PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Schenking Stichting Groene Kruis Vrienden aan Leergeld Beesel II

Na ongeveer 10 jaar stopt de Stichting Groene Kruis Vrienden Reuver haar activiteiten. Gedurende deze jaren ondersteunde de stichting met een financiële bijdrage vele activiteiten op, sociaal, cultureel of maatschappelijk terrein.

De laatste donatie

Bestuurslid Gerard Pubben over het beëindigen van de Stichting: "In de afgelopen periode heeft onze stichting vele mooie activiteiten kunnen ondersteunen die wellicht, door gebrek aan geld, anders geen doorgang hadden kunnen vinden. Nu de bodem van onze 'schatkist' goed zichtbaar is, heeft de Stichting geen bestaansrecht meer en heeft het bestuur besloten de Stichting op te heffen."

De laatste donatie van de Vriendenstichting gaat naar de sinds een ruim jaar opererende Stichting Leergeld Beesel. Deze stichting heeft als doel kinderen die in gezinnen opgroeien waar ieder dubbeltje omgedraaid moet worden zoveel mogelijk mee te laten doen met leeftijdsgenoten. Dat kan op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. In overleg tussen beide stichtingsbesturen is bepaald dat de schenking primair wordt aangewend om jongeren uit gezinnen die bekend zijn bij Leergeld en komend schooljaar het voortgezet onderwijs bezoeken een nieuwe set schoolspullen aan te laten schaffen. Gerard Pubben: “Deze actie past perfect binnen de doelstellingen van de Stichting Groene Kruis Vrienden. Het vormt dan ook een mooie afronding van vele jaren inzet op sociaal gebied binnen de gemeente Beesel."

Koningsvogelschieten Beesel

Het Koningsvogelschieten van de Schutterij van Beesel vond plaats ter gelegenheid van het feest van de patroonheilige Sint Joris op zaterdag 20 april 2019 bij de Gildekamer. Dorpskoningin werd Marlie Crommentuyn en koning van de leden van de Schutterij van Beesel werd Saskia Theunissen.

Huldiging jubilarissen van de Schutterij

Op deze dag was tevens de huldiging van 4 jubilarissen van de Schutterij: Saskia Theunissen (12 ½ jaar lid van de drumband), Leon Crommentuyn (40 jaar lid en buksmeester), Jan Marsman (40 jaar raadsheer) en George Franssen (50 jaar beschermheer). John van der Beek, voorzitter van de Midden- Limburgse Schutters Bond, speldde hen de bijbehorende versierselen op namens de OLS (Oud Limburgse Schuttersfederatie).

Kinjer-OLS

De kinderen van de Basisschool Het Spick Beesel hadden deze dag hun eigen koningsvogelschieten voor het Kinjer-OLS bij de schutterij. Ook dit was zeer geslaagd. Koningin van het Kinjer-OLS Beesel werd Jasmijn van Geest en hierna werd Jorn van den Heuvel de koning. Het is geweldig dat Beesel zich goed voorbereid op het komende Kinjer-OL S in Sevenum op 25 juni.

Koningen en koninginnen

Alle koningen en koninginnen werden gehuldigd op het schuttersterrein en het defilé werd afgenomen onder het spelen van het Wilhelmus. Na de inspectie werd onder het zingen van het Limburgs volkslied een toast uitgebracht op de nieuwe koningen en koninginnen.

Long Course Weekend strijkt neer in Beesel voor eerste editie LCW Holland

Long Course Weekend Holland – Beesel (LCW), een evenement voor iedereen die eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines. Van 17 tot en met 19 mei 2019 vindt LCW in het Limburgse Beesel plaats. Het sportevenement laat deelnemers gedurende drie dagen kennis maken met een nieuw concept binnen de Nederlandse sportwereld: een zwem-, fiets- en hardloopevenement verspreid over drie dagen. Ongeveer 750 internationale deelnemers staan aan de start van de eerste editie. Aan de LCW kidsevenementen nemen in totaal nog eens 550 kinderen mee.

Inwoners en gemeente Beesel

Gedurende drie dagen kunnen atleten dus kiezen uit drie disciplines die af te leggen zijn in verschillende afstanden. Zo vindt op vrijdag het zwemonderdeel plaats met vier verschillende afstanden, wordt er op de zaterdag een parcours gefietst van 90 km of 180 km en zijn zondag de lopers aan de beurt tijdens een 6,5 km of 10 km run of een halve- of hele marathon. Zo kan iedereen deelnemen aan een sportweekend op maat. Voor de échte die-hards is er de Long Course optie: de langste afstand in iedere discipline. Elke atleet die dit parcours volbrengt krijgt een vierde medaille bovenop de medaille die elke deelnemer per discipline ontvangt.

Inwoners en gemeente Beesel

Long Course Weekend is ontstaan in Wales en wist zich te onderscheiden door een vernieuwend concept: de drie disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) van een triatlon te verspreiden over drie dagen. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is een Full LCW voor veel mensen net te zwaar. Daarom worden er naast de volledige triatlonafstanden per discipline ook kortere afstanden aangeboden. “Iedereen moet kunnen genieten van en deelnemen aan een sportactiviteit, ook al begin je pas net met trainen”, aldus Rob Frambach, wedstrijddirecteur van Long Course Weekend Holland – Beesel. Inmiddels is LCW uitgegroeid tot een van de grootste multisport evenementen in de wereld met naast Wales en Nederland ook edities in Australië en Mallorca.

Programma

Donderdag 16 en vrijdag 17 mei: LCW Kidsdagen

Vrijdag 17 mei: Swim / 750 m / 1.5 km / 1.9 km / 3.8 km – WVS De Draekenvaarders in Rijkel (Dode Maasarm)

Zaterdag 18 mei: Bike / 90 km / 180 km – Raadhuisplein Reuver

Zondag 19 mei: Run / 6.5 km / 10 km / 21.1 km / 42.2 km – Raadhuisplein Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: