PUIK VERHAAL

Ruud Hawinkels

Puike mensen buiten het land van Puik

Ruud Hawinkels heeft voor de rubriek Puike mensen buiten het land van Puik, deze keer een aantal vragen beantwoord. Ruud is opgegroeid in Reuver en woont nu in Maastricht

Naam: Ruud Hawinkels

Leeftijd: 34 jaar

Beroep: Global CAE manager bij DSM

Woont nu in: Maastricht

Woonde in: Reuver

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben geboren in het ziekenhuis in Venlo en heb de eerste twee levensjaren in Steyl gewoond met mijn ouders. In '85 zijn we naar Reuver verhuisd en daar heb ik ook nog een zusje (Evelien) gekregen. In Reuver heb ik altijd op de Prins Bernhardlaan gewoond en zat ik op de Leewerveltschool. Ik was lid van de voetbalclub tot mijn 14de en heb van kinds af aan bij Taekwondovereniging Kwon-Moo gezeten. Na de basisschool ben ik naar Broekhin in Roermond gegaan. Op mijn 18de ben ik vertrokken uit Reuver voor een studie Werktuigbouwkunde in Eindhoven.

Waardoor ben je in Maastricht terecht gekomen en waarom ben je gebleven?

Na een stage van een half jaar in Victoria, Canada ben ik voor de liefde naar Maastricht verhuisd. Valéry (mijn huidige vrouw) heeft in Maastricht gestuurd en werkte destijds al in Maastricht. Ik heb de laatste jaren van mijn studie op en neer naar Eindhoven gependeld. Mijn moeder is Maastrichts dus we kwamen altijd al veel in Maastricht. Ik vind het Heuvelland schitterend om doorheen te wandelen/fietsen/rijden en sinds we in 2013 een huis bij het Jekerdal hebben gekocht stappen we vanuit de voordeur zo de natuur rond de Sint Pieterberg in. Aan de andere kant zijn we met 10 min lopen in het centrum van de stad.

"Mestreech is neet breid mer laangk, is voor mij Maastrichts onthaasten. "

In Maastricht is alles ‘neet langk mer breit’, wat betekent dat precies voor jou?

Mestreech is neet breid mer laangk, is voor mij Maastrichts onthaasten. Van goed eten genieten, de tijd nemen om lekker met familie of vrienden te tafelen of een terrasje te pakken. Sinds een paar jaar hebben we een bootje in Maastricht en daarmee kunnen we heerlijk op het water genieten.


- Advertentie -

www.vanderveldentuinen.nl


Wat mis je het meest uit je vroegere woonomgeving?

Even een pilsje pakken met vrienden en wagenbouwen bij Sjpass. Ondanks dat Reuver en Maastricht niet ver uit elkaar liggen, is het toch moeilijk om zulke dingen te blijven doen. Gelukkig hebben we in Maastricht ook een unieke Vastelaovend en met een beetje aanpassen zijn we daar langzaam ook leuke dingen aan het opbouwen.

Als je terugkijkt tot nu toe, wat zou je dan anders gedaan hebben?

Het pendelen tijdens mijn studie was een behoorlijke opgave en had ik achteraf wellicht niet gedaan, maar jong en onbezonnen ben ik er toch aan begonnen. Uiteindelijk was het een grote meevaller toen ik ging werken bij DSM en mijn reistijd twee uur per dag minder werd.

Heb je nog iets in je bucketlist dat je met ons wil delen?

In 2017 is onze kleine man Thuur geboren en sinds hij begint te praten moet ik er ook aan geloven om Maastrichts te praten. Ondanks een Maastrichtse moeder valt dat nog niet mee dus het dialect van Thuur zal toch nog wat Ruivers mee krijgen.

Is Maastricht een tussenstop of waar zou je mogelijk over 10 jaar kunnen wonen?

We zijn net een grote verbouwing aan ons huis aan het doen en we hebben het goed naar onze zin in Maastricht. Op dit moment hebben we geen enkele plannen waar we voor zouden willen verhuizen.

Ruud’s slaappaspoort

Ligt erin: tussen 22:00 uur en 23:00 uur.

Staat op om: 7uur (tenzij Thuur een andere planning heeft).

Waar lig je wakker van: Ik lig wakker van mijn eigen creativiteit, als er weer een waterval aan ideeën binnen komt en van Thuur als die niet kan slapen.

Waar mogen ze je voor wakker maken: om wagen te bouwen of om met Thuur te spelen.

MVV Maastricht of VVV Venlo: Ik ga liever zelf hardlopen, fietsen, zeilen of wandelen.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: