PUIK NIEUWS

Beste Speculaasbakker van Limburg

Rene van Betteraij van de Reuverse banketbakkerij van Betteraij is voor de vijfde opeenvolgende keer uitgeroepen tot de beste speculaasbakker van Limburg in de categorie ‘speculaas zonder amandelen’.

Landelijke bakkersvakwedstrijd

Op de landelijke bakkersvakwedstrijd in Nieuwegein werd Rene van Betteraij, net zoals de voorgaande vijf jaren, uitgeroepen tot beste speculaasbakker van Limburg. Bakkers konden in Nieuwegein deelnemen aan verschillende categorieën. Rene kwam voor Banketbakkerij van Betteraij uit in de categorie ‘speculaas zonder amandelen’. De kritische jury beoordeelde alle voorgedragen speculaas op smaak, kleur, brosheid en verpakking. Met een puntentotaal van 8.2 prolongeerde Rene van Betteraij de titel en mag hij zich ook dit jaar een ware ‘speculaaskampioen’ noemen.

Aanbieding

Deze puike prestatie viert Banketbakkerij van Betteraij met een speciale, feestelijke aanbieding. De winnende speculaas (250 gram) is de komende week te koop voor € 4,25 en met amandelen voor € 4,45.

Afscheid na 33 jaar Pinkeltje

Gertie Strijbos nam op 1 november na 33 jaar afscheid van Peuterspeelzaal (nu speel/leergroep) Pinkeltje.

Betrouwbare vrijwilligster

Ze was daar een rustige, betrouwbare vrijwilligster, die elke week stipt kwam en er de tijd voor nam. Klaar was je pas als alles was opgeruimd en er de volgende dag een frisse start gemaakt kon worden. Gertie zag er nooit een probleem in om vaker te komen, als dat nodig was. Bij elke vergadering was ze er; ook twee keer per jaar bij de grote poetsbeurt kwam ze met haar emmers en doeken! Alert, betrokken en zorgvuldig in alles. Bij de uitstapjes met de peuters droeg zij de zorg voor het regelen van de verkeersveiligheid.

Lange periode bij Pinkeltje

In de loop van die lange periode bij Pinkeltje maakte ze alle veranderingen mee, iedere overgang naar een ander bestuur of andere vorm, zij bleef trouw komen. Bij speciale gelegenheden, zoals het bezoek van de Sint bijvoorbeeld, probeerde ze altijd haar andere activiteiten zodanig te regelen dat ze toch aanwezig kon zijn bij de kinderen. Dat hoorde ook een beetje bij haar rituelen, net als na afloop even bijkomen op een bankje. Of altijd een dropje voor de andere vrijwilligsters in haar tas hebben, zodat die de dag goed konden beginnen! En als er iets zoek was, vond Gertie het echt altijd terug; tekenend voor haar zorgvuldigheid. Maar het meest kenmerkend is, hoe ze intens genoot van alle peutertjes.

Onvervangbaar

Helaas gaat ze nu stoppen omdat het organisatorisch voor haar niet anders kan. Ze had nog wel even door willen gaan. Gertie Strijbos begon bij Pinkeltje toen haar oudste zoon er als menneke kwam. Nu zijn er haar kleinkinderen, die natuurlijk ook veel aandacht verdienen, net als het favoriete fietsen met haar man Wim. Gertie zal erg gemist gaan worden bij Pinkeltje, ze lijkt bijna onvervangbaar.

Heel veel dank!

Tekst en fotobron: Peter Winkels

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: