PUIK VERHAAL

Iris Meusen

Puike mensen buiten het land

van Puik

Iris Meusen heeft voor de rubriek Puike mensen buiten het land van Puik, deze keer een aantal vragen beantwoord. Iris is opgegroeid in Reuver en woont nu in Sydney, Australië.

Naam: Iris Meusen | Leeftijd: 23 jaar | Woont nu in: Sydney | Woonde in: Reuver

Kun je kort vertellen waarom je naar Australië bent gegaan?

Ik had al van kleinsaf aan het gevoel dat ik iets van de wereld wou zien en doormiddel van tv-series en verhalen, wist ik gewoon dat Australië het land zou zijn waar ik mee zou beginnen :)

Waarom heb je voor Australië gekozen?

Dat was aan de ene kant een gevoel en een van mijn lievelingsseries McLeods Daughters dat zich in Australië afspeelt. Aan de andere kant heeft het ook te maken met hoe makkelijk en veilig bereisbaar het land is. Ik ben een vrouwelijke soloreiziger, dus in een westers georiënteerd land, was dit een hele goede en veilige keuze.

Het beeld dat mensen hebben van Australië is vaak het rode zand, de warme temperaturen en de vele boerderijen, waar je uren moet rijden voordat je eindelijk weer eens iemand tegenkomt. Dat is ook zeker waar! Maar Australië is zo’n 181x groter dan Nederland en heeft veel meer te bieden.

Wat is het mooiste wat je daar hebt gezien/hebt gedaan?

Oeh, dat is een goede vraag! Ik ben nu namelijk zo’n dikke 5 maanden onderweg en heb al ontzettend veel moois gezien! Ik ben vooral onder de indruk van hoe divers de natuur is in dit land. Het beeld dat mensen hebben van Australië is vaak het rode zand (red dirt genoemd hier), de warme temperaturen en de vele boerderijen, waar je uren moet rijden voordat je eindelijk weer eens iemand tegenkomt. Dat is ook zeker waar! Maar Australië is zo’n 181x groter dan Nederland (bijna zo groot als Europa dus) en heeft veel meer te bieden. Er is zelfs regenwoud en sneeuw!

Mijn 6 mooiste dingen die ik heb gedaan:

- Zwemmen en snorkelen met schildpadden, Manta roggen, Humpback walvissen en zo veel andere mooie vissen en het koraal in Ningaloo Reef (West-Australië, ter hoogte van Coral Bay).

- Zonsondergang bij Monkey Mia met dolfijnen in het water (West-Australië).

- Rond fietsen op het prachtige Rottnest Island en selfies maken met de schattige Quokka’s (West-Australië).

- Zonsopgang in de campervan bij Cape Hillsborough met kangoeroes op het strand (Oost-Australië). Een campervan is echt een aanrader, heerlijk die vrijheid!

- Skydive bij Airlie Beach (Oost-Australië), wauw wat is dat gaaf! Met uitzicht over de prachtige blauwe wateren en een eiland in de vorm van een kangoeroe!

- Last but zeker not Least, the Outback! Precies dat beeld dat iedereen van Australië heeft, maar zo heerlijk om rond te dwalen in een gebied dat de mooie naam Valley of the Winds draagt, kippenvel. En een paar dagen lekker rustig zonder netwerk op de telefoon ;).


Zijn er overeenkomsten tussen Australië en Reuver?

Dat is een lastige vraag, eigenlijk niet echt veel. Wel dat Australië veel kleine dorpjes heeft ter grote van Reuver en dat iedereen elkaar kent.

Zijn er dingen die je mist uit Reuver?

Ja zeker, mis ik heel veel dingen in Reuver! Ik mis natuurlijk de mensen, mijn lieve familie en al mijn vrienden. Verder mis ik mijn clubbie en sport, HV Hercules’81. En niet Reuver in het specifiek, maar ik mis Limburgse vlaai ontzettend en heb deze hier al eens na proberen te maken!

Zou je Reuver willen inruilen voor een plekje in Australië?

Ik zou Reuver inderdaad in willen ruilen voor een plekje in Australië. Het land heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van genieten van het leven, dat heeft heel erg veel te maken met de mindset die mensen hier hebben. Ook is het hier gewoon vaak iets makkelijker om naar een prachtig stukje natuur te gaan, waardoor je het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Maar dat betekent niet dat ik het ga doen, haha! Ik vind het ontzettend moeilijk om al mijn dierbaren te moeten missen, dus daar zou ik zeker voor terugkomen.

Heb je iets geks meegemaakt?

Je maakt af en toe wel gekke dingen mee. Het meest absurde is toch wel een auto-ongeluk. Ik was op een tour met een bus en we reden op een doorgaande weg. Ineens kwam er een auto met een toeristisch stel uit een straat met een stopbord, links van ons. We reden beide heel snel, dus ontwijken was niet meer mogelijk. Gelukkig, was er alleen schade aan de voertuigen en was iedereen ongedeerd. Maar je hoort vaak over ongelukken. Dat heeft te maken met toeristen die de verkeerde kant op kijken (want ze rijden hier links) en het heeft ook veel te maken met de dieren die hier overal (vooral ‘s avonds) rondlopen, er liggen veel dode dieren, zoals koeien, kangoeroes en wombats langs de weg.

Maar eh... wanneer kom je weer terug?

Wanneer ik terug kom! Haha, die vraag krijg ik steeds vaker. Ik ben op dit moment dik 5 maanden onderweg. Ik reis op een Working Holiday Visum en dat is een jaar geldig. Ik zou dat heel graag vol willen maken, dus dan is mijn antwoord april 2020 pas. Maar dat hangt af van heel wat factoren, dus wie weet zien we ons alweer wat eerder

Foto- en tekstbron: Iris Meusen


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: