PUIK VERHAAL

BC Broekhin Jenaplan

werkt samen met XBAZE en The Rock Station

Uniek: muziekles in de studio, gym in het trampolinepark

Muziekonderwijs bij The Rock Station en lichamelijke oefening bij trampolinepark XBAZE Jump Arena in Reuver. Leerlingen van BC Broekhin Jenaplan in Swalmen en Reuver zijn geluksvogels met lessen op die plekken. Kinderen willen niet eens pauze maar willen doorgaan. 'Geweldig dat de school voor deze opzet kiest', zeggen de ondernemers met wie BC Broekhin Jenaplan samenwerkt. Dat is uniek in de regio.

De school wil meer samenwerking met regionale ondernemers om onderwijs contextrijk en boeiend te maken. Zo bereidt ze de leerlingen van vmbo en havo voor op levensechte situaties na het diploma.


- Advertentie -

www.kwekerij-bouten.nl


Enthousiast

“De leerlingen zijn altijd op tijd, laten hun telefoons vrijwillig liggen en vinden het jammer om te stoppen", vertelt eigenaar Paul Simons van The Rock Station, de grootste en zelfstandige muziekschool in de regio. “Een mooi voorbeeld van modern onderwijs op locatie. Na een introductieles kun je kiezen uit zang, gitaar, drum, dans of keyboard. Een studio of poppodiumzaaltje heeft natuurlijk een heel andere uitstraling dan een klaslokaal. Wij volwassenen worden enthousiast doordat de kinderen zo enthousiast zijn. Dat is toch geweldig?”Paul vervolgt met: “Tof dat de school het zo aanpakt. Net als dat gymles in het trampolinepark is. Kinderen springen zich de longen uit het lijf; dat is toch de bedoeling van sporten?”

Levensecht onderwijs

Absoluut, bevestigt directeur Noud Theunissen van BC Broekhin Jenaplan. “Wij vinden het heel belangrijk om leerlingen zo veel mogelijk kansen en mogelijkheden te bieden. De lessen muziek en lichamelijke oefening zijn heel aantrekkelijk voor kinderen: ze gaan ergens anders heen en zijn toch dichtbij. Ik hoop dat meer ondernemers zich afvragen hoe ze ons onderwijs interessanter kunnen maken en aansluiten. We streven naar nóg meer verbindingen met bedrijven in de regio, zoals die in de techniek en ook de middenstand. Hier zijn bijvoorbeeld veel telers, waarom zouden we geen fruitdag kunnen organiseren voor leerlingen?”

“Stoer dat de school zoiets doet en verder kijkt dan de standaard gymles."

Ook mede-eigenaar Ricardo Wassenberg van XBAZE is enthousiast over de tien groepen leerlingen die overdag komen springen in het trampolinepark in de voormalige kerk. “Stoer dat de school zoiets doet en verder kijkt dan de standaard gymles. Als ondernemer en als ouder juich ik dit initiatief enorm toe. Voor ons is het leuk dat er bezetting is in de daluren; de leerlingen ervaren een leuke en heel intensieve manier van sporten en spelen. Ik denk dat je jongeren nooit eerder zo hard hebt horen juichen om naar de kerk te gaan.”

Tekstbron: Chantal Hamers

Fotobron: XBAZE

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: