PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Kwartfinale NK in Hardenberg voor de 2de divisie

Zaterdag 9 maart was de kwartfinale NK in Hardenberg voor de 2de divisie. Met de carnaval en skivakanties nog in de benen lieten de turnsters mooi turnen zien!

Isabel en Lieke

Isabel kwam vrijdag pas terug van vakantie en turnde bij de jeugd n3 en de eerste 3 toestellen gingen super, brug en vloer een royale 13. Op balk schoot ze helaas uit bij de afsprong waardoor de schroef maar half lukte en viel maar ondanks deze misser een 5de plek. Lieke turnde bij de jeugd 2 een hele mooie stabiele wedstrijd en prachtige choreografie. En weer blijven staan op de balk met een mooie 6de plaats als resultaat.

Jackie, Lotte en Joy

Jackie, Lotte en Joy turnden bij de junioren. Ze waren wat nerveus en misten wat stabiliteit in de oefeningen, maar lieten strakke oefeningen met mooie choreografie zien, waardoor er toch goed gescoord werd ondanks gemiste acro series op balk en voor joy nog een val met radslag en op vloer maakte jackie t spannend met haar overslag schroef. Ze sloten de wedstrijd af met mooie tsuki's. Joy werd 3de, Jackie 4de en Lotte 6de.

Lizzie, Roos en Lonne

Lizzie kwam rechtstreeks vanuit Zwitserland de turnhal ingewandeld en kwam in actie bij de senioren. Je motivatie was super Lizzie, maar helaas een val op sprong en vloer waardoor het niet genoeg was om door te stromen. Wel een mooie brug en balk! Ze werd 20ste. Roos kon helaas door een blessure niet deelnemen. Als laatste kwam Lonne in actie bij de senioren. Ondanks een elleboog blessure ging ze ervoor. Ze begon stabiel op balk daarna een onverwachte misser met overslag schroef op vloer. Daarna knalde ze er een huizenhoge tsuki uit en een hele mooie brug en werd 11de. Dit was net voldoende voor doorstroming!


Isabel, Lieke, Lotte, Joy, Jackie en Lonne plaatsen zich voor de halve finale NK! Alvast veel succes met de voorbereidingen!


- advertentie -

www.herbergdebos.nl


Zondag met boeken

Zondag 17 maart (a.s.) vindt de eerste editie van Zondag met boeken plaats in de Bibliotheek in Reuver. De organisatie is in handen van de Bibliotheek en de kersverse Stichting Goed Verhaal. Deze eerste editie van Zondag met Boeken zal in het teken staan van de aankomende Boekenweek en draagt dan ook hetzelfde thema: De moeder de vrouw.

Van alles te doen

Zondag met Boeken is voor alle leeftijden en er is van alles te doen: er zijn workshops, een boekbespreking, er zal een voorleeshoek komen voor de kleintjes en we hebben drie fantastische gastsprekers: Jacques Vriens, Meity Völke en Yvonne Fransen. Ook kun je je eigen gedicht schrijven en ophangen op onze gedichtenwand en kun je de boekendokter om hulp vragen bij de keuze van een volgend boek. Kortom, voor ieder wat wils en genoeg te beleven.

We beginnen de dag om 13:30 en sluiten af rond 18:00. Bekijk ook onze volledige programmering. We maken er zondag een gezellige en inspirerende middag van, dus mis het niet.

Jong en oud beleven samen KERNgezond

De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick uit Beesel beleefde hun derde KERNgezond-activiteit samen met de ouderen van SAAM Dagbesteding.

Smaaklessen

Deze derde activiteit stond in het teken van de smaaklessen. Na de opening werden de kinderen en ouderen gemixt en in drie groepen verdeeld. Met deze groepen beleefden ze drie onderdelen. Zo maakten ze samen een heerlijk, gezond en een makkelijk te bereiden gerecht, broodsushi. De boterhammen werden ontdaan van de korstjes, plat gedrukt en vervolgens voor één derde belegd met komkommer, sla, worteltjes, kipfilet en sandwichspread. Vervolgens werd dit opgerold en doormidden gesneden, zo had iedereen twee rolletjes sushi.

Zintuigen

Als tweede onderdeel werden de zintuigen getest. Zo roken, proefden, keken en voelden ze aan verschillende producten met als bedoeling te raden welke producten dit waren. Zo zagen ze vier kleuren yoghurt met de vraag welke smaak dit zou hebben. Een aantal kinderen en ouderen had door dat ze hier misleidt werden en dat het om kleurstoffen ging. Kinderen leerden zo dat ze in de supermarkt ook vaak misleidt worden.

Samenwerken

Als laatste onderdeel speelden de ouderen en kinderen samen gezelschapspellen waarbij ze goed met elkaar moesten samenwerken. De kinderen en ouderen beleefden een enorm leuke ochtend waarbij respect hoog in het vaandel stond.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: