PUIK NIEUWS

Thema-avond Alzheimer Café Reuver

Op dinsdag 12 februari 2019 opent het Alzheimer Café Reuver haar deuren voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te leren van elkaars kennis en kunde.

Het thema is: erfrecht en nalatenschap

Het Alzheimer Café is een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie bespreekbaar wordt gemaakt. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen. Het Alzheimer Café Reuver kan zo een grote ondersteuning zijn voor iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver.

Elke tweede dinsdag van de maand

De heren Brauer van het bureau Raadzaam Advies uit Belfeld begeleiden mantelzorgers bij het opstellen van een testament en een levenstestament. Het Alzheimer Café Reuver is één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten met een uitloop tot uiterlijk 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kun je bellen met de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver, Mia van Herten, 077-4742941 of 06-21258180

Uniek in tweevoud, Een boek

Toon Rieter en Maria Wermenbol hebben samen door Tsjechië gereisd. Daaruit is een bijzonder boek voortgekomen, even persoonlijk als informatief. Titel: Mijn Moldau, mijn Morava.

590 foto's

De 48000 woorden komen van hem, de 590 foto’s-in-kleur van haar. Het is een werk van 185 bladzijden. De duo-auteurs stellen het in een beperkte oplage graag beschikbaar. Het boek is voor belangstellenden tegen kostprijs te koop.

Mijn Moldau

Achterop schrijven ze het volgende. Te gast in ‘Mijn Moldau, mijn Morava’. Een zilveren hanger in een doosje is iets van waarde. Alleen, in zijn doosje hangt hij niet. Hij wil bij gelegenheid worden gedragen. Mooi maakt blij. Mooi treft het gemoed. Ook anderen mogen ernaar kijken. ‘Aankomen niet’? Niets van waarde kan door onwaarde wezenlijk worden aangetast, alles van waarde verdient het te kunnen worden gedeeld.

Een boek is een ding-van-geest. Dit ene van ons twee, hoewel een volwaardige uitgave, hoeft niet in de handel. Goed, dat er goede uitgevers en verkopers zijn. Maar dit boek ‘verdient’ wat ons betreft niet. Hoogstens vereffent het kosten. ‘Mijn Moldau, mijn Morava’ verschijnt voor onszelf, in vertrouwde kring of bij wie het oog er op valt. Dat is voor ons genoeg en zo doen we het graag.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: