PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Bent u onze gast?

Hoe neemt de gemeente besluiten?

Wat doen de burgemeester en wethouders?

Wat is de rol van de gemeenteraad?

Kan ik ook raadslid worden?


Zomaar een aantal zaken die u zich ongetwijfeld wel eens heeft afgevraagd. Natuurlijk kunt u veel antwoorden op uw vragen vaak vinden via het internet, maar wij hebben een veel leukere manier om u te informeren over het gemeentebestuur. U kunt namelijk ‘Gast van de raad’ worden!

Cursus ‘Mantelzorg in balans’

Wat moet ik doen als het me teveel wordt als mantelzorger?

Natuurlijk doe je het met alle liefde. En toch. Mantelzorg wordt vaak ongemerkt zwaarder naarmate je langer voor een zieke naaste zorgt.


Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg Beesel dit voorjaar weer een cursus die is gericht op het voorkomen van overbelasting. De cursus is toegankelijk voor mantelzorgers woonachtig in de gemeente Beesel of zorgend voor iemand uit de gemeente Beesel.

Gewoon anders...

zo ook werk maken van buurtpreventie

23 maart jaarlijkse opschoondag


Op 23 maart organiseren wij de jaarlijkse opschoondag. Deze dag valt samen met de landelijke opschoondag. Tijdens deze opschoondag kan iedereen helpen om zwerfafval op te ruimen. Het doel is om burgers, organisaties en (buurt)verenigingen aan te sporen om zelf actie te ondernemen tegen zwerfvuil in hun leefomgeving. Komt deze dag u niet goed uit? U kunt zelf een andere dag kiezen die u uitkomt.

Proficiat!

De gemeente Beesel feliciteert haar ‘burgermooder’ Petra Dassen-Housen met haar voordracht tot nieuwe burgemeester van Kerkrade! We zien het als een mooie en logische stap voor haar: terug naar de roots en tegelijkertijd met een nieuwe uitdaging aan de slag. We bedanken Petra met heel ons hart voor de verbinding die ze gebracht heeft en het mooie elan dat mede door haar inzet in deze gemeente - zowel binnen het gemeentehuis, als zeker ook in de gemeenschap - aanwezig is.

MELD U NU AAN VOOR DE GRATIS ASBEST-ACTIE


Op woensdag 3 en woensdag 10 april kunt u tussen 15.00 uur en 17.30 uur gratis asbest aanbieden bij het milieupark in Reuver. U moet zich hiervoor wel tijdig aanmelden. En er gelden enkele spelregels. Hieronder leest u hierover meer.

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap verkiezingen

Op woensdag 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap gehouden.

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan mag u voor beide verkiezingen stemmen en ontvangt u twee stempassen in een envelop.

Buurtpreventieapps in de gemeente Beesel


Wist u dat er in de gemeente Beesel verschillende Buurtpreventieapps bestaan waarmee inwoners een oogje in het zeil houden? In deze apps attenderen buurtbewoners elkaar op verdachte en alarmerende situaties in de buurt.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval 16 t/m 22 mrt:

inzameling GFT-afval op woensdag

inzameling restafval op woensdag in zone D (roze)


Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafvalcontainer kan anders zijn dan dat van de GFT-container.


Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl.


Oud papier

Reuver: 14 maart

Offenbeek: 27 maart

Beesel: 5 april

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

M 06-41312193 (alleen WhatsApp)

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: