PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Participatieverklaring

Op 27 juni hebben 13 statushouders uit de gemeente Beesel een participatieverklaring ondertekend. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van hun inburgeringstraject.

Het participatietraject

In het participatietraject hebben de deelnemers uitleg gekregen over de gezondheidszorg, een bezoek gebracht aan de bibliotheek en uitleg gekregen over de diverse, hebben ze informatie gekregen over vrijwilligerswerk en hebben ze kennisgemaakt met de Nederlandse normen, waarden en gewoonten. De deelnemers zijn afkomstig uit onder andere Syrië, Iran, Wit Rusland, Georgië en Thailand. Ze waren erg enthousiast en het waren mooie en leerzame bijeenkomsten. De dag werd afgesloten met de ondertekening van de participatieverklaring.

Stichting Leergeld Beesel

We hebben nog twee weken vakantie en dan zullen de scholen en (sport)verenigingen weer beginnen. En hoewel dat voor de meeste gezinnen weer even wennen zal zijn, is dat voor gezinnen met weinig geld weer een spannende tijd. ''Kunnen we de schoolspullen voor ons kind wel betalen?'' ''En wat zou het fijn zijn als ons kind bij een vereniging aan kan sluiten…'' Voor deze gezinnen kan Leergeld Beesel misschien uitkomst bieden.

Leergeld Beesel

Leergeld is speciaal opgericht om jongeren van 4 tot 18, soms 21 jaar die in gezinnen opgroeien waar ieder dubbeltje moet worden omgedraaid, zoveel mogelijk op weg te helpen om mee te kunnen doen met leeftijdgenoten.

Iedereen mag meedoen

Leergeld helpt kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld om zorgeloos mee te doen. Op school, bij een (sport) vereniging, muziekles of bijvoorbeeld Jong Nederland of Scouting. Leergeld Beesel kan helpen met het betalen van bijvoorbeeld excursies, laptop of fiets, en contributies of de aanschaf van sportkleding. Leergeld betaalt nooit in contant geld uit maar maakt altijd het bedrag over aan de leverancier of de vereniging. En speciaal voor kinderen/ jongeren die nu de overstap maken naar het middelbaar of vervolgonderwijs, bieden ze een schoolpakket aan met allerlei handige en nuttige schoolbenodigdheden.

Meer informatie

Neem contact op voor informatie of om een afspraak te maken. www.leergeld.nl/beesel ; info@leergeldbeesel.nl ; 06-21433544 (alleen op vrijdagochtend)

Tekstbron: Leergeld Beesel

Fotobron: Synthese

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: