PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

De Boekendokter

Sinds november is in Bibliotheek Reuver op vrijdag-middag tussen 16.00 en 17.00 uur het inloopspreekuur van De Boekendokter. Kom gerust langs voor een ‘consult’. Voor deze geneesheer heb je geen zorgverzekering of bibliotheekabonnement nodig.

Advies

Wil je advies voor je Leeslijst? Of ben je een snelle lezer en schrijven je favorieten schrijvers niet zo vlot als jij leest en ben je dus op zoek naar een nieuwe favoriete schrijver? De Boekendokter zit voor je klaar met zijn jarenlange ervaring en een hoofd vol met schrijvers en titels. Vaak kent hij de schrijvers persoonlijk of weet een heerlijke anekdote te vertellen over hen. Het maakt het lezen nog interessanter als je achtergrondinformatie hebt over de auteur, het thema of de situatie omtrent de totstandkoming van het boek.

Gesprekspartner

Zoek je een gesprekspartner die net zoals jij uren (grapje; ik bedoel dagen) kan praten over zijn favoriete boek, zijn favoriete bibliotheek (suggestie: die van Reuver), boekhandel, historische boekuitgave of de ideale manier om je eigen boeken te ordenen …. Kom dan ook eens langs bij De Bibliotheek Reuver en bezoek onze enthousiaste Boekendokter.

De Boekendokter

Wie is die Boekendokter? Peter Winkels kruipt op vrijdagen in de rol van boekendokter. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Hij is dichter, docent en publicist. Hij werkte als leraar Nederlands en CKV aan het Bernardinuscollege in zijn geboorteplaats Heerlen. Je kent hem vast als inwoner van Reuver én als ‘Bekende Limburger’ vanwege zijn werk voor Omroep Limburg, L1 radio en tv, Dagblad De Limburger en TV Limburg.

Spoedgevallen

Tref je De Boekendokter een keer niet aan? Het kan natuurlijk altijd dat hij visite moet rijden naar spoed-gevallen. Vraag dan gerust aan de balie naar De Bibliothecarissen (Ellis en Miriam) want in de bieb van Reuver lopen nog meer boekverslaafden rond. Zij zijn blij met elk excuus om even heerlijk over onze passie te kunnen praten. De Boekendokter laat “Pareltjes” achter op zijn ronde tafel in de bieb. Dit zijn titels die, in zijn ogen, de pareltjes vormen van onze literatuur. Op 1 A4 prijst hij het boek aan en geeft je tips over bewerkingen of unieke details. De “Pareltjes” liggen klaar in een groene klapper als De Boekendokter naar een spoedgeval is. Ben je overtuigd om naar De Boekendokter te komen? Je mag ook bellen voor een telefonisch consult of mailen voor een digitaal consult; reuver@debibliotheekmaasenpeel.nl


- advertentie -

www.snsbank.nl


Thema-avond Alzheimer Café Reuver

Op dinsdag 8 januari 2019 opent het Alzheimer Café Reuver haar deuren voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te leren van elkaars kennis en kunde. Een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie bespreekbaar wordt gemaakt. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen. Het Alzheimer Café Reuver kan zo een grote ondersteuning zijn voor iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver.

Het thema

Het thema is: aaiproject met hond voor mensen met dementie. Gastspreker is Linda v.d. Adel. Linda neemt hond Millie mee en vertelt over haar ervaringen wat de hond teweeg brengt als mensen met dementie de hond aaien en knuffelen. De hond heeft een aantal eigenschappen, die zorgen voor een gevoel van ontspanning, geluk en veiligheid.

Meer informatie

Het Alzheimer Café Reuver is één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt uiterlijk 21.30 uur afgesloten. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kun je bellen met de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver, Mia van Herten, 077-4742941 of 06-21258180

Moeite met Duits of Engels? Bijles nodig?

Heb je behoefte aan ondersteuning bij je huiswerk? Meld je dan voor bijles in Bibliotheek Reuver! Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen bijles krijgen in de vakken Duits en Engels van mr. drs Melanie Schwarz-Pansters. Zij kan helpen met o.a. grammatica, leesvaardigheid, spreek-vaardigheid en ondersteuning bij het maken van huiswerk.

Bijles

De leerling kan zelf aangeven wat behandeld zal worden. Melanie is van oorsprong Duitse, cum laude afgestudeerd in de Amerikanistiek en ervaren in het geven van bijles op alle niveaus.

De bijles vindt plaats op een tijdstip dat in overleg wordt gekozen. De locatie is Bibliotheek Reuver (op ca. 2 min loop-afstand van het station). Aanmelden of meer informatie bij Bibliotheek Reuver: Tel: 077-4741000 (vraag naar Ellis van Megen) Contact: via: reuver@debibliotheekmaasenpeel.nl Of via: www.bijles-reuver.nl

Tekstbron: Ellis van Megen en Angel Verstappen

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: