PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Hongarije. Verrassend mooi land in een oude binnenzee.

Van de Poesta’s in het Oosten via Hortobágy naar het Balatonmeer met zijn oude vulkanen, de karstheuvels van het Bükkgebergte en het stroomgebied van de Donau en Tisza. Wel 10% van Hongarije is beschermde natuur en de variatie in landschappen en flora en fauna is enorm!

Nabije oosten

Het is een land met veel gezichten. Ook de cultuur is er kleurrijk en muzikaal en er heerst een groot historisch besef bij de vriendelijke Hongaren. Angelique en Wiel Aelen van IVN De Steilrand nemen u tijdens hun gratis lezing mee op reis naar dit voor velen nog onbekende “nabije oosten”. De natuur heeft de boventoon, maar wordt overgoten met een cultureel sausje.

Iedereen welkom

Je bent van harte welkom op vrijdag 15 november om 20.00 uur in zaal de Glazenap, Spechtstraat 58, 5932VK in Tegelen. Meer info vindt u op onze website www.ivn.nl/afdeling/de-steilrand


- advertentie -

www.herbergdebos.nl


Repair Café Reuver op zaterdag 9 november!

Wat doe je met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke tweede zaterdag van de maand is er een Repair Café Reuver in de Bibliotheek Reuver. Samen met vrijwilligers zorg je ervoor dat je spullen misschien weer een jaartje of langer mee kunnen!

Je kunt met allerhande spullen die kapot zijn terecht bij het Repair Café Reuver, denk bijvoorbeeld aan:
· elektrische apparaten die het niet meer doen
· fietsen met een lekke band
· klokken die niet meer lopen en
· kleding met een gaatje.

Wanneer

Repair Café Reuver is er weer op zaterdag 9 november van 10.00 - 13.00 uur in de Bibliotheek Reuver. De handige vrijwilligers staan voor je klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem je kapotte spullen mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven. Het Repair Café Reuver is elke tweede zaterdag van de maand!

Thema-avond Alzheimer Café Reuverfoto's

De deuren van het Alzheimer Café Reuver staan iedere tweede dinsdag van de maand open voor iedereen die meer wil weten over dementie van 19.30-21.30, inloop vanaf 19.00 uur. Het thema op 12 november: 'Is het geheugen te trainen?' Gastspreker: Dhr. Roy Kessels, klinisch neuropsycholoog.

Adviezen

Roy Kessels geeft gefundeerde adviezen over geheugentraining, leefstijl en medicatie. De ziekte voorkomen is lastig, maar er is veel mogelijk en men kan nog veel doen om te voorkomen dat de ziekte erger wordt.

Meer informatie?

De avond wordt om 21.00 uur afgesloten met een uitloop tot uiterlijk 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Mia van Herten, de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver, via 077-4742941 of 06-21258180.

Foto- en tekstbron: IVN de Steilrand / Bibliotheek Reuver / Alzheimercafé Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: