PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

De Internationale Maasfietsroute is tijdens ’s werelds grootse vakbeurs voor toerisme, de ITB Berlin 2019, officieel toegevoegd aan het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. De Internationale Maasfietsroute, nu EuroVelo 19, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland. De fraaie route doorkruist Frankrijk, België en Nederland en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute.

Eurovelo

De European Cyclists’ Federation (ECF) heeft een netwerk van fietsroutes door heel Europa opgezet onder de naam EuroVelo. Directeur Ádám Bodor ziet de Maasfietsroute als een mooie aanvulling op het EuroVelo-netwerk: ‘Routes langs rivieren zijn erg populair bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product.’ In Nederland wordt EuroVelo 19 grotendeels gevormd door de oorspronkelijke LF Maasroute. Deze mooie, afwisselende route biedt een gevarieerd landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes aan beide oevers. Via Zuid-Limburg volgt het prettig te fietsen, vlakke landschap van Midden-Limburg. Er zijn veel culinaire mogelijkheden in deze bourgondische regio. Ook zijn er talrijke historische bezienswaardigheden. Winkelstad Roermond heeft nog een extra troef met haar wereldwijd bekende Designer Outlet Center. Via het Noord-Limburgse Maasduinenlandschap, fiets je richting de Maasmonding.

Mooie beloning

Uiteraard profiteren lokale ondernemingen van een populaire fietsroute. Aansluiting bij het EuroVelo netwerk draagt hier zeker aan bij. Jos Ernenst, coördinator Maasfietsroute binnen de provincie Limburg: ‘Dit is een mooie beloning voor het vele werk van al onze internationale partners bij de ontwikkeling van deze aantrekkelijke fietsroute.’ De route is eenvoudig te volgen via de speciale LF-routebordjes. Nu de route deel uitmaakt van het EuroVelo-netwerk worden deze bordjes ook voorzien van het EuroVelo 19 logo.

Meer informatie over bezienswaardigheden, logeeradressen, culinaire pleisterplaatsen en praktische zaken zoals oplaadpunten zijn te vinden op: www.maasfietsroute.eu


- advertentie -

www.paerssjtal.nl


Frans Heldens lijst 1 nummer 12
Zin in Limburg

Volgende week woensdag, 20 maart, kan er weer gekozen worden voor het provinciaal bestuur. Deze provinciale statenverkiezingen vinden eenmaal in de vier jaar plaats. Om de lokale belangen in onze regio mede te bewaken, stelt Frans Heldens uit Beesel zich herkiesbaar, zodat de provincie ook hier dichter bij de mensen staat. Frans: “Ik wil mij weer inzetten om onze regio op de kaart te blijven zetten.”

Van en voor Limburg

  • Sterk voor de Limburger.
  • Sterk voor de kleine kern, het dorp en de stad.
  • Sterk voor de inbreng van de burger
  • Sterk voor de samenleving.
  • Sterk voor de verenigingen.
  • Sterk voor ons allemaal.


Zet de gemeente Beesel extra op de kaart en stem 20 maart voor een échte Limburger.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: