PUIK COLUMN

Huub Geerlings

EN DAN IS ER WELVERDIENDE RUST. OF...

Iedereen heeft het erover. Zo net na de jaarwisseling begint weer iedereen plannen te maken voor de zomervakantie. Heerlijk rondsnuffelen en surfen op het internet naar die ene vakantie waar je nog zo graag naar toe wil gaan. Voor de een is dat een verre wereldreis maken of gewoon lekker weg in eigen land. Aan de zee, op de Veluwe, een stedentrip of met de tent, camper of met de fiets. Niets is mooier dan zoeken naar wat voor jou de beste invulling is van de zomervakantie.

Ijskoude waterijsjes

Voor het weer hoef je al niet meer naar Spanje of Griekenland te gaan want op het moment van schrijven staan wij op de vooravond van een tropische week met temperaturen die vlak bij de 40 graden liggen. Maar hoe hou je nou het hoofd koel? Ja de airco-fabrikanten varen er wel bij want de mobiele airco’s gaan als warme broodjes………of kan ik beter zeggen ijskoude waterijsjes over de toonbank. Enfin, terug naar de welverdiende vakantie.


- advertentie -

www.ronckenstein.nl


6 weken vakantie

Nou weet ik ook als geen ander dat ik de bevoorrechte positie zit als docent in het dagelijkse leven, het moet doen met 6 weken vakantie. Sorry, maar het is nu eenmaal zo. En ook ik zit in de avonden na de jaarwisseling samen met mijn vrouw het internet af te surfen naar een mooie vakantiebestemming. Was het vorig jaar Oostenrijk dan willen wij nu wel weer eens naar de zee. En net op het moment dat je wil boeken komt de nog thuis wonende zoon met de mededeling dat zij een huis hebben gekocht. Prachtig, en ook nog wel in ons eigen vertrouwde Drakedörpke Beesel. Nou kan de pret helemaal niet meer op en de vakantie mag wat mij betreft al beginnen

Het internet met de pagina van een prachtige strandvakantie wordt gedeleted
en de pagina’s van bouwmaterialen komt tevoorschijn.

Delete

“Maar, ….pap? Zou jij wellicht in de vakantie dan de nieuwe aanbouw willen doen? Scheelt ons een hoop geld en jij hebt toch 6 weken vakantie”? Ik zie ineens donkere wolken boven mij en mijn vrouw en zie de bui al hangen. Geen zee vakantie, bergen, fiets of stedentrip. En voor dat ik iets kan zeggen, zegt mijn vrouw. “Natuurlijk, jong, dat doet pap graag, toch”? Ik zeg… ”Ja zeker doe ik dat”. Het internet met de pagina van een prachtige strandvakantie wordt gedeleted en de pagina’s van bouwmaterialen komt tevoorschijn.

Vakantie opzij zetten

Tja, of je nou docent bent, timmerman, dokter of piloot voor je kinderen zet je best een keertje de vakantie opzij. Of komen er het volgend jaar andere verbouwingen of plannen voorbij? Nee het volgend jaar dan gaan wij naar… och wij zien wel.


Fijne vakantie allemaal!

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: