PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

KNGF Geleidehonden in the spotlight

De Reuverse Jenny Rieter van kapsalon Jenny’s Hair and Beauty organiseert op zaterdag 9 februari een bijzondere actie om aandacht te vragen voor de stichting KNGF Geleidehonden.

Jenny: ‘Het KNGF heeft mijn interesse gewekt doordat klanten hier enthousiast over vertelden. Door de vele verschillende manieren waarop de honden worden opgeleid, kunnen ze heel veel verschillende mensen helpen. De honden worden op een professionele wijze opgeleid en groeien op in een huiselijke sfeer. Zo worden ze opgeleid tot blindengeleidehond, assistentiehond, autismegeleidehond, buddyhond en tegenwoordig ook tot medische detectiehond.’


Wat gaan jullie 9 februari doen?

‘Deze zaterdagochtend (08.00 – 13.00 uur) knippen we onze klanten en gaat de opbrengst geheel naar het KNGF. Daarnaast zorgen we voor een drankje en is er informatie beschikbaar over hetgeen KNGF allemaal doet. Ook is geleidehond Ties samen met zijn begeleider Wim aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.’

Iedereen die geïnteresseerd is, is deze dag welkom. Hierbij is het natuurlijk mogelijk om te doneren maar ook om je te laten informeren over de activiteiten van deze bijzondere stichting. Wil je geknipt worden (waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat), maak dan even een afspraak. Dit kan online www.jennyshairandbeauty.nl of telefonisch (077) 4746715.

Donatie aan Stichting Leergeld Beesel

Afgelopen week werd door de voorzitter van Rotary Reuver Meerlebroek een cheque van duizend euro overhandigd aan Stichting Leergeld Beesel.

Stichting leergeld

Dit bedrag werd door de rotaryclub bijeengebracht tijdens de pubquiz afgelopen november. Stichting Leergeld Beesel zorgt ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met een smalle beurs volwaardig kunnen meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school. Met dit bedrag is het mogelijk weer een paar kinderen hiermee vooruit te helpen.

3e editie pubquiz

Uiteraard is het mogelijk om in november mee te doen aan de 3e editie van de pubquiz.

Leesclub voor Poëzie

Waar: De Bibliotheek Reuver

Wanneer: eens per maand op vrijdag vanaf 15 februari

Hoe laat: tussen 16.00 en 17.00 uur

Door wie: de Boekendokter (Peter Winkels)

Voor wie: iedereen die wel eens een gedicht leest (of wil gaan lezen)

Dichterbij Gedicht

Onze Boekendokter houdt van poëzie. Graag zou hij eens per maand praten met mensen die ook van gedichten houden. Niet hoogdravend, gewoon zoals Martinus Nijhoff schreef; “lees maar, er staat niet wat er staat”. Samen verzen kiezen, lezen en bespreken wat er zou kunnen staan en waarom we er door worden geraakt. En samen van poëzie genieten. Met Peter Winkels als voorganger.

Spreekuur

Aardig idee? Geef je op bij De Bibliotheek Reuver!

Of kom langs tijdens het spreekuur van De Boekendokter, iedere vrijdag 16.00-17.00 uur.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: