PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend zijn!

Ook het gemeentehuis is een rookvrije zone. Hoeveel Rookvrij-bordjes heb jij al gezien?


De gemeente Beesel sluit zich aan bij de landelijke ambitie van de Rookvrije Generatie om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding om te gaan roken en met goede voorbeelden om zich heen. Als gemeente willen we het goede voorbeeld geven.

Herinrichting gedeelte Karel Doormanlaan

In de tweede helft van 2019 staan diverse werkzaamheden gepland aan de Karel Doormanlaan (Pastoor Rijndersstraat richting kerk). Naast de vervanging van het oude riool zal de straat opnieuw worden ingericht waarbij er meer plaats is voor openbaar groen.Subsidie energiebesparing eigen huis

Wil je je eigen huis isoleren en daarmee energiezuiniger maken? Dan kun je vanaf 2 september weer gebruik maken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) van de Rijksoverheid. Met deze subsidieregeling kunnen woningeigenaren subsidie krijgen voor het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en/of glas. Voorwaarde is dat er twee of meer isolatiemaatregelen uitgevoerd worden. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

Gemeentehuis gesloten in verband met Reuverse Kermis

In verband met Reuverse Kermis is het gemeentehuis op maandag 2 september en dinsdag 3 september 2019 vanaf 13.00 uur gesloten. Onze medewerkers zijn dan ook niet telefonisch bereikbaar. Vanaf woensdag 4 september 2019 zijn wij weer normaal geopend en bereikbaar.

Enquête voor Fietsstad 2020

Wie niet waagt, wie niet wint

De Fietsersbond organiseert “Fietsstad 2020”, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad c.q. gemeente. Daarvoor kun je t/m 31 oktober 2019 een eenvoudige enquête invullen. Je maakt ook nog een kans op een elektrische fiets.Commissievergadering

Agenda van de commissievergadering van de raad van de gemeente Beesel op maandag, 4 september 2019 om 19:30 uur in de Witte Stein aan de Keulseweg 193 te Reuver


Voorzitter: mevr. A. Huijs

Griffier: drs. E. Apeldoorn-Feijts


  1. Opening;
  2. Mededelingen;
  3. Vaststelling verslag commissievergadering 17 juni 2019;

Reuverse kermis

Van zaterdag 31 augustus t/m woensdag 4 september is het kermis in Reuver. Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer genoeg te beleven.


Op zondag 1 september vanaf 15.00 uur is er een Meet & Greet met Woody en Buzz uit Toy Story. Je kunt ze een handje geven, een knuffel geven en samen op de foto gaan.


Dinsdag 3 september vanaf 18.00 uur kun je, als je dat durft op de foto met een levensechte dinosaurus.

Weetjes over afval

Wist u dat...


versleten beddengoed en oude gordijnen in de textielcontainer mogen?

Onderhoudswerkzaamheden Burgemeester Janssenstraat

Jaarlijks voert de gemeente diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan haar wegen. In opdracht van de gemeente start wegenbouwbedrijf Asfaltbouw op 26 augustus met het verbeteren van de Burgemeester Janssenstraat. De zijkanten worden verstevigd met grastegels en de rijbaan wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De werkzaamheden duren tot 18 oktober.


Maakt u zich zorgen over iemand, bel gerust

Als burger van de gemeente Beesel valt het mij op, dat de post bij de voordeur van de buren zich ophoopt. Ik weet zeker dat ze niet op vakantie zijn, want de auto staat er nog. Ik maak me zorgen.

Wie kan ik bellen?


Herkent u deze situatie? Neem dan contact op met onze lokale contactpersonen Rik en Debbie.


Contactgegevens lokale contactpersonen

Rik en Debbie zijn telefonisch en per email bereikbaar.

Rik Korsten: 0624356995 / rkorsten@vvgi.nl

Debbie Schmets: 0640590022 / D.Schmets@synthese.nl

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval

2 t/m 6 september: inzameling GFT-afval op woensdag, inzameling restafval op woensdag in zone D (roze)


Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafvalcontainer kan anders zijn dan dat van de GFT-container.


Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl


Oud papier

Beesel: 6 september

Reuver: 12 september

Offenbeek: 25 september

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

M 06-41312193 (alleen WhatsApp)

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: