PUIK VERHAAL

Duchenne Heroes 2019 & Stichting
Vrienden van Tijs

Duchenne Heroes, een mountainbike evenement dat inmiddels al voor de 14e keer wordt georganiseerd. En ook dit jaar zal Stichting Vrienden van Tijs weer haar bijdrage leveren.

2500 wafels en 500 flessen wijn

Lonneke Emans en Francy Peeters- op het Roodt nemen inmiddels al voor het zevende en achtste jaar deel aan dit fantastische evenement. De eerste zes jaar waren ze teambegeleider van de Tijstrappers. Nu ze sinds twee jaar geen team meer bij elkaar krijgen blijven ze zich inzetten als coördinatoren van de keukenploeg. Samen met vele andere vrijwilligers zorgen zij ervoor dat zo’n 300 deelnemers en 150 vrijwilligers iedere dag een stevig ontbijt en diner ontvangen. “Wij zetten ons in voor Duchenne Spierdystrofie tot we oude omaatjes zijn” vertellen Lonneke en Francy lachend.

“Wij zetten ons in voor Duchenne Spierdystrofie tot we oude omaatjes zijn”.

Met alle acties die ze ook dit jaar weer hebben georganiseerd nemen ze samen 5000 euro mee naar het evenement. Hier hebben ze in totaal zo’n 2500 wafels voor gebakken, 500 flessen wijn voor verkocht en in samenwerking met Erwin Vinck van de Drankenmarkt, een zeer goed bezochte wijnproeverij georganiseerd. De doelstelling is om net als vorig jaar 1 miljoen euro in te zamelen met alle deelnemers. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in onderzoek om jongens met Duchenne een langere levensverwachting te kunnen bieden en te investeren in verbetering van kwaliteit van leven.

Starten in Haulmé en eindigen in Well

Super gemotiveerd vertrekken Lonneke en Francy vrijdag 6 september richting de startplaats Haulmé in Frankrijk om vervolgens een week later op zaterdag 14 september te eindigen in Limburg Well aan de Maas. Leuk detail is dat ze dit jaar met een eigen oldtimer camper op stap gaan die ze zelf volledig hebben opgeknapt. Dat het weer een onvergetelijke week zal worden is hun dan ook meer dan toevertrouwd.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Sponsors bedankt!

Zonder sponsors geen deelname aan Duchenne Heroes. Lonneke en Francy danken dan ook alle mensen die de Stichting Vrienden van Tijs hun warme hart blijven toedragen. ''Het is fantastisch dat de stichting al zeven jaar bestaat en nog zoveel support ontvangt van de mensen in de gemeente Beesel en daarbuiten''.

Verbinden

1 november gaat de wijnactie weer van start met de inmiddels vertrouwde Italiaanse Lenotti wijnen van de Drankenmarkt in Roermond. Vervolgens gaat de stichting in de maand december weer met de wafelpan aan de slag en zullen er weer volop wafels worden gebakken op de kerstmarkten in Beesel, Reuver en op oudejaarsdag bij de Coop te Beesel.


”Stichting Vrienden van Tijs is meer dan een Stichting die geld inzamelt voor een beter leven met Duchenne. Stichting Vrienden van Tijs wil mensen ook graag met elkaar verbinden, en dat dit na 7 jaar nog steeds lukt is en blijft een heel dankbaar resultaat.” sluiten Lonneke en Francy af.

Zin om eens mee te biken?

Wil je ook eens mee biken? Neem dan contact op met Lonneke of Francy, zij brengen je graag in contact met een van de oud Tijstrappers die jou met veel enthousiasme kunnen vertellen wat dit evenement voor een echte biker inhoudt. Je wordt uitgenodigd te komen fietsen onder de vlag van Vrienden van Tijs.

Foto en tekstbron: Margot Meijer en Stichting Vrienden van Tijs

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: