PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Smaakmarkt Beesel 2019

Zondag 8 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Smaakmarkt.

Een bijzonder aanbod

Met de Smaakmarkt is het doel om de bezoekers een markt te laten zien waar ondernemers in marktkramen een bijzonder aanbod doen van voedselproducten: groente, fruit, vlees/vis, meel/brood, zuivel en delicatessen. Dit jaar vindt de Smaarmarkt plaats op zondag 8 september van 10:00 - 17:00 uur. Wil je weten welke ondernemers op de markt staan dit jaar, klik dan op de button.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.


- advertentie -

www.slagerijfranssen.nl


Nieuwe bomen in het burgerbos

Op zondag 10 november 2019 worden er weer nieuwe bomen geplant in het burgerbos. De aanmeldingen moeten daarvoor op zondag 20 oktober 2019 binnen zijn.

Nieuwe boomsoorten

De keuze uit de diverse boomsoorten is in overleg met de gemeente nu uitgebreid met vier nieuwe boomsoorten. Daarbij is gekozen voor bomen die ook in een warmer klimaat goed gedijen. Deze nieuwe boomsoorten zijn: Witte Esdoorn (Acer sacchariunum), Valse Acacia (Robinia pseudoacasia), Winterlinde (Tilia cordata) en Rode Beuk (fagus sylvatica). De bomen die nu al in het burgerbos voorkomen en waarvoor nog steeds gekozen kan worden zijn: Esdoorn, Groene Beuk, Ratelpopulier, Zomereik, Zwarte Els, Tamme kastanje, Appel, Peer en Walnotenboom.

Iets te vieren of te gedenken?

Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis. Iedereen kan een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te vieren: een geboorte van een (klein-)kind, een verjaardag, een huwelijksfeest, een jubileum, een overlijden of om uiting te geven aan een levensmotto. Herdenken met een boom is bijzonder, omdat de groei van de boom een aantrekkingskracht heeft. Een boom kan het gemakkelijker maken om herinneringen levend te houden. Bomen hebben een rustgevende invloed op de omgeving. Veel mensen ervaren dit ook, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. Ze zorgen voor zuurstof, voor schaduw, voor vreugde en rust. Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel.

Een boom kopen

Wie een boom wil kopen voor de plantdag op zondag 10 november kan voor een bestelformulier terecht op de website www.burgerbos.nl . Doe dat dan wel uiterlijk op zaterdag 20 oktober aanstaande. Op de website vind je ook de plaatjes van de te bestellen boomsoorten. Let op: er kunnen per plantdag maximaal 15 bomen worden geplant. Vol = vol.

De kosten

De kosten zijn eenmalig en jaarlijks. Eenmalig voor de aanschaf van de boom, en jaarlijks voor het onderhoud. De eenmalige prijs van een boom is € 120,00 en van een tekstbordje € 40,00 extra. Daarvoor krijg je een boompakket bestaande uit een boom, twee palen, banden, groeimiddel, gaas (tegen konijnenvraat) en de garantie van gratis herplant als de boom binnen vier jaar alsnog afsterft. Naast de eenmalige aanschafkosten, zijn er jaarlijkse onderhoudskosten van € 15,00 per jaar. Je kunt dit jaarlijks of in het vooruit aan ons betalen.

Bijna 100 bomen

Op dit moment staan er al 95 bomen in het burgerbos. Het bos ligt in het buurtschap Ronkenstein, op de kruising van de Molenweg/De Dijcken/Nijverheidsweg. Loop er eens doorheen om inspiratie op te doen.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: