PUIK VERHAAL

Lindy Janssen

Puike mensen buiten het land van Puik

Lindy Janssen heeft voor de rubriek Puike mensen buiten het land van Puik, deze keer een aantal vragen beantwoord. Lindy is opgegroeid in Offenbeek en woont nu in Amsterdam.

Naam: Lindy Janssen | Leeftijd: 28 jaar | Beroep: Onderwijsassistent bovenbouw, lockermanager en maatje bij Exodus | Woont nu in: Amsterdam | Woonde in: Offenbeek

Kun je jezelf even voorstellen?

Goedendag, ik ben Lindy Janssen. Geboren in het ziekenhuis te Venlo als een vrolijke baby. Ik ben opgegroeid in het mooie Offenbeek.


Samen met mijn ouders (Pieter en Cécile), broer (Jules) en zus (Anne-Marie) heb ik een fijne tijd gehad op de Sint Jozefweg. Hier woonden wij tegenover de basisschool ‘De Meander’, waar ik later zelf naar school ben gegaan. De school had de eerste jaren nog een enorme speeltuin waar ik als kind vaak te vinden was. Verder ging ik vaak rondjes fietsen met een kookwekker in mijn fietsmand. Die kookwekker stond op een half uur en wanneer deze afging had ik meldplicht. Anders was ik in geen velden of wegen te bekennen. Opa en oma woonden naast ons en hielden me stiekem in de gaten of luisterden hoe ik aan het spelen was in onze achtertuin.


Een echte puber werd ik toen ik onderwijs volgde op BC Broekhin Jenaplan in Reuver. Hier heb ik meegedaan aan de musical die we uitvoerden in de Schakel. Ik had niet enorm veel tekst, maar was wel zowat de hele musical op het podium te vinden. Ik had mezelf maar wat tekst gegeven omdat ik daar anders maar niks stond te doen. Tot ergernis van mijn docent, maar voor het publiek enorm grappig.


Hierna heb ik mijn studie vervolgd in Eindhoven en toen ik deze studie had afgerond ben ik eerst een jaar in Breda gaan studeren en daarna in Rotterdam. Na dik 6 jaar in Breda gewoond te hebben werd het tijd voor de volgende stap…. Amsterdam. Ik moest en zou een woning gaan vinden. Samen met Karlijn Berkhout (die woonde vroeger op de Bremstraat) hebben we een prachtige woning gevonden op de Overtoom. Heerlijk uitkijkend op het Vondelpark. We hebben dus niks te klagen en dat doen we dan ook nooit.

Je woont en werkt nu in Amsterdam. Wat heb je allemaal gedaan, waardoor je hier terecht bent gekomen?

Ik heb een jaar gezocht naar een woning in Amsterdam. Toen hebben Karlijn en ik een blauwe maandag in de Bijlmer gewoond, maar vanuit daar zijn we zo snel als mogelijk verhuisd naar de heerlijke plek waar we nu wonen. Maar ik kan wel vertellen dat het bloed, zweet en tranen kost om een leuk huis te vinden in Amsterdam en om er voor in aanmerking te komen.


Op dit moment heb ik fijne combinatie van drie banen: Onderwijsassistent doe ik fulltime. Daarnaast begeleid ik bewoners van Exodus. Dit zijn (ex) gedetineerden met hulpvragen die ik met ze behandel. Denk hierbij aan het bieden van een luisterend oor, het maken van een wandeling in het park, koken, samen sporten, naar huizen zoeken, financiële situaties behandelen en ga zo maar door. Daarnaast werk ik nog als lockermanager op festivals of grotere feesten.

Er zijn talloze banen en functies in de Randstad. Wat zou jouw droombaan zijn ?

Ik heb mijn droombaan voor dit moment al gevonden. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Doordat ik drie banen heb, is het enorm divers en verveel ik me nooit.

"Ik had mezelf maar wat tekst gegeven omdat ik daar anders maar wat niks stond te doen."

Amsterdam en Offenbeek, 2 verschillende werelden. Als je al een poos in zo’n grote stad woont, wat valt je dan op als je terug in Offenbeek bent?

De positieve dingen aan Limburg zijn het vele groen, de rust, de taal onderling, het elkaar groeten op straat en natuurlijk de Vastelaovend.


Wat ik niet mis aan Limburg is het bemoeien met elkaar, het eeuwige roddelen. En het blijft toch lastig om iedereen als een gelijke te behandelen.

Je bent weliswaar nog jong, maar wie zou je nog eens willen spreken uit je schooltijd of vroegere vriend(in) die je al lang niet meer gezien hebt? En wat zou je hem/haar dan willen vragen?

Dat zou mijn juffrouw van groep 3 zijn. Ze heet Agnes Nijskens. Voor mij was ze als een oma waar je heel graag naartoe ging. Ik heb haar vaker nog gesproken na mijn schooltijd en ook nog toen ik niet meer in Limburg woonde, maar voor mij blijft ze heel bijzonder.


Wat ik haar zou willen vragen? Nee ik zou met haar over van alles willen praten. Over hoe het met haar gaat en met haar familie. Hoe ze sommige situaties in het onderwijs zelf aangepakt zou hebben. Eigenlijk praten over koetjes en kalfjes.


Verder qua klasgenoten zie ik de mensen die er toe doen nog zeker een keer per jaar.

Je bezoekt nog regelmatig je familie in het Limburgse. Blijft Amsterdam je woonomgeving of waar denk je dat je over 5 jaar woont?

Dit is een lastige vraag. Ik ben iemand die vandaag leeft en morgen wel ziet wat er op haar pad komt. Dus ik laat het op me afkomen en zie wel waar ik over 5 jaar terecht kom.

Heb je nog iets op je bucketlijst staan, wat je graag in je leven nog wil verwezenlijken?

Ik heb niet per sé een bucketlist, al is er natuurlijk nog van alles dat ik graag zou willen doen. Zoals vakanties in bepaalde gebieden, maar geen specifieke dingen die ik gedaan moet hebben voor ik een stap in de kist zet.

Lindy’s slaappaspoort

Ligt erin om: 22:30

Staat op om: 06:30

Draagt in bed: Dit is een pikante vraag. Ik slaap op de gezondste manier en dat is totally naked.

Waar lig je wakker van: Nergens. Ik ga in bed liggen en ben vertrokken.

Waar mogen ze je voor wakker maken: Vrienden en familie mogen mij altijd wakker bellen, maar voor de rest moet iedereen mij laten liggen.

Zou weleens een beschuitje willen eten met: De man van mijn toekomst.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: