PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Winnaar tweede editie pubquiz bekend

Tijdens de tweede editie van de pubquiz van Rotary Reuver-Meerlebroek gingen 14 teams met elkaar de uitdaging aan om de hoofdprijs van 1000 euro te winnen voor hun eigen aangemerkte goed doel.

En de winnaar is…

Na een hele reeks van vragen, liep de spanning hoog op. Aan het einde van de avond kon de hoofdprijs overhandigd worden aan Sidera theaterproducties uit Venlo. Zij mogen zich voor de tweede keer winnaar van de pubquiz noemen. Het team van Sidera brengt onder leiding van professionele docenten elk jaar een musicalvoorstelling op de planken. Het prijzengeld kan Sidera goed gebruiken voor haar producties omdat ze alles zelf doen, zowel op als achter het toneel.

Nog meer prijzen

De tweede prijs van 450 euro ging naar de werkgroep Dementie te Reuver. De derde prijs van 350 euro viel dit jaar in handen van Sing Along Singers uit Reuver. Het overgebleven inschrijfgeld wordt als bijdrage overhandigd aan Stichting Leergeld Beesel. Deze stichting is recent opgericht en kan met deze bijdrage een aantal kinderen helpen.

Intocht Sint Nicolaas Reuver

Op zondag 18 november zullen de Sint en zijn Pieten om 13:45 uur per trein aankomen op het station in Reuver. Op het station worden zij verwelkomd door kinderen uit Reuver en Offenbeek met hun ouders.

Sinterklaasfeest

Na het ontvangst en een welkomstwoord van presentator Pieter Franssen aan de Goedheiligman zal het hele gezelschap zich richting de markt (Raadhuisplein) in Reuver begeven.

Op de markt

Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk ouders en kinderen in de optocht meelopen. Op de markt is voor deze gelegenheid een podium opgebouwd. Hier zal de Sint de kinderen en hun ouders toespreken, waarna we samen met de Pieten, Sinterklaas zullen toezingen.

Tekeningen en andere creatieve hoogstandjes

Heb je tekeningen of andere creatieve hoogstandjes voor de Sint gemaakt? Dan kun je die op de markt aan één van de Pieten geven. Rond 15.00 uur zal de Sint met zijn Pieten weer afscheid nemen. Het geheel wordt ondersteund met muzikale klanken van Joekskapel de Gresbuus. De organisatie is dit jaar wederom in handen van Jong Nederland Reuver-Offenbeek.

Wedstrijd uitgeschreven voor beste duurzame idee van Beesel

Vanaf deze week kunnen ook kinderen bijdragen aan een duurzaam Beesel. Kinderen tot 13 jaar worden uitgenodigd om hun beste idee voor een duurzaam Beesel in te sturen. De beste vijf ideeën worden door een jury uitgekozen en gaan door naar de volgende ronde.

Duurzaamheidsvisie

Kinderen zijn de toekomst van Beesel. Daarom wil de gemeente hun duurzame ideeën voor Beesel verzamelen en meenemen in de duurzaamheidsvisie. Een duurzaam idee kan over heel veel dingen gaan: energie, natuur, recycling en hergebruik, vervoer of de samenleving. De ideeën mogen door kinderen uitgelegd worden op de manier die zij zelf het beste vinden passen en kunnen tot en met 16 november ingezonden worden naar info@beesel.nl t.a.v. team duurzaamheid. Dit kan een foto zijn van een knutselwerkje, een filmpje, een tekening, het mag zo creatief mogelijk! Een jury nomineert de vijf beste en meest uitvoerbare ideeën en die worden gepresenteerd op het gemeentehuis. Uit de genomineerden wordt de winnaar gekozen. Het beste idee wordt dit schooljaar nog uitgevoerd, in samenwerking met de winnaar.

Fotobron: Rotary Reuver, Fred Simons, Gemeente Beesel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: