PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Jalema en Archive-IT doneren Fun2Go fiets!

Zorgboerderij de Huiberg is de boerderij van Wim en Ron Dewinden. Samen met hun team hebben ze de melkveehouderij omgebouwd naar een zorgboerderij met onder andere paarden, ezels, koeien en kleinere dieren zoals kippen, honden, katten en konijnen. Bovendien verbouwen ze groenten in hun eigen moestuin.

De zorgboederij voor ouderen

De zorgboerderij wordt bezocht door ouderen uit de nabije dorpen (Reuver, Belfeld, Beesel etc.) voor zorg en activiteiten. Veel ouderen zijn vereenzaamd of dementerend. In deze prettige omgeving bloeien de mensen helemaal op en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. De zorgboerderij is zelfstandig, maar heeft een samenwerkingsverband met gemeentes en zorgkantoren uit de omgeving. Overdag worden de dieren en het land verzorgd. Dagelijks worden er warme maaltijden bereid samen met de ouderen, uiteraard mét de zelf verbouwde producten uit de moestuin. Bij alles wat er gebeurd, wordt er gekeken naar de interesses en mogelijkheden voor de ouderen. ‘Wil je even een tukje doen?’ Dat kan natuurlijk ook!

Beweging & gezondheid

Een belangrijk aspect van de zorgboerderij is het sociale contact. Veel ouderen missen dat en zijn vereenzaamd. Binnen de Huiberg hangt een warme sfeer en dat fleurt iedereen op. Verder is de familie Dewinden altijd op zoek naar middelen om ouderen te stimuleren om te bewegen.

Wandelen is voor veel ouderen een hele onderneming; iets wat ze niet, of minder lang kunnen volhouden. Aangezien de Huiberg in het buitengebied van Reuver gelegen is, zou de fiets een uitstekend transportmiddel zijn om – bijvoorbeeld – het centrum van Reuver te bezoeken. Of om een keer een groter blokje om te fietsen dan dat je te voet zou doen. Genietend van de mooie omgeving en de frisse, gezonde buitenlucht.

Jalema en Archive-IT helpen!

Het Sociaal Fonds van Jalema en Archive-IT steunt ieder kwartaal goede doelen en mooie initiatieven. Vanzelfsprekend zijn lokale stichtingen zoals deze extra bijzonder. Eén en één is twee! Toen het Sociaal Fonds in aanraking kwam met Zorgboerderij de Huiberg, is er besloten een Fun2Go fiets te doneren. De Fun2Go fiets stelt de ouderen in staat om sportief bezig te zijn, gezellig mee te doen en nét dat beetje meer te bewegen. Op de vier-persoonsfiets zit een krachtige elektrische ondersteuningsmotor. Iedere oudere kan op deze manier op zijn/haar niveau meefietsen. De leden van het Sociaal Fonds hebben de fiets fietsend gebracht en werden daarbij warm onthaald door alle ouderen.


- advertentie -

www.snsbank.nl


Stichting PSW Reuver en Stichting Childwatchers organiseren Breukersrun

Woensdag 21 augustus vind de jaarlijkse Breukersrun van PSW Reuver plaats.

Ontstaan

De Breukersrun is een motorrun voor cliënten en loges van PSW Reuver. Deze motorrun wordt al een aantal jaren georganiseerd binnen PSW Reuver. Toen op veel te jonge leeftijd een cliënt binnen PSW Reuver is gestorven die gek was op motors, is de run vernoemd naar hem. Vanaf toen werd het de Breukersrun.

De Breukersrun

Dit jaar organiseert PSW de Breukersrun op de derde woensdag van augustus. Voorafgaand aan de Breukersrun is er voor de cliënten en motorrijders een BBQ georganiseerd, gesponsord door Plus Savelkoul. Na de BBQ vertrekt de motorrun om 19.00 uur en stopt om 21.00 uur. Net zoals vorig jaar zat dit de route zijn:


Vanaf het PSW terrein (Den Roover) richting De Parklaan, vervolgens naar De Lommerbergen, dan richting het veer en uiteindelijk naar Beesel toe. Vanuit daaruit terug naar Reuver, via de Rijksweg langs Luxor en dan terug naar PSW Reuver.

Tekstbron: Jalema

Fotobron: Jalema en PSW

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: