PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Scholenactiviteit Beesel Dementievriendelijk

Op dinsdag 27 november heeft een afvaardiging van de werkgroep Beesel Dementievriendelijk een bezoek gebracht aan basisschool het Spick in Beesel. Ook werden de groepen 7/8 en 6/7 bezocht.

Een roze bubbelpudding

Het bezoek aan de school maakt deel uit van het project Senior Friendly Communities. Het project richt zich op het bevorderen van de bewustwording rondom dementie, mantelzorg en ouderdomsdepressie. Gestart werd door Fania Dassen van het Alzheimer Centrum Limburg, die een korte presentatie over dementie liet zien. De kinderen mochten een geheugentest doen en kregen informatie over de werking van de hersenen. Op de vraag hoe de hersenen eruit zien werd spontaan gereageerd: ‘een roze bubbelpudding’. Ook werd er verrast gereageerd op het hoge percentage dementie waarmee we te maken krijgen.

Vragen

Na afloop van de presentatie werden de kinderen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Bijzonder was dat er een echtpaar aanwezig was waarbij bij één van beiden de diagnose van Alzheimer is vastgesteld. Een kleine greep uit de gestelde vragen:

“Vindt u het eng om dementie te hebben?”

“Hoe probeer je toch nog dingen te onthouden?”

“Wonen jullie nog samen?”

“Is er een medicijn voor dementie?”

Contact

Om het contact tussen de kinderen en de ouderen verder te stimuleren hebben de kinderen op twee woensdag-ochtenden een bezoek gebracht aan de dagopvang van het Spick. Gezamenlijk werden er in kleine groepen spellen gedaan. Er werd o.a. ouderwets gesjoeld en gekaart. Het spel uit de geheugenkoffer van de Bibliotheek gaf aanleiding tot gesprekken over verleden tijden. Zowel de kinderen als de ouderen genoten van het onderlinge contact. Klik hier voor het verhaal van Guus.

Oud leden badmintonclub Rebeo gezocht!

In 2019 viert Badmintonclub Rebeo het 40 jarig jubileum. Een jubileumcommissie is hard bezig de activiteiten te organiseren en er is een uitgebreid programma opgesteld. Het jubileumjaar wordt voor de leden op zondag 3 januari 2019 geopend met een drankje in Sporthal De Schans.

Toernooi en reünie

Op zaterdag 6 april 2019 vindt er een toernooi en reünie plaats waaraan ook oud leden mogen meedoen (opgave is ook mogelijk voor één van de onderdelen). Het toernooi begint rond 13:30 uur, waarbij rond 18:00 een buffet gereed staat en rond 20:00 uur begint de reünie. Omdat de club, in verband met nieuwe privacy-wetgeving, geen gebruik meer mogen maken van oude ledenlijsten verzoeken zij oud leden die informatie willen ontvangen dit te melden via rebeo40jaar@gmail.com.

Jubilea 2018 VV Bieslo

Er staan weer verschillende jubilea op de planning bij V.V. Bieslo. Dit wordt op 5 januari gevierd om 18.00 uur met soep en broodjes en om 20.00 uur start de nieuwjaarsborrel.

Overzicht

500ste wedstrijd:

Luc Meerts, Jeroen v.d. Heuvel en Twan Haenen


25 jaar lid:

Kay van den Heuvel, Jasper van de Boel, Peter van de Boel, Peter van Soest en Paul Sillen


40 jaar lid:

Geert Levels


50 jaar lid:

Jan van den Heurik


60 jaar lid:

Wiel Joosten


Tekstbron: Scholenaktiviteit, Leon Linssen en Cor Vulders

Fotobron: Scholenaktiviteit, Leon Linssen en VV Bieslo

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: