PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

PUUR Theater stevent af op eerste lustrum

Wie jarig is trakteert! En dat is precies wat de jarige vereniging gaat doen. Volgend jaar is het vijf jaar geleden dat de club - die we onder meer kennen van Schinderhannes, Spijt, Pinokkio en onlangs Schaduwspel - het levenslicht zag en dat laat het bestuur niet ongemerkt voorbij gaan. Het ‘PUUR Brainteam’ ging aan de slag om een mooie jubileumproductie te bedenken en met ingrediënten als ‘klassieker’, ‘feelgood’ en ‘moraal’ kwam eenduidig de musical Belle en het Beest uit de bus. Een 'tale as old as time' die in april van 2020 op de planken verschijnt.

Het verhaal

Het leven van de knappe Belle verandert als haar vader gevangen wordt gehouden in het kasteel van het gevreesde Beest. Haar dappere reddingspoging brengt hoop voor de vervloekte bewoners van het kasteel die er alles aan doen haar te laten vallen voor het Beest met zijn manen van een leeuw, het postuur van een beer maar met de ogen van een knappe prins. Ziet Belle zijn innerlijke schoonheid of gaat ze toch in op de amoureuze avances van haar stoere dorpsgenoot Gaston? De tijd dringt!


Ga jij voor oppervlakkigheid of kijk je verder dan je ogen zien? Niets is wat het lijkt...

Meer weten?

Met deze klassieker in een keurig jasje trakteert PUUR je op een voorstelling om van te smullen! Blijf op de hoogte van de activiteiten van PUUR Theater via de website: www.puurtheaterreuver.nl of volg PUUR Theater op Facebook of Instagram.

Weer naar school

Inmiddels is iedereen weer begonnen aan het nieuwe schooljaar. Ook het literaire leven houdt zich aan deze seizoensindeling. Maar is er in onze letteren iets terug te vinden van ervaringen als leerling? Of zijn er auteurs die hun praktijk als leraar beschrijven?

De boekendokter

Bekend is een aantal romans van Simon Vestdijk, die zich afspelen tijdens zijn middelbare schoolperiode. Maar er is veel meer. De boekendokter bespreekt het met je tijdens het speciale spreekuur op vrijdag 6 september om 16.00 uur in de bieb.

Het Ontbijt-Toernooi

Op zondagmorgen 8 september 2019 organiseert TC Ruiver het ‘Onbijt-Toernooi’.

Programma

Om 09:00 uur trappen ze de dag af met een gezellig, maar vooral ook stevig ontbijt met spek en eieren. Daarna beginnen de wedstrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er een DD, HD en/of Mix gespeeld. Er wordt telkens van partner en tegenstander gewisseld en hierbij wordt gelet op de verschillende speelsterktes. Rond 13:00 uur sluiten ze het toernooi af.

Uitnodiging

Aan het toernooi mogen leden, zomerchallenge leden en kennissen van deze leden deelnemen. Uiteraard moeten ze wel een balletje kunnen slaan. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan via de mail en vermeld je naam en speelsterkte. TC Ruiver vraagt een kleine bijdrage per persoon voor het meedoen en het ontbijt. Aanmelden kan t/m maandag 2 september. Als je je aangemeld hebt krijg je donderdagavond 5 september per mail een bevestiging gestuurd.

Fotobron:: PUUR Theater en De Bibliotheek Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: