het weer zover: het Caeciliafeest 2019 van de Reuverse Harmonie

en de huldiging van onze jubilarissen (Harrie Willemsen 65 jaar lid!).

Jubilaris

Tegen 10.45 uur verzamelden de leden zich bij het verenigingslokaal café Ronckenstein. Van daaruit marcheerde de harmonie met muzikale klanken naar de woning van jubilaris Harrie Willemsen. Samen met Harrie en zijn familie maakte de harmonie rechtsomkeer terug naar café Ronckenstein waar de huldiging van onze jubilaris plaatsvond. Natuurlijk had president Roel Houwers een dankwoord in petto inclusief een dikke bos bloemen.

“Begrijp jij dat nou,
dat werkt zo toch niet”

Harrie is nog steeds iedere week aanwezig tijdens de repetities en als hij een keer niet kan meespelen dan komt hij toch even luisteren. Omdat marcheren en musiceren tegelijkertijd minder goed gaat, kan Harrie niet meer deelnemen bij momenten dat de harmonie musiceert op straat. Dat is natuurlijk jammer, maar Harrie accepteert de situatie.

Harmoniefamilie

Harrie stamt uit een echte harmoniefamilie. Zijn opa was in 1939 de eerste muzikant die 50 jaar lid was. Zijn vader was ook meer dan 50 jaar lid. Naast zijn lidmaatschap neemt hij ook al sinds 1974 het “onderdirigentschap” voor zijn rekening. Jarenlang was hij lid van de muziekcommissie. Tevens was hij een van de oprichters van blaaskapel de Notenkrakers, die hij altijd leidde.

Harrie is een betrokken en gestructureerd lid. Zeker niet negatief bedoeld maar een lid van de oude stempel. Voor hem stond en staat de harmonie altijd op één en thuis oefenen deed hij letterlijk iedere dag. Als er een activiteit of concert van de harmonie is. Hij is van de partij. Dit verwacht hij eigenlijk ook van zijn collega-muzikanten. Als de bezetting op een repetitie eens wat minder is, dan zijn zijn letterlijke woorden: “Begrijp jij dat nou, dat werkt zo toch niet”.

Vergulde insigne met twee robijntjes

In aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kreeg Harrie tijdens de Caeciliarondgang vanwege zijn 65 jarig jubileum een vergulde insigne met twee robijntjes door onze secretaris Harriët opgespeld. De aanwezige leden brachten Harrie vervolgens een muzikale hulde. Hierna was het tijd om de inwendige mens te versterken. Een warm buffet vol lekkere stamppotten, diverse soorten vlees en lekkere toetjes stond gereed.
Tegen 13.45 uur was de aftrap voor een muzikale rondgang door Reuver, met pauzes bij café ’t Heukske en café-zaal Kare om de kelen te smeren. Bij café ’t Heukske vond een dartclinic plaats en bij café-zaal Kare werd de jaarkrant gepresenteerd. Uiteraard werd zoals vanouds afgesloten bij de thuisbasis, café Ronckenstein.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: