PUIK VERHAAL

Landal De Lommerbergen

op naar een toekomstbestendig vakantiebungalowpark


Vorig jaar vierde Landal De Lommerbergen hun 50e verjaardag: Na zo’n periode raken gebouwen en faciliteiten gedateerd waardoor een grondige renovatie wenselijk is.

Leeghalen

Kermismaandag, 2 september, wordt gestart met het leeghalen van de eerste acht bungalows. Elke week worden er acht andere bungalows onder handen genomen, totdat het aantal van veertig bungalows bereikt is. In de vijfde week worden de eerste acht bungalows alweer opgeleverd voor de verhuur en worden er vervolgens weer acht bungalows leeggehaald. Dit repeteert zich tot aan de kerstvakantie en daarbij gaat alles in de verhuur.

Een mooie upgrade

Na de kerstvakantie wordt er opnieuw opgestart met de volgende reeks van acht bungalows en wordt hetzelfde tijdspad gevolgd, zoals omschreven. Dit loopt door tot aan de zomervakantie in 2020. Na de vakantie gaan ze weer verder. Uiteindelijk is men zo 2,5 jaar bezig tot eind 2021 om alle 502 bungalows een mooie upgrade te geven.

Impressie 2-persoons bungalow

Renovatie centrale faciliteiten

Verder staat de renovatie van veel centrale faciliteiten op de planning. Al deze faciliteiten worden verspreid aangepakt over dezelfde 2,5 jaar:


 1. De drie restaurants
 2. Snackbar
 3. Grand Café
 4. Buitenterras + uitbreiding
 5. Keuken en afwas achter bij de bar met buitenkeuken & bar
 6. Indoorspeelplaats
 7. Automatenhal
 8. Bowlingbanen
 9. Winkels
 10. Zwembad
 11. Paviljoen
 12. Allerlei faciliteiten buiten
 13. Kinderboerderij
 14. Midgetgolf
 15. Bollo Club

Impressie zwembad (kleuren komen niet overeen met de werkelijkheid)

Gesloopt en opnieuw gebouwd

De boerderij, receptiegebouw, Bikes and More (fietsverhuur), technische dienst gebouw, interne dienst, CSU gebouw en de oude stagiaire bungalows zullen worden gesloopt. Er komt derhalve een splinternieuw gebouw waarin de receptie, TD, CSU en interne dienst zullen worden gehuisvest. De fietsverhuur verhuist naar de zwembadzijde van de Plaza. Ook het asfalt, parkeerplaatsen, riolering en elektra-netwerk worden aangepakt. Alles ten doel om de gast een onvergetelijke vakantie te geven!

Een kijkje nemen tijdens het renovatieproces

Landal De Lommerbergen zal gedurende de renovatieperiode, de PUIK-lezers, regelmatig op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. En wil je jezelf op de hoogte stellen, kom gerust kijken. Je bent van harte welkom!

Tekst en foto's: Landal De Lommerbergen

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: