PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

ATB tocht TWC Reuver

Op 25 juli 1979 werd na een spontane brainstorm tijdens carnaval, de huidige Tour en Wielerclub Reuver opgericht. Het animo was groot en de club telde bij de start 35 leden, die iedere zondagmorgen vanaf de eerste zondag van maart tot en met de tweede zondag van oktober bij de Paerssjtal starten. Nu, 40 jaar later vindt op 10 november 2019 alweer de 26e editie van de Internationale ATB tocht Maas en Grensland plaats, georganiseerd door Tour en Wielerclub Reuver.

Natuurgebiedentocht

Deze uitstekend bezochte tocht voert niet alleen door onze unieke regionale natuurgebieden, maar gaat ook de grens over naar het Duitse achterland en geeft een historische glimp van vervlogen tijden. Er zijn twee afstanden, 33 en 55 km, met stijgingspercentages tot wel 25%. Kortom: een uitdagende toertocht door een schitterend gebied! De Maas en Grenslandtocht is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekende en geliefde toertocht voor ATB-ers met tussen de zes- en zevenhonderd deelnemers uit heel Nederland,

Duitsland en België. Ook hebben we al verschillende fietslegendes zoals o.a. Sabrina Stultiens aan de start mogen begroeten. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om aan deze mooie, unieke tocht deel te nemen. Starten kan van 08.30 tot 10.00 uur bij de Paerssjtal in Reuver. Bel voor meer informatie hierover Gerard Pubben via 06-28205749.

TWC de Paerssjtal Reuver

Naast het feit dat de club haar 40-jarige jubileum beleeft, gaat zij een volgende stap in haar ontwikkeling maken door per 1 januari te fuseren met de andere Tour en Wielerclub in Reuver: TWC de Paersstjal. Beide verenigingen zullen samengaan als TWC de Paerssjtal Reuver. De clubs hebben het afgelopen jaar al diverse fietstochten met elkaar ondernomen en leveren ondersteuning voor de ATB tocht. Enthousiast gaan de leden dan ook samen aan de slag en willen ze graag ook andere fietsliefhebbers stimuleren om een keer te komen kijken op zondagmorgen en zich aan te sluiten bij een gemotiveerde en gezellige club!

Achtste plantdag Burgerbos

De stichting Burgerbos houdt op zondag 10 november om 10.30 uur voor de achtste keer haar plantdag. En dit keer wordt ook de honderdste boom geplant. Het bos van vreugde en verdriet, waarin iedere boom zijn eigen verhaal heeft, blijft groeien. Het Burgerbos ligt in het beschermde buurtschap Ronkenstein. Aanmelden voor deze najaarsplantdag is nu niet meer mogelijk.

Iets te vieren of te gedenken?

Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis. Iedereen kan een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te vieren: een geboorte van een (klein-)kind, een verjaardag, een huwelijksfeest, een jubileum, een overlijden of om uiting te geven aan een levensmotto. Herdenken met een boom is bijzonder, omdat de groei van de boom een aantrekkingskracht heeft. Een boom kan het gemakkelijker maken om herinneringen levend te houden. Bomen hebben een rustgevende invloed op de omgeving. Veel mensen ervaren dit ook, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. Ze zorgen voor zuurstof, voor schaduw, voor vreugde en rust. Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel. Wie een boom wil kopen voor de plantdag van volgend jaar, kan voor een bestelformulier terecht op de website www.burgerbos.nl .

Programma:

10.30 uur: Toespraken

Jan Vullers, voorzitter (welkomstwoord, uitleg over bedoeling Burgerbos),

Jos Wolters, terreinbeheerder (uitleg hoe boom te planten, te bevestigen en te verzorgen),

Annie v.d. Velden, secretaris (uitdelen boomcertificaten),

10.50 uur: Bomen planten (evt. met hulp vrijwilligers)

11.50 uur: Slotceremonie: (slotwoord bij het oplaten van ballonnen)

12.00 uur: einde


Metamorfose kantine v.v. Reuver

Kort na afloop van de vorige voetbaljaargang is een commissie aan de slag gegaan om de kantine van V.V. Reuver te voorzien van een nieuwe, sfeervolle uitstraling.

Hard gewerkt

Ter voorbereiding zijn er bezoeken gebracht aan kantines van andere verenigingen, is er overleg geweest met bierbrouwerij Lindenboom en zijn er regelmatig besluiten genomen door de werkgroep zodat het veranderproces in volle gang bleef. Ondanks de vakantieperiode is er door een aantal vrijwilligers hard gewerkt om de nieuwe kantine voor aanvang van de nieuwe competitie gereed te krijgen.

Hard gewerkt

Voorzitter Huub Tilmanns hierover: ”Dit project toont de betrokkenheid aan van de leden om iets voor mekaar te krijgen. Iedereen die gevraagd werd om mee te helpen stak de handen uit de mouwen. We begonnen met een werkgroep van 12 personen maar uiteindelijk waren het maar liefst 35 personen die mee hebben geholpen. Bepaalde expertise vonden we ook bij een aantal sympathisanten van buiten de verenging en allemaal op basis van goodwill. Het grappige is nu het project is afgesloten dat ik de werkgroep eigenlijk best wel mis.”

De meest in het oog springende veranderingen zijn:

  • Aanpassing van de bar
  • Kleurafstemming muren en plafond
  • Nieuw meubilair
  • Dart-, lounge- en kinderspeelhoek
  • Sfeerverlichting
  • Raamdecoratie
  • Geluidsinstallatie

Gezonde trend

Naast deze metamorfose gaat de kantinecommissie ook kijken naar het assortiment qua drank en snacks. In sportkantines is tegenwoordig een trend waarbij meer naar gezonde alternatieven wordt gekeken. Ook dit wordt aan de nieuwe kantine toegevoegd.

Basis blijft natuurlijk het voetballen op sportpark Dijckerhof, maar vanaf nu dan met de derde helft in een nieuwe, sfeervolle kantine. Het is aan de teams om de gezelligheid van de kantine om te zetten naar goede resultaten op de voetbalvelden in de diverse competities.

Tekst en fotobron: Chantal Teeuwen / Stichting Burgerbos

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: